به گزارش قم ینوز، دكتر محمود علی ركنی با اشاره به اينكه طی سال های اخير در راستای حفاظت از محيط زيست اقدامات خوبی صورت گرفته است اظهار داشت: يكی از راه های حفظ محيط زيست گسترش فضای سبز و ايجاد كمربند سبز است كه در اين راستا اقدامات خوبی صورت گرفته است ولی كافی نيست.
وی از ايجاد پنج پاسگاه سر محيط بانی و محيط بانی در قم خبر داد و بيان داشت: اين پاسگاه ها به منظور حفاظت از زيستگاه ها و حيات وحش ايجاد شده و سعی كرديم تا با راه اندازی اين پاسگاه ها، حفاظت از مناطق با ارزش زيست گاهی و پاسداری از تنوع زيست محيطی را تقويت كنيم.
مدير كل حفاظت محيط زيست استان قم با بيان اينكه سعی داريم تا منطقه شكار ممنوع حوض سلطان را به منطقه حفاظت شده تبديل كنيم افزود: همچنين پشنهاد تبديل دشت مسيله، كهك و كهندان به منطقه شكار ممنوع ارائه شده و در صورت موافقت در آينداه ای نزديك عملياتی می شود. ضمن اينكه پشنهاد ثبت تالاب حوض سلطان و درياچه نمك نيز در كنوانسيون بين المللی رامسر ارائه شده است.
وی از ساخت سايت تكثير و پرورش آهو در منطقه پلنگ دره قم خبر داد و ادامه داد: همچنين قرار است تا مركز تحقيقات زيستی خزنده شناسی كشور در قم ايجاد شود.
ركنی با بيان اينكه بيش از هزار گونه زيستی در قم وجود دارد ابراز داشت: در قم بيش از ۸۰۰ گونه گياهی، ۴۰ گونه خزنده، ۵۸ گونه پستانداران، ۱۵۰ گونه پرندگان، ۲۰ گونه آبزيان شناسايی شده است.
وی در بخشی ديگری از سخنان خود اجرای طرح ملی محيط يار را از برنامه های اداره كل حفاظت محيط زيست استان قم برشمرد و تصريح كرد: هدف از اجرای اين طرح ملی ارتقای فرهنگ زيست محيطی و گسترش امر حفاظت و صيانت از محيط زيست در سطوح مختلف اجتماعی به خصوص كودكان و نوجوانان است.
وی با بيان اينكه توسعه پايدار به عواملی همچون عدالت اجتماعی، شكوفايی اقتصادی و حفاظت محيط زيست مرتبط می باشد گفت: اگر اين عوامل باهم نباشند توسعه پايدار صورت نمی گيرد.
انتهای پیام/ ۱۰۳