عضو کمیسیون دولت الکترونیکی با تاکید بر اینکه رویکرد جزیرهای در حوزه شهر هوشمند جواب نمیدهد گفت: امنیت، دادههای بزرگ و محرمانگی آنها و فقدان برنامه راهبردی از دیگر مشکلات و مسائل موجود در حوزه شهر الکترونیک است.
عضو کمیسیون دولت الکترونیکی:
رویکرد جزیرهای در حوزه شهر هوشمند جواب نمیدهد
خبرگزاری فارس , 9 خرداد 1397 ساعت 15:30
عضو کمیسیون دولت الکترونیکی با تاکید بر اینکه رویکرد جزیرهای در حوزه شهر هوشمند جواب نمیدهد گفت: امنیت، دادههای بزرگ و محرمانگی آنها و فقدان برنامه راهبردی از دیگر مشکلات و مسائل موجود در حوزه شهر الکترونیک است.
به گزارش قم نیوز هوشنگ بشارتیان ظهر امروز در سلسله نشستهای تخصصی عش آل محمد(ص) که با موضوع شهر هوشمند؛ ضرورت یا انتخاب در سالن همایشهای رضوان شهرداری قم برگزار شد، با بیان اینکه مباحث شهر هوشمند در کشور از حدود دو دهه قبل آغاز شده است اظهار کرد: شهر هوشمند یک ابر سیستمی است که باید به آن نگاه سیستمی داشت که با فناوری اطلاعات ارتقا یافته و هدف اصلی آنها ارتقای کیفیت زندگی مردم است.
وی اقتصاد، مدیریت، محیط، شهروند، ارتباطات و سبک زندگی هوشمند را از جمله ارکان شهر هوشمند عنوان کرد و افزود: شهر هوشمند بحثهای مربوط به آب، حمل و نقل و... را در بر میگیرد.
عضو کمیسیون دولت الکترونیک با اشاره به زیرساختهای مورد نیاز برای ایجاد شهر الکترونیک اظهار کرد: بازنگری در نقش مدیریت شهری یکی از مسائل مهم است؛ شهرداریها به عنوان متولی اصلی باید یک نگاه جدیدی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات داشته باشند.
وی به اهمیت درگیر کردن شهروندان و سایر ذینفعان در بحث شهر هوشمند اشاره کرد و افزود: بحث شهر هوشمند یک کار فرمایشی نیست و باید در تعامل جدی با شهروندان باشد و مشارکت همگان جذب شود.
بشارتیان اجتناب از پروژههای ایزوله را مورد توجه قرار داد و گفت: نباید به دنبال این باشیم که پروژهمحور در بحث شهر هوشمند حرکت کنیم و باید به دنبال این باشیم که خدمات شهر هوشمند در راستای تحقق دولت الکترونیک صورت گیرد.
وی اضافه کرد: برخی زیرساختهایی که در برخی شهرها نتوانسته شکل بگیرد به دلیل فقدان امکانات دولت الکترونیک در شهرها بوده است.
بشارتیان تقویت مشارکت بخش خصوصی را ضروری عنوان کرد و گفت: تدوین استراتژی جامع دادهها یکی از موارد دیگر مهم حوزه شهر هوشمند است؛ زیرساختهای شهر هوشمند حجم زیادی از دادهها را تولید میکنند و باید قبل از تولید آنها در خصوص مدیریت این دادهها و ساماندهی آنها تدبیر لازم صورت گیرد.
وی برپاسازی آزمایشگاههای مورد نیاز، درگیر کردن اپراتورهای زیرساختی در طراحی و پیاده سازی شهر هوشمند، ضرورت تفکر سیستمی و پایلوت و ساده کردن مساله را از دیگر ضروریات شهر هوشمند دانست و اظهار کرد: در زمینه نیروی انسانی ما دچار فقدان نیروی انسانی هستیم. همچنین آگاهی مدیران از دیگر مشکلات است و باید توجه داشت مدیرانی میتوانند به رشد شهر هوشمند کمک کنند که آگاهی لازم در این زمینه را داشته باشند.
بشارتیان صلاحیت پیمانکاران را از دیگر مشکلات حوزه شهر هوشمند عنوان و تصریح کرد: اگرچه در این حوزه در حال پیشرفت هستیم اما امکان ویژهای در حوزه توانمندسازی بخش خصوصی برای ورود به بحث شهر هوشمند ایجاد نشده است.
وی با اشاره به اهمیت تأمین بودجه گفت: اگر توجه لازم به این بخش نشود قطعاً با این مشکل مواجه خواهیم بود که بسیاری از اقدامات زیرساختی، فناورانه و نرمافزاری با مشکل روبرو میشود.
عضو کمیسیون دولت الکترونیک سرمایهگذاری و بازگشت سرمایه در حوزه شهر هوشمند مورد توجه قرار دادیا و افزود: باید تدابیری صورت گیرد که حتی در زمان تغییر مدیران سرمایهگذار نگران برگشت سرمایه خود نباشد.
وی با تاکید بر اینکه رویکرد جزیرهای در حوزه شهر هوشمند جواب نمیدهد خاطرنشان کرد: امنیت، دادههای بزرگ و محرمانگی آنها و فقدان برنامه راهبردی از دیگر مشکلات و مسائل موجود در حوزه شهر الکترونیک است.
بشارتیان در پاسخ به این سؤال که آیا در قم لازم است که اقدامات در حوزه پیادهسازی شهر هوشمند صورت گیرد گفت: بررسیها نشان میدهد که شهرهایی که رتبههای نخست در حوزه شهر هوشمند را دارند با یکی از بالاترین نسبتهای GDP به جمعیت مواجه است و کم بودن درآمد مردم یا بودجه شهرها زمینهای نیست که از شکلگیری این قابلیت جلوگیری شود.
انتهای پیام/ 137
کد مطلب: 64695