معاون مرکز تخصصی موعود در قم گفت: رویکرد جشنواره ملی مهدویت، بررسی آسیب ها و چالش ها فراروی انتظار در دوران غیبت است.
معاون مرکز تخصصی موعود در قم :
رویکرد جشنواره ملی مهدویت، بررسی آسیبها و چالشهای فراروی انتظار است
ایسنا , 13 تير 1397 ساعت 12:44
معاون مرکز تخصصی موعود در قم گفت: رویکرد جشنواره ملی مهدویت، بررسی آسیب ها و چالش ها فراروی انتظار در دوران غیبت است.
به گزارش قم نیوز حجت الاسلام والمسلمین دکتر صابر جعفری ظهر امروز در اولین نشست تخصصی جشنواره مهدویت با موضوع آسیبشناسی باورمندی به مهدویت که در موسسه آینده روشن برگزار شد، عنوان کرد: موضوع مهدویت و موعودگرایی در همه ادیان مطرح بوده است و آرمان بلند جهان اسلام و امت مسلمین و شیعه به شمار می رود.
معاون مرکز تخصصی موعود افزود: رویکرد اندیشه مهدویت مدیریت آینده انسان به واسطه رهبری آگاه و به دور از هوای نفس و فردی معصوم است.
وی تصریح کرد: روایات زیادی وجود دارد که طولانی شدن غیبت موجب می شود عده ای حتی ایمان خود را به دلیل ناامیدی از دست بدهند، طولانی شدن غیبت ولی عصر(عج) گاهی در یقین افراد ایجاد انکار و یا ناامیدی می کند.
وی بیان کرد: هر چه مساله ای دارای اهمیت بیشتری باشد آفت های بیشتری نیز آن را تهدید می نماید در این خصوص موضوع مهدویت با خود چالش هایی را به همراه دارد که باید رفع گردد.
معاون مرکز تخصصی موعود خاطرنشان کرد: در اندیشه شیعی نیز بحث غیبت امام عصر(عج) وقتی مطرح می شود چالش خیز نیز می باشد، بدان معنا که طولانی شدن غیبت موجب بروز چالش می شود. گاهی این افکار در مسیر رسیدن به هدف اصلی، مانع ایجاد می کند این چالش و درگیری های فکری در حوزه اندیشه مهدویت باید درمان شود.
حجت الاسلام والمسلمین جعفری افزود: چالش ها ممکن است عامل بیرونی داشته باشند مانند دشمنان و مخالفان اندیشه مهدویت که چالش و فتنه و شبهه و ناامیدی ایجاد می کنند. گاهی نیز چالش ها درونی است مانند طول زمان که زمینه نا امیدی را فراهم می سازد البته چالش ها ممکن است ارتباط مستقیمی با عصر غیبت نداشته باشد و همانند شهوات و مسائل طبیعی انسان را با غفلت مواجه سازد.
معاون مرکز تخصصی موعود بیان کرد: رویکرد جشنواره ملی مهدویت، بررسی آسیب ها و چالش ها فراروی انتظار در دوران غیبت است. در واقع جشنواره بیشتر در حوزه چالش هایی متمرکز است که مستقیم با غیبت در ارتباط است؛ یکی از چالش ها این است که عده ای برای ظهور زمان تعیین می کنند.
حجت الاسلام والمسلمین جعفری یادآور شد: همچنین آسیب های زیادی وجود دارد که می تواند ایمان را به خظر بیندازد برخی از ایمان ها آن قدر ضعیف است که با هر نسیمی تغییر جهت می دهد. رویکرد پیشگیری و درمان در مواجهه با چالش های مهدویت از اهداف مهم نخستین جشنواره ملی مهدویت است.
معاون مرکز تخصصی موعود عنوان کرد: هر سال همایش ملی دکترین مهدویت با رویکرد پژوهشی برگزار می شود و امسال نخستین جشنواره ملی مهدویت با مشارکت جهاد دانشگاهی در بخش های ادبی و هنری برگزار خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: برای مقابله با چالش ها باید 4 گام مهم برداریم که سه گام مهم آن در همایش دکترین مهدویت دنبال می شود و جشنواره مهدویت گام چهارمی را پی ریزی می نماید.
حجت الاسلام والمسلمین جعفری گفت: در همایش دکترین مهدویت به تبیین چالش و چیستی آن می پردازیم و ریشه ها و خواستگاه را بررسی نموده و به بررسی عوامل و انگیزه ها می پردازیم و برای حل چالش ها به سوی پیشگیری و درمان حرکت می کنیم.
وی با اشاره به گام چهارم در جشنواره مهدویت بیان کرد: در این مرحله از نویسندگان و هنرمندان توقع داریم مباحث علمی را از فضای محکم به فضایی روان تر و قابل فهم تر برسانند.
معاون مرکز تخصصی موعود اظهار کرد: این جشنواره از بخشهای مختلف علمی پژوهشی و فرهنگی و ادبی و هنری تشکیل شده است و در بخش پژوهشی، موضوع خاصی با عنوان مهمترین چالشهای باورمندی مهدوی و مهدی باوری(عج) پیگیری می شود.
وی توضیح داد: به منظور ایجاد یک موج علمی و فرهنگی و به کار گیری تمام ظرفیتها در توسعه و ترویج مهدویت و پاسخ به شبهات این جشنواره برگزار خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین جعفری یادآور شد: همچنین سلسله نشستهای مهدویت با موضوع اصلی جشنواره به شکل مستمر و با مشارکت دستگاهها و نهادهای مختلف حوزوی و دانشجویی و ملی در قالبهای مختلف برگزار می شود.
انتهای پیام/138
کد مطلب: 65921