مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم گفت: تا پایان هفته درختکاری از ساعت 10 تا 12 در غرفههای مخصوصی توزیع نهال صورت خواهد گرفت؛ 70 هزار نهال آماده برای توزیع شده و سعی داریم گونههایی داشته باشیم که مناسب اقلیم قم باشد.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم:
برخی دستگاههای استان نسبت به توسعه فضای سبز بیمهری میکنند
توزیع 70 هزار اصله نهال رایگان بین مردم در هفته درختکاری
خبرگزاری فارس , 15 اسفند 1396 ساعت 17:30
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم گفت: تا پایان هفته درختکاری از ساعت 10 تا 12 در غرفههای مخصوصی توزیع نهال صورت خواهد گرفت؛ 70 هزار نهال آماده برای توزیع شده و سعی داریم گونههایی داشته باشیم که مناسب اقلیم قم باشد.
به گزارش قم نیوز پیام جوادیان ظهر امروز در نشست خبری تشریح برنامههای سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم به مناسبت 15 اسفند روز درختکاری که در سالن جلسات شهرداری برگزار شد، با بیان اینکه 15 تا 21 اسفند به عنوان هفته درختکاری فرصتی مناسب برای پرداختن به مقوله محیط زیست و درختکاری است اظهار کرد: در شهرهای صنعتی و بزرگ کمبود این مساله را به خوبی احساس میکنیم و کمتر کسی از شهروندان و مسوولان وجود دارد که به مقوله فضای سبز، درختکاری و محیط زیست علاقمند نباشد.
وی با بیان اینکه طبع لطیف انسان او را به سمت مباحث فضای سبز و... سوق میدهد تصریح کرد: این ایام فرصت خوبی است تا در این هفته از این ظرفیت استفاده کرده و همانطور که توانستیم با پیگیری صورت گرفته نخستین جلسه ستاد توسعه فضای سبز شهر قم را به ریاست استاندار داشته باشیم، با مردم نیز مباحث خود را مطرح کنیم.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم بیان کرد: تاکید داریم که به دور از مباحث تبلیغاتی و ظاهرسازی به دنبال توسعه چشمگیر فضای سبز شهر قم باشیم.
وی با اشاره به برنامههای سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم به مناسبت هفته درختکاری افزود: برنامههای خود را با پویش مردمی درخت دوستی بنشان ساماندهی کردیم.
جوادیان با اشاره به طراحی برنامههای مختلف در هرکدام از مناطق هشتگانه شهر قم اظهار کرد: کاروان گل در سطح شهر حرکت کرده و نهال بین شهروندان توزیع خواهند کرد.
وی گفت: غرفههای رایگان توزیع نهال در هشت منطقه استقرار یافته و این نهالها بین مردم توزیع میشود و پیگیری خواهیم کرد که وضعیت این نهالها چگونه میشود.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم بیان کرد: تا پایان هفته درختکاری از ساعت 10 تا 12 توزیع نهال صورت خواهد گرفت؛ 70 هزار نهال آماده برای توزیع شده و سعی داریم گونههایی داشته باشیم که مناسب اقلیم قم باشد.
وی افزود: در منطقه یک بوستان هاشمی، در منطقه دو بوستان نبوت، در منطقه سه میدان آزادگان، منطقه چهار بوستان ساحل، منطقه پنج میدان ولیعصر، منطقه 6 بوستان شهریار، منطقه هفت بوستان رجایی و منطقه هشت بوستان شهدای گمنام محل استقرار غرفههای توزیع رایگان نهال هستند.
جوادیان با بیان اینکه در این غرفهها کارشناس حضور دارد و راهنمایی در خصوص نحوه کاشت نیز انجام میشود افزود: همچنین مشارکت با صدا و سیما برای اجرای کودک محور را در دستور کار داریم.
وی یکی از برنامههای این سازمان با همکاری سازمانهای متولی فضای سبز در استان را کاشت نهال توسط مراجع عظام تقلید دانست و افزود: جمعه این هفته با حضور حضرات آیات جوادی آملی و جنتی و برخی دیگر از علما برنامه کاشت نهال انجام خواهد شد.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم اذعان کرد: در حوزه شهروندی برنامههای ویژهای را طراحی کردیم و گروههای کارشناسی حضور در مدارس داشته و ترویج مباحث حفظ فضای سبز دارند.
وی با بیان اینکه در این ایام در مناطق مختلف شهر زنگ درختکاری خواهیم داشت افزود: یکی از مهمترین برنامههای ما افتتاح نمایشگاه گل و گیاه و گیاهان دارویی در محل دائمی نمایشگاههای استان از ساعت 16 تا 22 به مدت چهار روز با حضور 110 تولیدکننده گل و گیاه از همدان، سمنان، محلات، اصفهان و... است.
جوادیان با بیان اینکه در این ایام جشن بزرگ درختکاری در بوستان 11 هکتاری ظهور در نزدیکی مسجد مقدس جمکران را خواهیم داشت خاطرنشان کرد: جشنواره هنر و طبیعت با مشارکت یکی از سمنهای فعال در عرصه زیست محیطی برگزار شده که شعر، فیلم کوتاه و داستان را در حوزه فضای سبز دریافت میکنیم.
وی ادامه داد: تفاهمنامهای با سازمان فنی و حرفهای داشتیم و از ماه اول سال آینده مجموعهای از دورههای آموزشی در سازمان فنی و حرفهای آغاز شده و شهروندان از سامانه سازمان میتوانند ثبت نام داشته باشند که در 12 عنوان از جمله پرورش قارچ و... آموزش ارائه خواهد شد.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم با اشاره به برخی تصاویر منتشر شده در خصوص تخریب فضاهای آماده سازی شده برای درختکاری در محدوده رینگ سبز شهری قم اظهار کرد: یکی از عرصههای مستعد برای بحث فضای سبز عرصه حدود 85 هکتاری بین اتوبان و جاده قدیم قم تهران است که از ساختمان مدیریت بحران شروع شده و تا کیلومتر 13 ادامه پیدا میکند.
جوادیان با بیان اینکه این قطعه خارج از محدوده اما داخل حریم شهر قم است افزود: مکاتبه با اداره راه و درخواست درختکاری داشتیم که استعلام از تهران صورت گرفت و پاسخ مثبت با شرط رعایت حریم صورت گرفت؛ بعد از این مساله با اعتباری که در این قضیه اختصاص گرفت شروع به تسطیح زمین کردیم و بیش از 20 روز اقدامات عمرانی داشتیم و پس از آن لوله کشی و اجرای خط انتقال آب انجام شد.
وی بیان کرد: اما با همه این مسائل اقدام به تخریب لولهها و اقدامات عمرانی انجام شده، صورت گرفت و همچنان مشکل حل نشده و کار را تعطیل کردیم تا جلسهای شکل گرفته و تعیین تکلیف شود؛ زشت است که ارگانی که اقدام به توسعه فضای سبز شهر قم کرده و با توجه به اینکه این منطقه درخت داشته و در سرمای سال 88 درختان از بین رفته است طی این سالها شهرداری اقدامی نکرده تا سال گذشته که قصد داشتیم در نیمه دوم سال اقدامات عمرانی را انجام دهیم که مورد بیمهری قرار گرفتیم.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم بیان کرد: در روزهای قبل نیز مردم منطقه در زمینی اقدام به کاشت درخت کرده بودند که برخی افراد درختان را تخریب کرده بودند و ما به عنوان مدعیالعموم پیگیری کردیم که کسی حق ندارد نسبت به تخریب درختان اقدام کنند.
وی تصریح کرد: متاسفانه برخی دستگاهها همراه برای توسعه فضای سبز نیستند و با توجه به اینکه شهرداری زمین زیادی برای توسعه فضای سبز ندارد نیازمند همراهی دستگاههای دیگر هستیم و طی دو سال گذشته تمام زمینها با کاربری فضای سبز را کاشت انجام دادیم.
جوادیان با تاکید بر اینکه قانون تصریح کرده که شهرداریها در محدوده حریم شهر میتوانند توسعه فضای سبز داشته باشند افزود: در این قانون آمده که ادارات راه و شهرسازی و منابع طبیعی موظف هستند زمینهای ملی را با حفظ مالکیت دولت واگذار کنند تا توسعه فضای سبز صورت گیرد.
وی گفت: یکی از محورهای مورد بحث در ستاد فضای سبز همین مورد بود که امیدواریم مشکل حل شده و شاهد توسعه فضای سبز شهر باشیم.
جوادیان با بیان اینکه اطراف قم حدود 7 هزار هکتار زمین برای توسعه فضای سبز شناسایی کردهایم گفت: ما باید متوازن با امکانات خصوصاً منابع آبی به ویژه منابع آبی پایدار پیش رویم چراکه آبهای زیرزمینی منابع آبی پایدار نیستند و تکیه ما برای توسعه کمربند سبز شهر پساب است و با پیگیریهایی که انجام دادیم و 18 نامهای که ارسال کردیم توانستیم 4.5 میلیون مترمکعب پساب را از وزارت نیرو تخصیص بگیریم که برای قم بسیار خوشایند است.
وی با تاکید بر اینکه طرح جامع کمربند سبز شهر قم در حال پیگیری است اظهار کرد: در این طرح ما نقاط مستعد اطراف شهر را شناسایی میکنیم و منابع آن را از نظر خاکی، آبی و... کنترل کرده و وضعیت مالکیت را بررسی میکنیم و سپس تهدیدهای شهر را مشخص کرده، در نهایت فضای لازم برای توسعه را مشخص میکنیم.
جوادیان با بیان اینکه پساب فعلی خارج شده برای شهر استاندارد نیست بیان کرد: این پساب آیتمهای لازم و استاندارد فضای سبز را ندارد و احداث تصفیهخانه ثانویه شهر قم بالای تپههای اعلائیر را در دستور کار قرار دادیم که 30 درصد پیشرفت دارد که با این کار تصفیه ثانویه صورت گرفته و آماده استفاده برای فضای سبز میشود.
وی با تاکید بر ضرورت ایجاد فضاهای سبز شهری اظهار کرد: هرچه خارج شهر فضای سبز داشته باشیم اما در شهر کاری نکنیم مردم با مشکل مواجه خواهند شد؛ پروژهای را در سال 95 تعریف کردیم و در سال 96 بودجه اختصاص یافت که با عنوان توسعه فضای سبز سایهدار در خیابانها و معابر شهر قم است و اقدامات خوبی در این زمینه انجام شد که یکی از عرصهها سه راه بازار است.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم بیان کرد: در خیابان ارم درختان بسیار خوبی کاشته شده و در اردیبهشتماه ثمره آنها را به خوبی خواهیم دید.
وی گفت: از ابتدای سال 96 بیش از 85 هزار مترمربع توسعه فضای سبز در خیابانها و معابر را داشتیم که معمولاً عرض این فضاها یک متر است تا پیادهرو و مسیر تردد مردم نیز محدود نشود که شامل 85 کیلومتر رفیوژ و باغچه طولی میشود.
جوادیان اضافه کرد: برای سال آینده نیز 10 میلیارد تومان اختصاص یافته تا کلیه خیابانها و عرصههای شهری را درختکاری انجام دهیم که کلیه این درختکاریها پرچینکاری میشود و طراحیها در کمیتههای تخصصی سازمان صورت گرفته تا کار در آینده به مشکل نخورد.
وی با تاکید بر اینکه باید محیط داخلی شهر را علاوه بر کمربند سبز شاداب و با طراوت کنیم افزود: اینکه برخی میگویند که اصلاً چمن کاشته نشود درست نیست؛ چمن یکی از عنصرهای ضروری برای فضای سبز است و باید سعی کنیم از گونههای مقاوم و مناسب استفاده کنیم.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم با اشاره به سرانه فضای سبز شهر قم اظهار کرد: متراژ کلیه فضای سبز شهری در اختیار شهرداری قم بیش از 21 میلیون متر مربع است که از این مقدار هزار و 656 هکتار جنگلی، کمربند سبز و قطعات اطراف شهر و حدود 600 هکتار فضای سبز شهری است.
وی اضافه کرد: سرانه کل شهر قم با لحاظ آخرین آمار جمعیت شهر که حدود یک میلیون و 201 هزار نفر است، 18.87 مترمربع به ازای هر شهروند قمی است که استاندارد آن برای شهری چون قم باید بالای 30 مترمربع باشد که بر این اساس حدود 12 مترمربع به ازای هر شهروند کمبود فضای سبز داریم.
جوادیان با بیان اینکه سرانه فضای سبز شهری 5.82 مترمربع است که باید بالای 9 مترمربع باشد و سرانه تفرجگاهی و تفریحی 2.25 مترمربع به ازای هر شهروند است که باید بالای 5 مترمربع باشد اظهار کرد: در سال 96 بالغ بر 14 میلیارد تومان فقط خرید درخت، درختچه و گل و گیاه داشتیم و چیزی در حدود 4 میلیارد تومان بذر، کود، سم و سایر نهادههای کشاورزی خریداری شده است
وی در ادامه سخنان خود گفت: قانون هوای پاک که با همه اشکالات ظرفیتهای خوبی دارد و تصریح شده که شهرهایی که سرانه کمتر از 15 مترمربع دارند که این مشکلی از کلانشهرها حل نمیکند و غیرکارشناسی است؛ اگر این مساله را به محدوده شهر تعمیم دهیم این فرصت وجود دارد اما در شهر مشکل ساز است و پیشنهاد دادیم قانون اصلاح شود.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم بیان کرد: بهتر بود که زمان مورد نظر برای قانون 5 سال در نظر گرفته میشد؛ نهادهها بر عهده منابع طبیعی گذاشته شده اما این سازمان توان این را ندارد که نهالهای مورد نیاز شهرها را تأمین کند و نهالهایی که آنها میکارند ظرفیت کاشت داخل شهر را ندارد که پیشنهاد دادیم این ظرفیت به صورت اعتبار به شهرداریها پرداخت شود تا آنها خودشان اقدام به تأمین نهالها کنند.
وی همچنین توضیح داد: جوانسازی پرچینها را داشتیم که مشکلاتی داشت و موجب جذب آب بالا بود و در اردیبهشتماه اقداماتی جدید خواهیم داشت و گونههای مقاومتر و شادابتر را کاشت خواهیم کرد.
انتهای پیام/ 137
کد مطلب: 61122