رسانه های جمعی به خصوص صدا و سیما باید پیشران جریان حمایت از کالای ایرانی و تقویت تولید داخل باشند و این اُمید می رود که در سال جاری اهتمام به این مساله بیش از پیش باشد.
چند نکته ای در باب رسالت صدا و سیما در سال جاری:
رسانه ملی؛ پیشرانِ حمایت از کالای ایرانی
خبرگزاری حوزه نیوز , 14 فروردين 1397 ساعت 10:38
رسانه های جمعی به خصوص صدا و سیما باید پیشران جریان حمایت از کالای ایرانی و تقویت تولید داخل باشند و این اُمید می رود که در سال جاری اهتمام به این مساله بیش از پیش باشد.
به گزارش قم نیوز در حالی که به گفته بسیاری از مسئولان و کارشناسان اقتصادی، مهم ترین چالش کشور در سال 97 همچون سال گذشته، مساله بیکاری و عدم استفاده مناسب از ظرفیت های اشتغالزایی است، از رسانه های جمعی به خصوص رسانه ملی این انتظار می رود که در تحقق اهداف مدنظر در باب نامگذاری سال جاری به عنوان سال حمایت از کالای ایرانی جدی تر از گذشته وارد عمل شود.
آنچه مسلم است این که نگاه کلیشه ای و از باب رفع تکلیفی به خصوص از ناحیه رسانه ملی که از بودجه بیت المال ارتزاق می کند، به هیچ وجه پذیرفته و پسندیده نیست؛ البته دیگر رسانه ها نیز از این امر مستثنی نیستند، به خصوص با عنایت به این حقیقت که فعالیت مداوم رسانه ای با رویکرد هم افزایانه در مباحث ملی می تواند جامعه را در راه تقویت تولید ملی و مصرف کالای ایرانی یاری رساند.
از سویی به موازات مطالبه گری از مسئولان ، یکی از اقدامات بایسته در این خصوص آماده سازی ذهنی و فکری خانواده ها برای اجرای بهتر اهداف و برنامه های اقتصاد مقاومتی به خصوص در رابطه با حمایت از کالای ایرانی و تولید ملی است.
ترویج الگوی اقتصادی مناسب از منظر مصرف که ارتباط مستقیمی با کلان مقوله سبک زندگی دارد، یکی از انتظارات به حق از رسانه عظیم و تاثیرگذاری چون رادیو و تلویزیون است که در این باره نوع برنامه سازی خاص ویژه خانواده ها دارای اهمیت دو چندانی می باشد، ضمن آن که به هر حال تبلیغ رایگان و یا با قیمت های بسیار پایین کالاهای ایرانی در شبکه های متعدد سیما ، راهکار مهم دیگری است که می تواند زمینه ساز آشنایی مخاطبان انبوه با کالای های خوب و با کیفیت ایرانی شود.
البته نباید از اهمیت تولید محتوای جذاب در رسانه ملی در قالب هایی چون سریال، برنامه های آموزشی و گفتگو محور و به خصوص طنز و سرگرمی و آیتم های ترکیبی غافل شد.
نکته حایز اهمیت دیگر این که باید محتوای اصلی اقتصاد مقاومتی که ناظر به حمایت از تولید ملی و ترویج مصرف کالای داخلی است را به خوراک رسانه ای تبدیل کنیم و در این مسیر نیاز است که از ظرفیت های حوزه و دانشگاه و نهادهای نخبگانی بیش از پیش استفاده شود ، چه آن که بی گمان اگر این تعامل میان نخبگان علمی و فرهنگی با فعالان رسانه ای و هنری برقرار شود، در تحقق هدف یادشده بسیار موثر است، خاصه آن که این تعامل و ارتباط می تواند به رونق صنایع فرهنگی و رسانه ای در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی بینجامد، به شرط آن که در حد شعار و کارهای ظاهری و تشریفاتی باقی نمانده و به یک جریان مستمر در طول سال و البته سال های آتی تبدیل شود.
واقعیت آن است که از سال 92 که سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد، متاسفانه کار درخوری در این باره صورت نگرفته است که از جمله آن ها حمایت جدی از کالای ساخت وطن است؛ در این باره آنچه ضروری به نظر می رسد نخست تقویت باور به توانایی داخل و لزوم تحقق اقتصاد مقاومتی در همه ابعاد آن است و دیگر هم این که این ضرورت را به خوبی در سطح جامعه جا بیندازیم که کلید موفقیت تکیه بر توان درون و باور به داشته های خودمان است ، هر چند که تولید و محصول داخلی نیز باید واجد اصل کیفیت و رضایتمندی مشتری باشد.
سید محمد مهدی موسوی
انتهای پیام/ 138
کد مطلب: 62121