نمایش گامی در دوزخ گامی در بهشت که در جشنواره سراسری رضوی شرکت کرده بود توانست با جلب نظر داوران جوایز مختلفی را به خود اختصاص دهد و برای قم افتخارآفرینی کند.
«گامی در دوزخ گامی در بهشت» افتخارآفرین شد/ کسب رتبه اول بازیگری
خبرگزاری مهر , 11 شهريور 1397 ساعت 10:35
نمایش گامی در دوزخ گامی در بهشت که در جشنواره سراسری رضوی شرکت کرده بود توانست با جلب نظر داوران جوایز مختلفی را به خود اختصاص دهد و برای قم افتخارآفرینی کند.
به گزارش قم نیوز گامی در دوزخ گامی در بهشت عنوان نمایشی است که برای تماشای آن دعوت شدهای، گاهی سر رفتن و نرفتن با خود کلنجار میروی، تصویر غیر واضح مردی که روی پیت حلبی نشسته و سر در گریبان است که با چاپ آبی رنگ روی بروشور کاغذی نقش بسته تو را در خود فرو برده که ناگاه تصویر همان مرد با چاپ قرمز روی تصویر آبی توجهت را جلب میکند.
در نظر اول گمان میکنی که شاید در چاپخانه ناخواسته دو رنگ شده ولی کمی که دقت و تأمل به خرج دهی متوجه میشوی که مرد آبی رنگ فرشته و مرد قرمز رنگ دیوی شاخدار است.
نمایشی که رگههای طنز اجتماعی در آن نمودار است. گامی در دوزخ گامی در بهشت، شاید داستان زندگی روزمره بسیاری از مردم همین شهر باشد که زیر آسمان آبی نفس میکشند و ناخواسته به سمتی میروند که ممکن است یک عمر عبادت و درستکاری و زندگی با صداقت آنان را زیر سؤال ببرد، شاید زندگی برزخی ناشی از تنگ دستی و فقر یکی از ابزارهای شیطان باشد برای رسیدن به اهدافی که از بدو خلق آدمی مقابل پروردگار یکتا قسم یاد کرده است.
داستان زندگی دو خانواده محروم جامعه که در قم سکونت دارند و برای گذران زندگی خود به فکرهای نادرستی میافتند. عبدل و طاهره به عنوان زن و شوهر و عصمت در نقش دختر آنها یکی از خانوادههای این نمایش است و همچنین عزیز و بهمن در نقش پدر و فرزند نیز در این نمایش حضور دارند.
داستان این نمایش بر این اساس است که صاحبخانه صندوقچه محتوی قرآن خطی از حضرت معصومه(س) از زمان بمباران در این خانه مخفی میکند و از آنها میخواهد که این صندوقچه را به او برسانند تا بفروشد و پولش را در اختیار آنها بگذارد تا صاحبخانه شوند.
سختیهای زندگی و تنگی معیشت این خانواده به اندازهای به آنها فشار میآورد که حاضر هستند از هر راه خلافی صاحب این خانه شوند ولی طاهره از این امر جلوگیری میکند و قرآن را به متصدیان حرم حضرت معصومه(س) تحویل میدهد تا در برابر حضرت معصومه(س) رو سیاه نباشد و به خوبی امانتداری کرده باشد.
استفاده از لهجه قمی
از جمله ویژگیهای این نمایش استفاده از لهجه قمی است که به عنوان چاشنی شیرینی و طنز به آن اضافه شده است.
علی فرحناک، عطا منتظری، فرزانه خان محمدی، فاطیما رمضانی مقدم و فرحان فرحناک در این نمایش نقشآفرینی میکنند و فاضل حائری یزدی طراح صحنه، حامد جلالی طراح گریم و مرتضی عقیقی مدیر تبلیغات این نمایش را بر عهده دارند.
مرتضی جلالی کارگردان این نمایش در گفتوگو با مهر با بیان اینکه نمایش «گامی در دوزخ، گامی در بهشت» در زمینه حضرت معصومه(س) تولید شده است بیان میکند: این نمایش با لهجه قمی اجرا شده بنابراین با سبکی دلنشین مطلبی درباره ائمه اطهار(ع) و مذهب را به مخاطب ارائه میدهد.
وی با اشاره به علت انتخاب لهجه قمی ادامه میدهد: لهجه قمی از شیرینی و جذابیت بیشتری برخوردار است بنابراین زمانی که میخواهیم سخنی به مردم بیان کنیم یا پیامی به آنها ارائه شود باید با شیرینی خاص خود باشد تا پیام را بپذیرد.
این کارگردان قمی تأکید میکند: در ابتدای شروع نمایش مصطفی و احمد کولیوندی در نمایش ایفای نقش میکردند ولی بنا به دلایلی و مشکلات بازیگران تغییر کرده و عطا منتظری و علی فرحناک انتخاب شدند.
کارگردان روی نگاه جزئی تأکید داشته است
علی فرحناک، مسئول گروه تئاتر امروز نیز با بیان اینکه اوایل این نمایش به عنوان بازیگر نقشی نداشته است عنوان میکند: برادران کولیوندی به دلیل مشکلات کاری نتوانستند این نمایش را ادامه دهند بنابراین نقش عبدل به بنده سپرده شد.
وی با اشاره به نقاط قوت نمایش گامی در برزخ، گامی در بهشت میگوید: نمایشنامهای خوب و دقیق و حساب شده دارد و کارگردان روی نگاه جزئی تأکید داشته و سپس تلاش بازیگران و مجموعه عوامل سبب شد این نمایش به موفقیت برسد.
مسئول گروه تئاتر امروز خاطرنشان میکند: در گروه تئاتر امروز محدودیت سوژه و موضوع وجود ندارد و بیشتر مباحث و مضامین اجتماعی و روز جامعه مطرح میشود البته به این معنا نیست که در زمینه مذهبی، کودک و نوجوان فعالیت نمیشود.
گامی در دوزخ، گامی در بهشت از اول تا ۲۲ تیر امسال به اجرا رسید و مورد استقبال شهروندان قرار گرفت و اکنون با شرکت در جشنواره رضوی توانست نظر داوران را به خود جلب کند و علی فرحناک رتبه بازیگری اول مرد، عطا منتظری تقدیر بازیگری مرد، مرتضی جلالی تقدیر کارگردانی و فرزانه خانمحمدی تقدیر بازیگری زن و فاطیما رمضانی مقدم تقدیر بازیگری زن را به خود اختصاص داد.
چراغ هنر تئاتر در قم با وجود مشکلات فراوانی که وجود دارد روشن است و هنرمندان قمی با تمام مشکلات اعم از کمبود سالن و بی مهریهای مسئولین با اجرای هنرمندانه خود بر سکوی موفقیت میایستند.
انتهای پیام/ 138
کد مطلب: 68607