یکی از مراجع تقلید با تاکید بر اینکه حوزههای علمیه باید مستقل باشند گفت: استقلال حوزههای علمیه بسیار مورد اهمیت است و مدیران و مسؤولان حوزههای علمیه باید این مسئله را پيگيري کنند.
آیتالله مکارم شیرازی: حوزههای علمیه باید مستقل باشند
اهتمام به تربیت بانوان مبلغه توانمند
خبرگزاری فارس , 14 اسفند 1396 ساعت 4:00
یکی از مراجع تقلید با تاکید بر اینکه حوزههای علمیه باید مستقل باشند گفت: استقلال حوزههای علمیه بسیار مورد اهمیت است و مدیران و مسؤولان حوزههای علمیه باید این مسئله را پيگيري کنند.
به گزارش قم نیوز آیتالله ناصر مکارم شیرازی امشب در دیدار با حجتالاسلام والمسلمین عبدالکریم بهجتپور مدیر حوزههای علمیه خواهران اظهار کرد: نظر من نسبت به حوزههای علمیه خواهران همواره این بوده است که تابع شورای عالی حوزههای علمیه باشد و جنبه حوزویت در آن حفظ شود؛ مقام معظم رهبری نیز بر همین مسئله تاکید دارند.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: در زمانی که بنده رئیس شورای عالی حوزههای علمیه بودم سعی کردیم کارهای متعددی انجام شود که یکی از آنها پایهگذاری حوزههای علمیه خواهران و همچنین تدوین اساسنامه حوزه های علمیه بود که در آن اساسنامه مسئله استقلال حوزههای علمیه نیز مورد تاکید قرار گرفت.
وی با تاکید بر اینکه حوزههای علمیه باید مستقل باشند ادامه داد: استقلال حوزههای علمیه بسیار مورد اهمیت است و مدیران و مسؤولان حوزههای علمیه باید این مسئله را پیگیری کنند و اگر مشکلی در این زمینه وجود داشت بنده و آیتالله صافی نیز از این مسئله حمایت خواهیم کرد.
آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه توجه به کیفیت مهمتر از کمیت است تصریح کرد: کیفیت بسیار مهمتر از کمیت است چراکه کیفیت عیار کار را مشخص میکند؛ اینکه ما در آمار به صورت مدام رشد کمی را مطرح کنیم اما کیفیت ضعیفی داشته باشیم مناسب نیست.
وی ضمن تأکید بر توجه به کیفیت در امور به آیه شریفه «الذی خلق الموت و الحیاه لیبلوکم ایکم احسن عملا» اشاره کرد و گفت: امام صادق(ع) در ارتباط با این آیه میفرمایند خداوند متعال در این آیه احسن بودن و کیفیت بیشتر را ملاک قرار داده است؛ بنابر این کیفیت از کمیت و کثرت مهمتر است.
استاد درس خارج حوزه با بیان اینکه بخش عظیمی از خواهران طلبه نمیتوانند به مرحله اجتهاد برسند و تنها بخش اندکی از آنها توانایی رسیدن به این مرحله را دارند، عنوان کرد: باید نسبت به مسئله تبلیغ طلاب خواهر اهمیت قائل شد و مبلغان قوی و توانمند برای پاسخگویی به شبهات تربیت شوند.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه بانوان وظیفه مادری و همسری را بر عهده دارند، پس از ازدواج ارتباط آنها با درس و تحصیل کم میشود بنا بر این برنامهریزی تحصیلی در حوزههای علمیه خواهران بهگونهای باشد که بانوان طلبه در همان زمان محدود تحصیل، تواناییهایی لازم را کسب کنند.
آیتالله مکارم شیرازی با بیان اینکه نباید تنها به علم آموزی طلاب خواهر اکتفا کرد گفت: باید شیوههای انتقال علوم به طلاب خواهر آموزش داده شود، این شیوهها در قالبهای مختلفی مانند کتابت، خطابه، تبلیغات چهره به چهره و... نمود پیدا میکند، البته این آموزش ها باید از ابتدای دوران طلبگی شروع شود.
وی ادامه داد: یکی دیگر از نکات مهمی که در حوزههای علمیه خواهران باید به آن توجه شود، تبیین و آموزش مسائل و شبهات مربوط به زنان است علوم و معارف اسلامی به قدری غنی است که توانایی مقابله با تمام شبهات را دارد.
این مرجع تقلید با اشاره به اینکه امروزه برخی افراد شبهاتی پیرامون اجباری بودن حجاب مطرح میکنند بیان کرد: کسانی که این مسئله را مطرح میکنند معنای اجبار را نمیفهمند؛ در دین اسلام محرمات و واجباتی وجود دارد که رعایت نکردن آنها موجب میشود تا امر به معروف و نهی از منکر بر آحاد جامعه و مسؤولان لازم شود و در این مسئله تفاوتی میان رعایت نکردن حجاب، شرب خمر یا قمار و رشوه خواری نیست و نهی از منکر تمام محرمات را شامل میشود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: نکته دیگری که در حوزههای علمیه خواهران باید به آن توجه شود، مدارا با آحاد مردم و رعایت اخلاق حسنه و گفتار و عملکرد نیکو و مهربانانه در مواجهه با آنهاست.
انتهای پیام/ 137
کد مطلب: 61022