قم نيوز : معاون شهردار قم گفت: ۱۰۹ دوربین نظارتی حمل و نقل شامل دوربینهای تردد شمار، ثبت سرعت، پلاک و تخلف تا پایان نیمه نخست امسال در سطح شهر قم راهاندازی میشود.
به گزارش قم نیوز عباس ذاکریان اظهار داشت: در این راستا ۳۳ دوربین تردد شمار، ۳۳ سامانه ثبت سرعت با پوشش ۶۰ جهت، ۳۳ دوربین ثبت پلاک در خطوط ویژه اتوبوس و ۱۰ دوربین ثبت تخلف عبور از چراغ قرمز با پوشش ۱۸ جهت نصب خواهد شد.
وی اضافه کرد: با نصب دوربینهای تردد شمار، آمار کمی و ارزیابی تمام سفرهای درون استانی ثبت و تحلیل میشود تا برای مدیریت بهتر ترافیک بتوانیم برنامهریزی نماییم.
وی ادامه داد: اقدامهای زیرساختی از جمله نصب دکل، دوربین و پایههای روشنایی، خطکشی، نصب تابلو و علائم برای راهاندازی این سامانهها در حال پیگیری است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ۱۲ دوربین ثبت تخلف در محدوده طرح ترافیک و ۲ دوربین ثبت سرعت نیز در بلوار الغدیر قم فعال میباشد.
وی به برنامههای سال ۹۷ این معاونت اشاره کرد و گفت: تکمیل خطکشی استاندارد عرضی و طولی معابر، استانداردسازی تقاطعهای سطح شهر و تعمیرات اساسی ۱۲۰ دستگاه اتوبوس از برنامههای امسال است.
وی افزود: نوسازی ناوگان اتوبوسرانی و تاکسیرانی، ایمنسازی پیادهروها، مکانیزه کردن پلهای عابر پیاده، توسعه استفاده از دوچرخه به عنوان وسیله حمل و نقلی پاک، ساماندهی موتورسیکلتهای سطح شهر و اصلاح رفتارهای ناصحیح در حوزه ترافیکی با مشارکت مردم از دیگر برنامههای سال ۹۷ میباشد.
ذاکریان همچنین به اقدامهای معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری در ایام نوروز امسال اشاره و بیان کرد: آمادهسازی پارکینگهای سطح شهر از جمله اقدامها در تعطیلات نوروز بود و در ۶ پارکینگ ضلع شرقی و طبقاتی حرم حضرت معصومه(س)، علیخانی، بهار، پارکینگ جنب مجتمع زمزم و رودخانه به ظرفیت چهار هزار و ۶۰۰ خودرو به مسافران خدمات ارائه میشد.
وی خاطرنشان کرد: در تعطیلات نوروز ۲ پارکینگ در چهار راه شهدا و خیابان ۱۹ دی نیز به ظرفیت ۸۰۰ خودرو به صورت موقت فعال بود.
وی افزود: به طور میانگین در نوروز امسال روزانه بین ۱۵ تا ۱۶ هزار خودرو از ظرفیت پارکینگهای قم استفاده کردند که در برخی روزها تا ۴۰۰ درصد از این ظرفیت هر پارکینگی استفاده میشد.
ذاکریان بیان کرد: با توجه به این که امسال استقرار چادرهای مسافرتی فقط در استراحتگاهها ممکن بود و نصب چادر در سطح شهر ممنوع شده بود، پارکینگ در برخی استراحتگاهها مثل فدک، امام رضا(ع) و غدیر نیز ایجاد و خدماتی به زائران ارائه شد.
وی گفت: طبق روال سالهای گذشته سازمانهای وابسته به حوزه حمل و نقل از جمله تاکسیرانی، اتوبوسرانی و پایانههای مسافربری از ۲۴ اسفندماه برای سرویس دهی مناسب به زائران و مجاوران در آماده باش بودند.
وی افزود: با توجه به این که در ایام پایان سال و نوروز حجم سفرهایی که از طریق پایانهها انجام میشود افزایش مییابد، آمادهسازی پایانههای مسافربری از جمله فعالیتهای این معاونت بود.
معاون شهردار قم ادامه داد: میزان استفاده از اتوبوس برای سفرهای درون شهری نسبت به سال گذشته کاهش نشان میدهد.
وی افزود: در حال حاضر بیش از ۲۵۸ دستگاه اتوبوس و ۱۳۰ دستگاه مینی بوس در ناوگان حمل و نقل عمومی شهرداری قم فعالیت میکند.
وی اضافه کرد: در حوزه تاکسیرانی نیز خطوط تاکسیرانی و سامانههای تاکسی بی سیم به صورت ۲۴ ساعته فعال بودند و حجم قابل توجهی از جابجاییها را در روزهای پایانی سال انجام دادند.
ذاکریان ادامه داد: هم اکنون ۶ هزار دستگاه تاکسی در سطح شهر قم فعال است که این تعداد شامل ۲ هزار و ۳۰۰ تاکسی خطی، ۲ هزار و ۴۰۰ تاکسی گردشی و یک هزار دستگاه تاکسی بیسیم و باقیمانده تاکسیها بین قم و شهرهای اقماری میباشد.