به گزارش قم نیوز، حجت الاسلام علیرضا اعرافی در دیدار با رییس دانشکده شریعت اسلامی قطر با تأکید بر پیشرفتهای علمی و آموزشی جمهوری اسلامی ایران در سه دهه گذشته، افزود: امروزه، دنیای اسلام، نیازمند علوم فلسفی اسلامی در رویارویی با فرهنگ فلسفی غرب است.
وی بیان داشت: تأکید ما در بخش آموزش این نهاد حوزوی، عمق بخشیدن بر جنبههای علمی و فلسفی دانشپژوهان و در بخش خطی مشی، اصل قرار دادن مناهج حوزوی و بهکارگیری روشهای جدید برای انتقال این مفاهیم و علوم است.
عضو جامعه مدرسین با تأکید بر اهمیت تقریب مذاهب و امور تربیتی دانش پژوهان، افزود: ما با دانشگاههای بسیاری تفاهمنامه امضا نمودهایم و در ارتباط هستیم و در این باره، با توجه به ارتباط خوب میان دو کشور، آمادگی خود را برای برگزاری همایشهای مشترک و تبادل استاد بین جامعهالمصطفی و دانشکده شریعت قطر اعلام میکنیم.
وی با بیان اینکه اکنون، با توجه به گسترش فعالیتهای فرهنگی و اسلامی جامعهالمصطفی و مراکز وابسته به جمهوری اسلامی ایران در دنیا، جهانیان، ایران را کشوری میدانند که به علوم اسلامی و فعالیتهای پژوهشی اهمیت میدهد تصریح کرد: اهتمام جامعهالمصطفی به حرکت علمی شفاف و رسمی، پس از هماهنگی با دولتهای کشورهای مختلف است.
حجت الاسلام اعرافی اضافه کرد: باید پیروان اهلبیت(علیهمالسلام) و حوزه علمیه قم، در کنار مذاهب دیگر اسلامی، نشان بدهند که در عرصه دانش، تحصیل و فهم قرآن و نیز اهتمام به همه وجوه قرآن، پیشگام هستند.
وی اهتمام به حوزه علوم عقلی و فلسفی و مباحث بنیادی در اندیشه اسلامی را در روابط علمای دینی مؤثر خواند و گفت: جامعهالمصطفی و مراکز دینی ایران فعالیتهای در خور توجهی در این زمینه داشتهاند.
عضو شورای انقلاب فرهنگی افزود: در نظام فقهی و اخلاقی، در حوزههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و مدیریتی، مباحث فراوانی به چشم میخورد و باید ارتباط مناسبی میان منابع دینی و علوم غربی بیابیم تا مشکلات جوامع بشری حل شوند.
وی، با بیان این که در جامعهالمصطفی به مباحث ادیان و مذاهب توجه شده است، گفت: توجه ادیان و مذاهب به یکدیگر میتواند تمدنها را به یکدیگر نزدیک کند و روح جدیدی در کالبد جوامع بشری بدمد.
حجت الاسلام اعرافی آمادگی جامعه المصطفی را برای گسترش روابط علمی با قطر اعلام و تاکید کرد: در زیرساخت آموزشی المصطفی، به اعتدال، عقلانیت و تعامل خوب کاملاً توجه شده است؛ توجه ما به علوم عقلی و فلسفه، نشان دهنده این اهتمام است.
وی در خاتمه ادامه داد: ما آمادهایم روابط علمیمان را گسترش دهیم و زمینه همکاری در کارهای پژوهشی و در حوزههای مورد علاقه دو کشور به چشم میخورد. همچنین در اجرای رشتهها و تبادل استاد و دانشجو، این نهاد علمی آماده است با مراکز علمی قطر همکاری کند.
در ابتدای این دیدار، خانم "مناعی"رییس دانشکده شریعت قطر به معرفی دانشکده شریعت اسلامی قطر پرداخت و گفت: این دانشکده شامل بخشهای گوناگونی همچون بخش اصول دین، فقه و اصول، معاملات، عقیده و تصوف، ادیان و مذاهب، آموزش زبان عربی، تفسیر و علوم قرآنی، تبلیغ و...است که هم اکنون ۶۰۰ دانشجو از ۳۷ کشور جهان در آن مشغول به تحصیل هستند.
انتهای پیام/ ۱۰۳