عضو مجمع عالی تفسیر حوزه علمیه بیان کرد: ماه رمضان ماه قرآن است؛ در این ماه باید به قرآن پناه برد و دستور العملهای زندگی و حرکت خود را از قرآن گرفت.
استاد تفسیر حوزه:
در این ماه باید به قرآن پناه برد
ایسنا , 27 ارديبهشت 1397 ساعت 13:00
عضو مجمع عالی تفسیر حوزه علمیه بیان کرد: ماه رمضان ماه قرآن است؛ در این ماه باید به قرآن پناه برد و دستور العملهای زندگی و حرکت خود را از قرآن گرفت.
به گزارش قم نیوز حجت الاسلام والمسلمین احمد احمدی قمی با اشاره به آیاتی از قرآن گفت: خداوند در قرآن در رابطه با روزه داری میفرماید ای مومنین بر شما روزه نوشته شده است همانطور که بر امت های پیش از شما نیز نوشته شده بود و این برای اینست که شما تقوا پیدا کنید.
وی افزود: همانطور که از این آیه مبارکه استنباط میشود روزه داری در امت های پیش از اسلام نیز وجود داشته است اما به شکل های مختلف که یک نوع آن مربوط به خوردن و آشامیدن است و شکل دیگری از روزه داری که در قرآن در رابطه با حضرت زکریا آمده روزه سکوت است.
عضو مجمع عالی تفسیر حوزه علمیه با بیان اینکه اهداف مهمی در رابطه با روزهداری برای انسان وجود دارد، عنوان کرد: هدف خداوند افزایش تقوای انسان است؛ انسان یک موجود زمینی محض نیست بلکه موجودی است از روح الهی، که در قالب جسم زمینی قرار گرفته تا بتواند روی زمین ماموریت خلافت اللهی خود را انجام دهد، همانطور که در قرآن نیز گفته شده آفرینش انسان در دو مرحله انجام میشود؛ جسم مادی او از خاک شکل میگیرد و پس از آن روح الهی در این کالبد دمیده میشود.
احمدی ادامه داد: به دلیل روح الهی انسان است که خداوند به فرشتگان فرمود وقتی از روح خود در این جسم دمیدم آنگاه به انسان سجده کنید لذا هنگامی که انسان با چنین جایگاهی در قالب جسم زمینی قرار میگیرد با توجه به ویژگی های زمین که به دنبال جذب انسان به مادیات است برای دور کردن خود از مادیات و ادامه دادن به حرکت تکاملی خود نیاز به ابزار دارد و یکی از این ابزار ایمان است.
وی افزود: خدا در قرآن میفرماید اگر کسی بخواهد به رستگاری برسد و بتواند سفر خود را به سوی حق ادامه دهد ابزار آن ایمان است و اگر انسان ایمان داشته باشد میتواند خود را از جاذبه های زمین دور کند؛ یکی از این جاذبه ها برای انسان خوردنی ها و آشامیدنی ها هستند.
احمدی قمی گفت: در ماه مبارک رمضان انسان میتواند با روزه داری در عین در اختیار داشتن این نعمات این جاذبه ها را برای خود کنترل کند تا به تقوایی که لازمه ایمان است رسیده و بتواند این مسیر را ادامه دهد، لذا در ماه مبارک رمضان یک بخش از کارهایی که باید انجام شود کنترل نفس است.
این استاد حوزه علمیه افزود: باید توجه داشت که ماه رمضان ماه قرآن است و در این ماه باید به قرآن پناه برد؛ باید دستور العملهای زندگی و حرکت خود را از قرآن گرفت که اوج آن نیز در شب های قدر است که انسان زیر سایه قرآن قرار گرفته و زیر سایه این کتاب مقدس حرکت میکند.
عضو مجمع عالی تفسیر حوزه علمیه در رابطه با تاثیر روزه داری بر انسان بیان کرد: بخشی از تاثیرات روزه داری بر انسان تقوا است تا انسان بتواند خود را کنترل کند و واجبات الهی را انجام داده و از محرمات دوری کند؛ این ابتدای حرکت به سوی مسیر الهی است زیرا درروایات در رابطه با روزه انواع مختلفی مطرح است که روزه عام مربوط به دوری انسان از خوردنیها و آشامیدنیها است.
وی افزود: نوع دیگری از روزهداری روزه خاص است که انسان خود را از معاصی دور نگه داشته و از گناهان چشم پوشی کرده و از دستورات الهی اطاعت میکند؛ بالاترین نوع روزهداری روزه خاصالخاص است که انسان در این روزه داری از ما سویالله دوری کرده، تمام توجهش به خدا بوده وغیر از خدا را نمیبیند و نمیخواهد.
انتهای پیام/ 138
کد مطلب: 64112