کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بی‌توجهی به جزایر حرارتی عامل ایجاد چالش‌های زیست‌محیطی در آینده استان قم است

خبرگزاری تسنیم , 24 ارديبهشت 1397 ساعت 23:05

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان قم گفت: تأثیرات این جزایر حرارتی در استان فراتر از گرمایش سطحی شهر بوده و باید به‌عنوان یک بحران موردتوجه و پیگیری قرار گیرد.


به گزارش قم نیوز مسعود ملک‌زاده ظهر امروز در سلسله نشست‌های عش آل محمد(ص) که با موضوع مسئله اقلیم در نظام شهرسازی، در سالن همایش‌های اداره کل اقتصاد و دارایی استان قم برگزار شد با اشاره به نقش طراحی علمی ساختمان‌ها در مصرف انرژی اظهار داشت: با توجه به مصرف 30 درصدی انرژی در ساختمان‌ها باید به موضوع طراحی و معماری در استان قم به‌صورت جدی‌تری نگاه شود.

وی عدم توجه به اقلیم را در طراحی و  دروس معماری در ایران موردتوجه قرارداد و افزود: در کشور ما نه‌تنها در طراحی و معماری و شهرسازی به مسائل اقلیم توجه نمی‌شود بلکه چنین مطالبه گری نیز در دانشگاه‌های ما برای ارائه طرح از طرف دانشجویان نیز وجود ندارد.

رئیس دانشگاه شهاب دانش تصریح کرد: نباید در طراحی شهر و ساختمان‌ها باری بر دوش محیط‌زیست منطقه وارد شود اما متأسفانه  امروز توجه به اقلیم و محیط‌زیست در طراحی‌ها هیچ جایگاهی نداشته و شاهد تخریب محیط‌زیست و به هم خوردن اکولوژی منطقه هستیم.

وی با تأکید بر فلسفه معماری در چگونگی تصرف محیط اطراف گفت: نخستین قدم در توجه به اقلیم در معماری افزایش مطالعات و تحقیقات آکادمی برای شناخت نیازهای منطقه  بوده و باید با اجرای ضوابط ترافیکی و کنترل عبور و مرورهای شهری از افزایش آلودگی و تغییر اکولوژی جلوگیری کنیم.

ملک‌زاده  ادامه داد: باید در ساخت‌وسازها به انواع گونه‌های گیاهی و جانوری منطقه توجه کرده تا باعث به هم خوردن ارتباط بین  این گونه‌ها نشده و باری را به اقلیم شهر تحمیل نکنیم.

در ادامه جلسه تورج همتی با تأکید بر اهمیت مسئله میکرو اقلیم‌ها اظهار داشت: متأسفانه موضوع میکرو اقلیم‌ها در استان قم مورد غفلت قرارگرفته و امروز شاهد تخریب محیط‌زیست و آسیب‌های ناشی از آن در قم هستیم.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان قم عنوان کرد: برای برقراری ارتباط مناسب با طبیعت باید توان اقلیم و اکولوژی هر منطقه در نظر گرفته شود و در توزیع مناسب فضاها دقت لازم را داشته باشیم.

وی ورود به مباحث زیست‌محیطی را در شهرسازی یکی از الزامات استان قم دانست و گفت: تأثیرات این جزایر حرارتی در استان فراتر از گرمایش سطحی شهر بوده و باید به‌عنوان یک بحران موردتوجه و پیگیری قرار گیرد.

همتی یکی از آسیب‌های این جزایر حرارتی در سطح شهر را جذب موجودات و حیوانات غیربومی به شهر عنوان کرد و ادامه داد: جذب حیواناتی مانند موش به علت وجود همین جزایر حرارتی در استان مسئله است که در آینده شهر را دچار چالش کرده و امروز باید به آن توجه شود.

انتهای پیام/138


کد مطلب: 63989

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/news/63989/بی-توجهی-جزایر-حرارتی-عامل-ایجاد-چالش-های-زیست-محیطی-آینده-استان-قم

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir