به گزارش قم نیوز دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری هفتگی ضمن بیان این مطلب افزود: راهنماهای بالینی، بسته به نحوه استفاده و طراحی آنها متفاوت است و معاونت های درمان، آموزشی و بيمه سلامت به صورت جدی در این زمینه كار مي كنند.
سخنگوی وزارت بهداشت یاد آور شد: برای تمام بیمارستان ها پیش بینی شده که با توجه به بار بیماران و مراجعان، خودشان استانداردهای خدمات و راهنماهای بالینی متعددی را تدوین کنند، همچنين این راهنماهای بالینی در سایت معاونت های درمان، آموزشی و بیمارستانها موجود و در دسترس است
دکتر حریرچی در ادامه یکی از کارکردهای اصلی راهنماهای بالینی را جلوگیری از تقاضاهای القایی و تخلفات مالی عنوان کرد و گفت: تجربه کشورهای مختلف در یک مورد خاص متفاوت است؛ به عنوان مثال در یکی از کشورهای غربی بعد از ابلاغ راهنماهای بالینی در سطح گسترده، تغییر چندانی در رفتار و هزینه ها شکل نگرفت، اما بعد از اتصال راهنماهای بالینی به جنبه قانونی و حمایتی، نتیجه بهتری حاصل شد.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: قسمت ابتدایی موضوع راهنماهای بالینی، تدوین است و قسمت اصلی آن پذیرش جامعه پزشکی و نحوه آموزش و قرار گرفتن در کوریکولوم آموزشی و قسمت دیگرمربوط به فرهنگ مردم و کارکرد رسانه هاست .
دکتر حریرچی با بیان این که راهنماهای بالینی یک کلید روشن و خاموش نیست بلكه بايد اقدامات وسیعی برای اجرای کامل آن انجام شود، گفت: تقریبا تمام راهنماهای بالینی، مراجعه اول به متخصص را منع میکنند، در مورد تجویز دارو نیز فرهنگ عمومی مردم گرایش به تجویز داروی زیاد در نسخه دارد.
در مورد بیماری های روانی، آمار کشور ما مطابق متوسط آمار جهانی است
سخنگوی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص موضوع تحریم ها گفت: با توجه به شرایط اقتصادی موجود ممکن است مردم پیش بینی خاصی از وضعیت فعلی یا آینده داشته و دچار استرس شوند كه البته در شهرستان ها اوضاع مثل تهران نیست و ما اقدامات لازم برای سلامت روانی جامعه را انجام میدهیم.
دکتر حریرچی تاکید کرد: رسانه ها در مورد سلامت روانی جامعه نباید به صورت تشدید یافته مباحث را مطرح کنند، چراكه در مورد بیماری های روانی، آمار کشور ما مطابق متوسط آمار جهانی است.
وی گفت: براساس برخی آمارهای منتشر شده، مردم ایران عصبانی ترين مردم جهان معرفی شدند كه اين موضوع را به مراکز آماری إرجاع داديم و متوجه شديم صحت ندارد.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: حدود ۲۸ درصد مردم ما دارای علامت هاي استرس هستند که قریب به اتفاق آنها نیاز به مداخلات درمانی خاص یا دارو ندارند و با تغییر ساده سبک زندگی، مشکل شان حل می شود و خواهش ما این است که رسانه های داخلی آرامش جامعه را حفظ کنند و به ايجاد اضطراب در جامعه دامن نزنند.
احتمال تصویب الزامات قانوني برای نصب دستگاه كارتخوان در مطب ها در مجلس
دکتر حریرچی در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد نبود کارتخوان در برخی مطب ها گفت: درحال حاضر اهرم قانوني براي نصب يا انتقال دستگاه كارتخوان در مطب ها وجود ندارد و درخواست ما اين است كه در شرايطي كه دستگاه كارتخوان در همه جا وجود دارد و قابل انتقال است، پزشكان نيز در مطب ها نصب كنند.
وی در ادامه افزود: اگر مطالبه عمومی وجود داشته باشد، ممكن است نمايندگان مجلس شوراي إسلامي الزامات قانوني برای نصب دستگاه كارتخوان در مطب ها را تصويب كنند.
انتهای پیام / 137