کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم:

مداخلات درمانی بار مالی زیادی بر نظام سلامت تحمیل می کند

خبرگزاری ايرنا , 6 مرداد 1397 ساعت 12:38

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: فرهنگ اشتباهی بین مردم رواج یافته که اگر پزشک، دارو یا خدمات پاراکلینیکی تجویز کند تخصص دارد درغیر اینصورت بی سواد است، که این فرهنگ اشتباه بار مالی زیادی بر نظام بهداشت و درمان تحمیل می کند.


به گزارش قم نیوز ابوالفضل ایرانی خواه روز شنبه افزود: این مساله باعث شده مردم در بیماری های اولیه به پزشکان متخصص مراجعه نمایند و درخواست تجویز داروی بیشتر و آنتی بیوتیک های قوی تر نمایند.
وی اضافه کرد: در حالی که بیمار باید از پزشک معالج در مورد داروهایی که تجویز می شود، سوال بپرسد و لزوم تجویز آن ها را بداند، ولی این مساله برعکس است و بیمار به پزشک اصرار می کند که دارو و آزمایش های تشخیصی پزشکی و سونوگرافی برای وی تجویز کند.

وی ادامه داد: این حجم از تجویز دارو فشار مالی به نظام پزشکی و درمانی وارد می کند و باعث طولانی شدن نوبت دهی برای خدماتی مانند سونوگرافی می شود.

ایرانی خواه تاکید کرد: باورهای سلامتی مردم نیاز به بازنگری دارد و اعتقادات نادرست باید با کمک رسانه ها اصلاح شود.

وی ادامه داد: به طور مثال برخی به دلیل باورهای غلط در تغذیه تصور می کنند داروهای ویتامینه باعث چاقی می شود که این تفکر کاملا باطل است و حاصل آن صرف هزینه های هنگفت از جیب مردم برای تهیه فرآورده های شبه دارویی می باشد که هیچ ارزشی ندارد.

وی خاطرنشان کرد: دستورالعمل هایی برای گروه های تخصصی پزشکی توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه شده و در این دستورالعمل ها تعداد قلم دارو و خدمات پاراکلینیکی برای متخصصان رشته های مختلف پزشکی مشخص شده است.

ایرانی خواه با اشاره به این که بیمار تصور می کند خدمات پاراکلینکی نجات بخش است، تصریح کرد: تقاضاهای مردم برای خدمات پاراکلینیکی بی حد و حساب شیوع پیدا کرده و باعث هزینه های سرسام آوری شده است، در حالی که بسیاری از سی تی اسکن ها، سونوگرافی ها، ام آر آی ها و آزمایش هایی که پزشکان تجویز می کنند واقعا ضرورتی ندارد.

وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی، نظام پزشکی و سازمان های بیمه به این قضیه ورود پیدا کردند و پزشکی که بیش از اندازه خدمات پاراکلینیکی برای بیماران تجویز کند، به سازمان های قضایی و نظارتی معرفی و چندین برابر این هزینه ها جریمه می شود.

وی اضافه کرد: به طور مثال انجام سونوگرافی در 9 ماه بارداری فقط سه بار مجاز است، اگر پزشکی بیش از این تجویز نماید، باید برای این کارش استدلال بیاورد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم اضافه کرد: این اقدام ها باعث ذخیره منابع و هزینه بودجه در بخش های ضروری بهداشت و درمان می شود.

وی تاکید کرد: اگر پزشک معالج در نسخه بیمار بر اورژانسی بودن سونوگرافی تاکید کند، مراکز درمانی دولتی و خصوصی ملزم به پذیرش فوری بیمار می باشند و هیچ کس نمی تواند بگوید چون مراجعان زیاد هستند نمی توانیم انجام دهیم، در غیراینصورت با آن مرکز برخورد می شود.

وی در ادامه با بیان این که در قم با کمبود سونوگرافیست خانم مواجه هستیم، گفت: اگر مدیریت درستی اعمال شود و درخواست های نابه جا برای انجام سونوگرافی صورت نگیرد، مشکل جدی با این کمبود نخواهیم داشت.


انتهای پیام /138


کد مطلب: 67020

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/news/67020/مداخلات-درمانی-بار-مالی-زیادی-نظام-سلامت-تحمیل-می-کند

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir