کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در حرم حضرت معصومه(س)؛

بسته «زبان‌آموزی قرآن کودکان» رونمایی شد

خبرگزاری مهر , 13 شهريور 1397 ساعت 18:01

بسته آموزش قرآن کریم با عنوان «زبان آموزی قرآن کودکان» در نشست شورای توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی قم با حضور تولیت آستان مقدس کریمه اهل‌بیت(س) رونمایی شد.


به گزارش قم نیوز نشست شورای توسعه فرهنگ قرآنی استان قم ظهر سه‌شنبه با حضور آیت‌الله سید محمد سعیدی تولیت آستان مقدس کریمه اهل‌بیت(س) و امام‌جمعه قم در سالن محراب شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر برگزار شد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم در این جلسه طی سخنانی اظهار کرد: ما قبل از انقلاب وارث یک ذهنیتی در فضای آموزش و پرورش داشتیم که این ذهنیت، برای قرآن و مباحث قرآنی شأنیت لازم را قائل نبوده و این نگاه نیز با گذشت زمان به نسل جدید منتقل شده است به همین علت معلمان و دانش‌آموزان نسبت به فعالیت‌های قرآنی توجه لازم را ندارند.

استمرار فعالیت‌های قرآنی در مقاطع تحصیلی دنبال شود

حجت‌الاسلام عباس اسکندری با تأکید بر اینکه فعالیت‌های قرآنی نباید به مقطع خاصی محدود شود، اضافه کرد: استمرار فعالیت‌های قرآنی در مقاطع مختلف تحصیلی می‌تواند نتایج مورد نظر را به دنبال داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش به یک دستگاه اختصاص ندارد و زیربنای همه مجموعه‌های کشور است به همین علت همگان باید با این مجموعه مشارکت لازم را داشته باشند.

حجت‌الاسلام اسکندری با اشاره به اینکه روحانیون در ترویج فعالیت‌های قرآنی نقش مهمی را بر عهده دارند، مطرح کرد: حمایت از فعالیت‌های خودجوش و داوطلبانه روحانیون و طلاب باید مورد توجه مجموعه‌های فرهنگی قرار بگیرد.

همچنین، در این نشست از بسته «زبان‌آموزی قرآن کودکان» به‌عنوان یکی از دستاوردهای مؤسسه قرآنی آیات هدایت رونمایی شد.

آموزش ۱۲۵ آیه قرآن کریم در قالب چهار جلد کتاب مصور

مدیر مؤسسه قرآنی آیات هدایت نیز طی سخنانی با اشاره به این که هر ساله نزدیک به ۷۰ نفر از فرزندان طلاب و مهمانان خارجی قم با زبان‌های مختلف در این مؤسسه شرکت می‌کنند، اظهار کرد: کودکان در طرح زبان‌آموزی قرآن کریم می‌توانند طی یک تا سه هفته با یکدیگر به خوبی صحبت کنند و علاوه بر قرائت یک سوره، از معنای آن نیز آگاه شوند.

حبیب‌الله عزیزی  اضافه کرد: ۱۲۵ آیه از ۱۶ سوره به صورت مصور در قالب چهار جلد کتاب با عنوان «رنگ‌های نورانی» در این بسته درنظر گرفته شده است که برای تهیه این چهار جلد بیش از سه هزار ساعت کار کارشناسی انجام شده است.

این فعال قرآنی از پرداخت ۱۰۰ میلیون تومان هزینه برای تهیه این بسته آموزشی قرآن کریم خبر داد و گفت: تلاوت جذاب کودکانه با عنوان «نغمه‌های نورانی» با قابلیت واقعیت افزوده در قالب نرم افزار تلفن همراه یکی از ویژگی‌های این بسته است.

وی با اشاره به تهیه کتاب مبانی زبان‌آموزی قرآن کودکان، گفت: در بسته زبان‌آموزی قرآن کودکان تلاش شده است تا برای کودکان بی‌سواد نیز محتوای موردنظر را تهیه کنیم.

برگزاری دوره‌های آموزش تدریس قرآن برای بیش از ۴۰۰ معلم

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم نیز در این جلسه از برگزاری نخستین کمیسیون تبلیغ و ترویج در اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم خبر داد و گفت: طرح بازآموزی قرائت قرآن کریم ویژه معلمان و تعلیم و ترویج آموزه‌های قرآنی با مشارکت مجموعه‌های مختلف از جمله آموزش و پرورش درحال پیگیری است.

سید موسی حسینی کاشانی با بیان اینکه برای رفع مشکل ناتوانی دانش‌آموزان در روخوانی قرآن کریم به دنبال تقویت داشته‌های علمی و تجربی ۴۰۰ معلم هستیم، عنوان کرد: مربیان این طرح با مشارکت اداره‌کل اوقاف و امور خیریه تأمین می‌شود و شورای توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی نیز از نظر مالی حمایت‌های لازم را خواهد داشت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم خاطرنشان کرد: تشکیل کمیته علمی به‌منظور بررسی روش‌های آموزش قرآن کریم در مدارس یکی دیگر از دستاوردهای کمیسیون تبلیغ و ترویج شورای توسعه فرهنگ قرآنی استان قم است.

وی با تاکید بر اینکه نظرات دستگاه‌ها در مورد سند راهبردی فرهنگ قرآنی استان قم گرفته شده است، مطرح کرد: کلیات این سند مورد تایید قرار گرفته و به‌عنوان مبنای تامین اعتبار شورا بر اساس ظرفیت‌ها تدوین شده است.

حسینی کاشانی با بیان اینکه بیش از ۹۰ مؤسسه آموزش عمومی، ۳۳ مجموعه تخصصی، ۱۷ مرکز پژوهشی و ۴۱ مؤسسه فرهنگی با رویکرد قرآنی در استان قم فعالیت دارند، گفت: استان قم دارای ۵۰۰ قاری استانی، بیش از ۲۰۰ قاری کشوری، هشت قاری بین‌المللی و ۵۹۵ نفر حافظ کل قرآن کریم است.

وی بر لزوم ارائه آمارهای دقیق در سند راهبردی فرهنگ قرآنی استان قم تاکید کرد و ادامه داد: ۳۳ پژوهشگر قرآنی، ۲۰۰ داور قرآنی و ۱۰۰ محفل قرآنی در استان قم فعالیت دارند.

لزوم توجه به ظرفیت‌های حوزه در تدوین سند راهبردی توسعه فرهنگ قرآنی

معاون تهذیب حوزه‌های علمیه نیز با اشاره به اینکه چهار مدرسه قرآنی به هشت مدرسه قرآنی حوزه اضافه شده است، تصریح کرد: باید از مدیران و اساتید توانمند در عرصه قرآنی استفاده کنیم تا بتوانیم ترویج آموزه‌های قرآنی را رقم بزنیم.

حجت‌الاسلام ملکی با تاکید بر اینکه حوزه علمیه تاکنون در راستای توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی گام‌های مخلتفی را برداشته است، عنوان کرد: در تدوین سند راهبردی توسعه فرهنگ قرآنی استان قم باید به ظرفیت‌ها و دستاوردهای حوزه علمیه قم نیز توجه شود.

همچنین، یکی از اساتید قرآنی حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه دوره‌های آموزش قرآن کریم باید به صورت جدی دنبال شود، مطرح کرد: رسیدن به نتیجه مورد نظر نیازمند دنبال کردن یک برنامه هدفمند است.

حجت‌الاسلام شهیدی بر لزوم تدوین سند راهبردی توسعه فرهنگ قرآنی استان قم با استفاده ظرفیت‌های مجموعه‌های مختلف استانی تاکید کرد و افزود: این سند مبنایی برای تعیین اعتبارات قرآنی استان قم در سال‌های آینده خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: اکنون مجتمع‌های کوچک به صورت پراکنده برای تربیت مربیان قرآنی در قم فعالیت دارند اما امیدواریم ایجاد یک مجتمع بزرگ برای تربیت مربیان قرآنی در استان قم دنبال شود تا این مجتمع بتواند مشکل کمبود مربیان قرآنی در استان‌های مختلف کشور را رفع کند.
انتهای پیام / 137


کد مطلب: 68733

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/news/68733/بسته-زبان-آموزی-قرآن-کودکان-رونمایی

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir