کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

سیاست و راهبرد اصلی دشمنان نافرمانی اجتماعی است​

خبرگزاری اقتصادی ایران , 8 مرداد 1397 ساعت 23:04

سخنگوی مدیریت حوزه‌های علمیه، گفت: در حال حاضر سیاست و راهبرد اصلی دشمنان نافرمانی اجتماعی است و در این شرایط امربه‌معروف و نهی از منکر وظیفه همگانی است.


به گزارش قم نیوز حجت الاسلام عباس رفعتی، ظهر دوشنبه در نشستی خبری با بیان اینکه حوزه‌های علمیه در فصل تابستان تیز تعطیل نیست، اظهار کرد: بسیاری از مراکز علمی در فصل تابستان تعطیل هستند و فعالیتی ندارند اما حوزه‌های علمیه در این فصل نیز به فعالیت‌های آموزشی، فرهنگی و تبلیغی مشغول هستند.

وی با اشاره به فعالیت طلاب و روحانیون در فصل تابستان، گفت: حضور طلاب در فعالیت‌های آموزشی و فرهنگی در تابستان سال جاری چشمگیر بوده است به‌ گونه‌ای که در زمینه اردوهای علمی تابستانه شاهد رشد ۱۲۵ درصدی بودیم و حدود ۵۵۰۰ نفر در این اردوها حضور داشتند.

سخنگوی مدیریت حوزه‌های علمیه ادامه داد: در تابستان سال جاری حدود ۵۵۰ نفر از استادان نیز در ۱۷ استان در دوره‌های دانش‌افزایی شرکت کردند؛ همچنین بیش از ۵۳۰ نفر از نیز در دوره‌های کوتاه مدت شرکت کردند.

وی با اشاره به اقدامات معاونت تذهیب حوزه‌های علمیه در فصل تابستان گفت: در حال حاضر حدود ۸۴ دوره تابستانی با حضور بیش از ۶۴۰ نفر از طلاب توسط معاونت در حال برگزاری است.

حجت‌الاسلام رفیعی عنوان کرد: آشنایی با نظام فکری شهید مطهری، آشنایی با معارف قرآن، مهارت‌های زندگی، دانش‌افزایی و ... از جمله دوره‌هایی است که توسط معاونت تذهیب برگزار شده است.

وی در ادامه به بیان فعالیت‌ها و اقدامات معاونت تبلیغی حوزه‌های علمیه در تابستان پرداخت و گفت: دوره‌های نقد مسیحیت، نقد وهابیت، نقد زرتشت، فرق و ادیان مختلف، تصوف و ... از جمله دوره‌هایی است که با حضور ۲ هزار و ۸۱۹ نفر از طلاب و روحانیون در حال برگزاری است.

سخنگوی مدیریت حوزه‌های علمیه ادامه داد: آموزش روش تدریس برای ۶۸ نفر، آموزش مبلغان مدارس امین برای ۳۲۰ نفر، آموزش طرح تربیتی مدارس آموزش‌وپرورش برای ۱۹۰ نفر، آموزش‌های بدو تبلیغ برای ۶۶۱ نفر و ... بخشی از برنامه‌های معاونت تبلیغ حوزه در تابستان است.

وی افزود: ارتقای مهارت‌های زبان‌آموزی طلاب از دیگر فعالیت‌های دوره‌های تابستانه است و باتوجه به رسالت حوزه‌های علمیه در فعالیت‌های خارجی و بین‌المللی پنج کارگاه زبان‌آموزی در داخل و خارج از کشور برای طلاب و روحانیون در حال برگزاری است.

حوزه و روحانیت در تابستان تعطیل نیست

حجت‌الاسلام رفعتی با بیان اینکه حوزه و روحانیت در تابستان تعطیل نیست، گفت: متأسفانه امروزه حوزه مورد هجمه‌های ناجوانمردانه قرار گرفته است و برخی افراد می‌گویند که حوزه‌های علمیه در تابستان هیچ کاری انجام نمی‌دهد تعطیل‌ هستند در حالی که حوزه‌های علمیه در تابستان که بسیاری از مراکز علمی دیگر کشور تعطیل هستند نیز فعال است.

وی در ادامه به بیان برخی از مصوبات اخیر حوزه‌های علمیه پرداخت و خاطرنشان کرد: در روزهای اخیر چند مصوبه در حوزه‌های علمیه به تصویب رسید که موجب ارتقای علمی حوزه‌های علمیه می‌شود که بازنگری و اصلاح تقویم تحصیلی حوزه‌های علمیه و درختواره رشته‌های تخصصی دانش‌های حوزوی از جمله این مصوبه‌ها است.

سخنگوی مدیریت حوزه‌های علمیه عنوان کرد: براساس طرح اصلاح تقویم تحصیلی حوزه‌ها علمیه، روزهای تحصیلی در مدارس علمیه با حذف روزهای جمعه و تعطیلات ماه‌های رمضان، محرم، صفر و ... ۱۹۰ روز پیش‌بینی‌شده است؛ همچنین با تصویب طرح و درختواره رشته‌های تخصصی دانش‌های حوزوی شاهد رشد چهار برابری رشته‌های تحصیلی حوزه‌های علمیه خواهیم بود.

وی ادامه داد: براساس طرح درختواره رشته‌های تخصصی دانش‌های حوزوی هر مؤسسه آموزشی یا مرکز تخصصی باید بر اساس آن به راه‌اندازی رشته‌های درختواره بپردازد که فقه و اصول، قرآن، حدیث، اخلاق، منطق، فلسفه، تفسیر و علوم قرآن، عرفان، ادیان، فرهنگ و هنر، زبان و ادبیات عرب، حقوق و قضا و ... از جمله این رشته‌ها هستند که گرایش‌ها مختلفی نیز دارند.

حجت‌الاسلام رفعتی با اشاره به تعطیلی حوزه‌های علمیه در برخی ایام سال گفت: حوزه‌های علمیه در ایام ماه رمضان، محرم، صفر و ... به این دلیل که طلاب در میان مردم حضور پیدا کنند و به تبلیغ بپردازند تعطیل است البته این تعطیلات به معنای تعطیلی واقعی نیست چراکه در این ایام نیز طلاب و روحانیون به انجام فعالیت‌های فرهنگی مشغول هستند.

وی در ادامه به برخی آسیب‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی اشاره کرد و اظهار کرد: در حال حاضر سیاست و راهبرد اصلی دشمنان نافرمانی اجتماعی است و در این شرایط امربه‌معروف و نهی از منکر وظیفه همگانی است.

سخنگوی مدیریت حوزه‌های علمیه با تأکید بر ضرورت حمایت از آمرین به معروف و ناهیان از منکر گفت: عدم حمایت از آمرین به معروف و ناهیان از منکر موجب می‌شود که افرادی که نافرمانی می‌کنند فضا و اختیارات بیشتری برای نافرمانی داشته باشند به همین دلیل باید از آمران به معروف حمایت صورت گیرد.

انتقاد از قطع شدن بودجه‌های فرهنگی

وی ضمن انتقاد از کاهش و قطع شدن بودجه فرهنگی کشور، گفت: متأسفانه به محض اینکه در کشور با مشکل اقتصادی روبرو می‌شویم،‌ بودجه فرهنگی قطع می‌شود و همین مسئله موجب می‌شود دستگاه‌های فرهنگی نتوانند تمام برنامه‌های خود را اجرایی کنند.

حجت‌الاسلام رفعتی گفت: بر اساس افق چشم‌اندازِ ۲۰ ساله حوزه علمیه، باید تا سال ۱۴۱۴ بیش از ۳۰۰ هزار طلبه و روحانی در کشور داشته باشم.

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص تعامل حوزه علمیه و نظام تصریح کرد: در حال حاضر برای تعامل نظام و حوزه در تصمیم‌گیری‌های مدیریت حوزه‌های علمیه برنامه‌ریزی شده است به‌گونه‌ای که مشخص شده است که چند نفر از طلاب حوزه‌های علمیه باید در نهادهای قضایی به تحصیل بپردازند تا در آینده بتوانند به نظام کمک کنند؛ همچنین از نهادها و دستگاه‌های گوناگون نیز آمار گرفته شده است تا مشخص شود هر نهاد در چه حوزه و زمینه‌ای به چند نیرو احتیاج دارد تا حوزه علمیه برای تربیت این افراد اقدام کند.

سخنگوی مدیریت حوزه‌ها علمیه افزود: در همین راستا بیش از ۲۰۰ کارویژه برای روحانیون و طلاب تعریف شده است.

تأکید بر استقلال حوزه‌های علمیه

وی با تأکید بر استقلال حوزه‌های علمیه ابراز کرد: استقلال حوزه‌های علمیه مسئله‌ای است که مقام معظم رهبری و مراجع تقلید نیز به آن تأکید دارند البته باید توجه داشت که استقلال حوزه‌های علمیه به معنای عدم حمایت از نظام نیست بلکه به معنای حمایت صحیح و کارآمد است، حمایتی که موجب هدایت نظام شود.

حجت‌الاسلام رفعتی در ادامه FATF اشاره کرد و گفت: در حال حاضر مرجعیت در مباحث بسیار مهمی ورود پیدا کرده و به عنوان مثال تحریم FATF توسط آیت‌الله مکارم شیرازی همانند تحریم تنباکو و کاپیتولاسیون بود.

باید اقتصاد مقاومتی در نظام شکل بگیرد

وی به مشکلات اقتصادی کشور اشاره کرد و اظهار داشت: همان‌گونه که مقام معظم رهبری در سخنان خود تأکید کرده‌اند، باید به اقتصاد مقاومتی در کشور توجه شود و اقتصاد مقاومتی در نظام شکل بگیرد که متأسفانه تاکنون توجهی به این مسئله نشده است.

سخنگوی مدیریت حوزه‌های علمیه با بیان اینکه در حال حاضر اعتراضات مردمی را به‌حق شاهد هستیم، گفت: حوزه و روحانیت همواره همراه مردم به‌ویژه قشر ضعیف بوده و با مردم همدرد است.

برخورد قاطع با مفسدان اقتصادی انتظار حوزه از قوای سه‌گانه است

وی با تأکید بر برخورد قاطع با مفسدان اقتصادی تصریح کرد: برخورد قاطع با مفسدان اقتصادی و افرادی که موجب این نابسامانی‌ها شدند انتظار حوزه از سران قوای سه‌گانه است.

حجت‌الاسلام رفعتی بیان کرد: برخورد ضعیف و غیر قاطع با مفسدان اقتصادی موجب می‌شود که این افراد جری‌تر شوند و حتی اموال را با خود از کشور خارج کنند؛ قوه قضاییه باید به مسببان این نابسامانی‌ها قاطعانه برخورد کند.

وی با بیان اینکه ارز و سکه کالای تجاری نیست عنوان کرد: دستگاه‌ها و مسئولان دولت باید توجه ویژه‌ای به اقتصاد مقاومتی داشته باشند و به دنبال حل مشکلات توسط اقتصاد برجامی نباشد؛ همچنین مسئولان باید دلسوز مردم باشند و برای برطرف شدن مشکلات تلاش کنند مردم اگر تلاش مسئولان را ببینند، مشکلات را تحمل می‌کنند

سخنگوی مدیریت حوزه‌های علمیه با تأکید بر تغییر اولویت‌ها در کشور گفت: در حال حاضر واردات تلفن همراه و تخصیص ارز به گردشگران اولویت کشور نیست بلکه اولویت‌ها باید براساس نیازها و مشکلات مردم تعیین شود.
انتهای پیام / 137


کد مطلب: 67143

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/news/67143/سیاست-راهبرد-اصلی-دشمنان-نافرمانی-اجتماعی-است

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir