شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
کد مطلب : 64173
منبع : خبرگزاری مهر
مدیرکل هواشناسی قم به مهر خبر داد؛

ارزش افزوده ۵ درصدی پسته با استفاده از «سامانه تهک» در قم

قم نيوز : مدیرکل هواشناسی قم از به دست آمدن ۵ درصد ارزش افزوده در کشت پسته در نتیجه استفاده از اطلاعات سامانه تهک کشاورزی در قم خبر داد.
ارزش افزوده ۵ درصدی پسته با استفاده از «سامانه تهک» در قم
ارزش افزوده ۵ درصدی پسته با استفاده از «سامانه تهک» در قم
به گزارش قم نیوز یحیی زارع  با اشاره به استفاده کشاورزان از سامانه تهک کشاورزی اظهار کرد: در این سامانه اطلاعات هواشناسی و اقلیم به منظور بهره‌وری بیشتر در اختیار کاربران نهایی یا همان کشاورزان قرار می‌گیرد.

وی از افزایش بهره‌وری در کشت پسته در نتیجه استفاده از تهک کشاورزی خبر داد و افزود: در این سه سالی که سامانه تهک در استان قم راه‌اندازی شده است تنها در یک مورد استفاده یعنی کشت پسته و استفاده حداقلی از این اطلاعات ۵ درصد ارزش افزوده داشته است.

به گفته مدیرکل هواشناسی استان قم، همین مقدار ارزش افزوده برابر با یک و نیم میلیارد سود بیشتر در کشت این محصول بوده است.

آن طور که زارع گفته است یک دهه خشکسالی در قم و تغییرات نامناسب اقلیمی در سال‌های گذشته کشاورزی در قم را با محدودیت‌های بسیاری مواجه کرده است و استفاده از اطلاعات هواشناسی در این شرایط می‌تواند به کسب محصول بیشتر کمک کند.

راه‌اندازی سامانه تهک در بخش شهرسازی

مدیرکل هواشناسی استان قم عنوان تهک را برگرفته از توسعه هواشناسی کاربردی نامید و تأکید کرد: در حال حاضر این سامانه در کشاورزی مورد استفاده قرار گرفته است و به زودی سامانه تهک در بخش شهرسازی نیز راه‌اندازی خواهد شد.



به گفته وی استفاده از اطلاعات هواشناسی می‌تواند به توسعه هماهنگ با اقلیم در همه زمینه‌ها از جمله کشاورزی و شهرسازی، ورزش و سلامت، کنترل آلودگی هوا و محیط زیست، شیلات و بسیاری از امور دیگر مورد استفاده قرار گرفته و علاوه بر نتایج مناسب‌تر به کاهش خسارات نیز بینجامد.

زارع اعتقاد دارد که تنها ایجاد و راه‌اندازی این سامانه مؤثر نیست بلکه باید در راستای کاربردی شدن این اطلاعات نیز برنامه‌ریزی شود.

۶ محصول کشاورزی در قم تحت پوشش سامانه تهک قرار گرفتند

به گفته مدیرکل هواشناسی استان قم در حال حاضر ۶ محصول کشاورزی عمده استان از جمله محصولات باغی همچون پسته، زیتون، انار و محصولات زراعی همچون گندم و جو و کلزا تحت پوشش این سامانه قرار گرفتند.

آن طور که وی گفته است آمار و اطلاعات تأثیر سامانه تهک به روشنی اعلام نشده است در صورتی که مشاهدات و مطالعات صورت گرفته افزایش بهره‌وری در کشت این محصولات را در صورت استفاده درست از اطلاعات هواشناسی قطعی می‌داند.

به گفته زارع، راه‌اندازی سامانه‌های تهک در راستای سیاست جدید هواشناسی کشور یعنی کاربردی کردن خدمات در ارتباط با کاربر نهایی است.


نتاهی پیام/ 138
https://qomnews.ir/vdcae6ni.49ny015kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما