حجت الاسلام و المسلمین سید علی بطحائی گفت: راه اندازی و تجهیز کتابخانه تخصصی امام سجاد(ع) بر اساس نیاز سنجی ها و عدم وجود مجموعه ای متمرکز توسط موسسه علمی فرهنگی دارالعرفان تحت اشراف علمی استاد انصاریان راه اندازی شده است.
معاون پژوهشی موسسه علمی فرهنگی دارالعرفان:
کتابخانه تخصصی امام سجاد(ع) بر اساس نیازسنجی ها راه اندازی شد
خبرگزاری حوزه نیوز , 23 اسفند 1396 ساعت 17:32
حجت الاسلام و المسلمین سید علی بطحائی گفت: راه اندازی و تجهیز کتابخانه تخصصی امام سجاد(ع) بر اساس نیاز سنجی ها و عدم وجود مجموعه ای متمرکز توسط موسسه علمی فرهنگی دارالعرفان تحت اشراف علمی استاد انصاریان راه اندازی شده است.
به گزارش قم نیوز معاون پژوهشی موسسه دارالعرفان در گفت وگو با خبرنگاران، با بیان اینکه کتابخانه های تخصصی یکی از ضرورت های حوزه تحقیق می باشد اظهارداشت: وجود چنین کتابخانه هایی راه را بر محققان و پژوهشگران آسان نموده و مانع پیدایش آثار کم مایه علمی و یا دوباره کاری در موضوعات خواهد بود.
حجت الاسلام و المسلمین بطحائی با اشاره به ضرورت توجه ویژه به صحیفه سجادیه به عنوان زبور آل محمد (ص) و مهمترین اثر حضرت زین العابدین(ع)افزود: صحیفه سجادیه در کلام بزرگان اثری باقیمانده از علم الهی و آکنده و سرشار از عطر نبوی و ملقب به « انجیل اهل بیت(ع)» است و حتی بعضی از عرفا معتقدند، صحیفه سجادیه در ردیف کتب آسمانی بوده و در کنار آنها قرار می گیرد.
معاون پژوهشی موسسه علمی فرهنگی دارالعرفان با اشاره به خاطره ای از آیت الله العظمی مرعشی نجفی(ره) خاطرنشان کرد: زمانی که مرحوم آیت الله العظمی مرعشی نجفی(ره) نسخه ای از این اثر را به شیخ طنطاوی رئیس دانشگاه الازهر مصر هدیه نموده اند، شیخ الازهر بعد از مطالعه صحیفه سجادیه ضمن اظهارتأسف از اینکه جامعه اسلامی با این اثر آشنا نیست، نامه ای را خطاب به ایشان نوشتند، که؛ « از بدبختی ما است که تاکنون بر این اثر گرانبهای جاوید که از میراث های نبوت و اهل بیت(ع) است، دست نیافته بودیم و من هر موقع این کتاب گرانسنگ را مطالعه کردم آن را ما فوق کلام مخلوق و مادون کلام خالق یافتم.»
این پژوهشگر حوزه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت های موسسه فرهنگی دارالعرفان اظهارداشت: یکی از الطاف الهی به این مجموعه راه اندازی کتابخانه تخصصی امام سجاد(ع) است.
وی افزود: در این کتابخانه سعی بر این است که تمام آثار مربوط به حضرت امام سجاد(ع) در قالب فیزیکی و دیجیتالی اعم از کتب چاپی، سنگی، نسخ خطی، پایان نامه ها، مقالات بدون محدودیت زبان، مذهب و تاریخ جمع آوری و ساماندهی جهت ارائه به مخاطبان شود.
استاد حوزه علمیه در ادامه با بیان اینکه تا رسیدن به نقطه مطلوب و گردآوری پایگاه جامع اطلاعاتی پیرامون شخصیت نورانی امام سجاد(ع) راه زیادی پیش رو داریم، بیان داشت: در بررسی اولیه بیش از 700 عنوان اثر چاپی و 450 پایان نامه شمارش شده که از این تعداد در حال حاضر 300 عنوان کتاب در قالب 650 جلد در کتابخانه تخصصی امام سجاد(ع) گردآوری شده است که از همه پژوهشگران، محققین، اندیشمندان و صاحب نظران حوزه و دانشگاه تقاضا داریم هر گونه اطلاع پیرامون آثار آن حضرت را با پایگاه اطلاع رسانی موسسه فرهنگی دارالعرفان به نشانی erfan.ir و یا با شماره 02537735357 در میان گذارند.
وی به برخی از آثار ارزشمند این موسسه پیرامون شخصیت امام زین العابدین (ع) اشاره کرد و گفت: یکی از اهداف و اندیشه های دانشمند فرزانه حضرت استاد انصاریان توجه و عنایت خاص به کتاب صحیفه سجادیه است که ایشان خود ترجمه و شرح جامع 15 جلدی را در خصوص این اثر ارزشمند به رشته تحریر درآورده اند همچنین موسسه مفتخر به ارائه ترجمه منظومه مناجات خمس عشر امام سجاد و ارائه دو اثر به زبان انگلیسی و ترکی می باشد از آثار استاد انصاریان می باشد
حجتالاسلام بطحایی عنوان کرد: آن چه مد نظر ما می باشد تنها جمع آوری کتاب نیست بلکه با نیاز سنجی ها به بررسی ابعادی از شخصیتی امام سجاد (ع)و توجه به امر پژوهش می باشد تا دانشجویان تابلویی بزرگ از شخصیت امام سجاد(ع) داشته باشند و تحقیقات جدیدتری ازهمه ابعاد زندگی و اندیشه های امام سجاد(ع) در دست باشد.
معاون پژوهشی مؤسسه فرهنگی دارالعرفان در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: رویکرد مؤسسه دارالعرفان پرداختن به چیستی عرفان روایی و پاسخگوئی به نیازهای نسل جدید است.
وی افزود: رویکرد مؤسسه علمی تحقیقاتی دارالعرفان و استاد انصاریان پرداختن به چیستی عرفان اهلبیت(ع) و پاسخگوئی به نیازهای نسل جدید است.
حجتالاسلام بطحائی تصریح کرد: این مؤسسه دارای بخشهای متعددی همچون رسانهای و پژوهشی در حوزه معارف اهلبیت(ع) میباشد و دو رسالت مهم برعهده دارد، رسالت اول آن پاسخگوئی به شبهات و دوم توجه به امور پژوهشی است.
وی افزود: البته در این بخش تنها به پاسخگوئی بسنده نمیکنیم؛ بلکه با تحلیل و کمیسازی سؤالات مخاطبین، آن را به صورت آماری و تحلیلی درآورده و تعداد آنها را در بخش شبهات وسؤالات متعدد دینی و... دستهبندی کرده و طبق این آمار یک آیندهپژوهی و آیندهنگری را با رصد سؤالات مورد ارزیابی قرار داده بهگونهای که حدس و تشخیص میدهیم در آینده چه خطراتی از جانب دشمنان اسلام به مبانی اعتقادی وارد میشود لذا طبق آن فعالیتهای علمی خود را سازماندهی میکنیم.
وی گفت: در حوزه پژوهشی مؤسسه دارالعرفان هفت مأموریت پژوهشی را دنبال میکند که حوزه اول عرفان اهلبیت(ع) است که حوزهای بسیار حساس و مهم بهشمار میرود. ممکن است برخی از نسل جوان نسبت به فقه واکنش خوبی نشان ندهند، اما حقیقت دین و گرایش به عرفان و معنویت در میان نسل جدید حضور پررنگی دارد. البته در حوزه عرفان افراطهای زیادی داریم برای نمونه برخی از آثار در بیان برخی مطالب عرفانی زیادهروی و غلو کردهاند و از طرفی عدهای نیز عرفان را نفی میکنند که هر دوی آنها ناصحیح است. بدون شک توجه به عرفان و معنویت امری قطعی است و باید حد وسط را در نظر گرفت.
حجتالاسلام بطحایی اذعان کرد: در این باب سه نوع عرفان وجود دارد یک نوع عرفان رایج وجود دارد که ابنعربی پیشگام در معرفی آن میباشد نوع دیگر عرفان شیعی است که زمینه فکری ابنعربی را دارد اما با چند روایت از اهلبیت(ع) همراه شده است و هنوز قواعد عرفان ابنعربی در آن وجود دارد. عرفان اهلالبیت(ع) در این میان عرفانی قرآنی - روایی است که از سرچشمه اهلبیت استخراج و استنباط میشود.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین اصل عرفان در آیات و روایات وجود دارد اما عرفانی که ما به دنبال آن هستیم عرفان روایی است. به عبارتی آیات قرآن و روایات اهلبیت(ع) در آن محور قرار میگیرد یعنی نه ابنعربی را نفی نمیکنیم بلکه جدای از عرفان او، منش عرفانی روایات را استخراج و استنباط میکنیم.
معاون پژوهشی مؤسسه علمی فرهنگی دارالعرفان اظهار کرد: از کلان پروژههای مؤسسه دارالعرفان پروژههای «آیات العرفان»، «رجال عرفان اهلبیت(ع)» و چیستی «اخلاق عرفانی» است.
وی افزود: دومین حوزه پژوهشی احیای کتب میراث شیعه میباشد که تمرکز بر احیای کتابهای فارسی دارد. کتاب «عنصر شجاعت» در 11 جلد از میرزا خلیل کمرهای از آثاری است که تحقیقات بسیار خوبی در آن انجام شده و کتاب «ملکه اسلام» از ایشان از جمله کتبی است که مبانی تاریخی و کلامی خطبه حضرت زهرا(س) را شرح نموده است که توسط حجتالاسلام و المسلمین صابریان تصحیح و تحقیق شده است و این اثر مورد استقبال بوده و چندین مرتبه چاپ شده است.
حجتالاسلام بطحایی یادآور شد: سومین بخش و از مأموریتهای دیگر مؤسسه دارالعرفان، اهتمام به ترجمه است. آمار مرکز چاپ و نشر قرآن کریم بیانگر اینست که بالغ بر 10 میلیون نسخه از ترجمه قرآن استاد انصاریان منتشر شده است. ترجمه صحیفه سجادیه، نهج البلاغه، مفاتیح الجنان، اصول کافی و کامل الزیارات با واژههایی دقیق و درست از دیگر آثار مؤسسه دارالعرفان میباشد. در واقع اهتمام حضرت استاد و این مجموعه انتشار روانترین ترجمهها از متون معتبر دینی است.
وی گفت: حوزه بعدی کار تفسیر قرآن است که شامل تفسیر ترتیبی حکیم و تفسیر موضوعی قرآن میباشد. در سال جاری نخستین تفسیر موضوعی تحت عنوان «سیمای نیکان» و «راه و رسم رستگاری» که به معرفی ویژگیهای محسنین و قلمرو فوز و فلاح میپردازد منتشر شد.
وی اظهار داشت: برای ارتقای آثار پژوهشی و خودارزیابی پژوهشی آثار علمی مجموعه، جلسات نقد برای آثار برگزار میشود که در این راستا حجتالاسلام و المسلمین شمس کتاب «اسلام دین آسان» را مورد نقد قرار دادند و کتاب «سید الشهدا تجلی عبودیت» نیز مورد نقد جناب آقای دکتر قاسم جوادی قرار گرفت.
معاون پژوهشی مؤسسه علمی فرهنگی دارالعرفان تصریح کرد: هفتمین بخش نیز انتشارات میباشد که اخیراً کتابی از حجتالاسلام و المسلمین صالحیمنش با نام «جاهلیت» منتشر شده و کتاب «یتیم» حجتالاسلام و المسلمین علیاصغر ظهیری هم از این دست موضوعات میباشد.
وی در مورد نحوه پاسخگوئی نیز بیان کرد: پاسخگوئی به صورت سریع و دقیق است و افراد با مراجعه به سایت www.erfan.ir میتوانند پاسخ سؤالات خود را در کوتاهترین زمان ممکن دریافت کنند.
وی خاطرنشان کرد: مخاطب محور بودن موسسه و پژوهش های انجام شده این را به ما نشان می دهد که در حوزه احکام دینی دشمنان برای آن که مردم را از اسلام جدا کنند آن را سخت جلوه می دهند و در فضای مجازی بر این تمرکز دارند؛ وقتی جوانان فکر می کنند اسلام سخت است از آن کناره می گیرند از این رو دشمنان با ادبیات فکاهی دین را برای نسل جدیدسخت جلوه می دهد.
وی گفت: حوزه بعدی کار تفسیر قرآن است که که با دو شیوه « تفسیر ترتیبی» و « تفسیر موضوعی» انجام می گیرد، یکی از ویژگی های مورد تاکید استاد انصاریان واژه محسنین و تفاوت آن با صالحین و متقین است که در کتاب « سیمای نیکان» به تفصیل تفسیر موضوعی محسنین ارائه شده است.
وی در مورد نحوه پاسخگوئی نیز بیان کرد: پاسخگوئی به صورت مستقیم و آن لاین انجام می شود و افراد با مراجعه به سایت erfan.ir می توانند پاسخ سوالات خود را در مدت کمتر از دو روز دریافت کنند.
انتهای پیام / 139
کد مطلب: 61555