به گزارش قم نیوز، شمسالدین حجازی در مراسمی که بهمناسبت روز ماما در سالن شهید مفتح دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد، با بیان اینکه یکی از شاخصهای رشد و توسعه در هر جامعه میزان مرگ و میر مادران باردار است، اظهار داشت: در سال گذشته و با هدف ارتقای جایگاه استان در میزان کاهش مرگ و میر مادران باردار ۲۸۰ طرح در مراکز بهداشتی و درمانی انجام شد.
وی با اشاره به اینکه با اقدامات مراقبتی قبل، حین و پس از بارداری در سال ۹۰ شاخص میزان مرگ و میر مادران باردار در استان به ۱۱ در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده رسید، گفت: در سالی که گذشت با اقدامات مراقبتی و نقش موثر ماماها در حوزههای بهداشت و درمان از ۵۰ مورد مرگ مادران جلوگیری شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با تاکید بر لزوم مراقبتهای قبل از بارداری و دوران شش هفته نخست بارداری بیان داشت: رعایت نکات بهداشتی، مراجعه به موقع به پزشک و فراگیری آموزشهای لازم از مواردی است که موجب کاهش آمار مرگ و میر مادران باردار میشود.
وی با بیان اینکه طبق برنامهریزیها باید شاخص مرگ مادر تا سال ۹۴ به ۱۶ درصد هزار تولد زنده برسد، اضافه کرد: در حال حاضر و با مراقبتهای انجام شده این میزان در استان قم جلوتر از برنامه پیشبینی شده است و امیدواریم در سال جاری این میزان به صفر برسد.
حجازی بهکارگیری و جذب نیروهای مامایی مورد نیاز، تقویت نظام مراقبتی مادران پر خطر، توسعه آموزشهای نیروهای مامایی و ایجاد بیمارستان سطح سه به منظور پوشش کامل نیازهای بهداشتی و درمانی مادران باردار تا پایان امسال در مرکز آموزشی پژوهشی و درمانی شهید بهشتی قم را از اهداف این دانشگاه بهمنظور ارتقا سطح سلامت مادر و کودک برشمرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عوارض ناشی از زایمان سزارین گفت: باید با فرهنگ سازی و برگزاری دورههای آموزشی برای خانوادهها و کارکنان حوزه بهداشت و سلامت خانواده آمار جراحی سزارین را به سمت زایمانهای طبیعی کاهش داد.
انتهای پیام/ ۱۰۳