استاد اخلاق، تربیت و تهذیب حوزه های علمیه گفت: اگر «مَن» را به صورت یک پوشش بر روی فعالیت ها و مسائل خود بکشیم در جا رابطه مان با خداوند متعال قطع شده و هر کاری هم کرده ایم، هیچی می شود.
استاد انصاریان؛ «منّیّت و تکبّر» عامل اصلی سقوط انسان است
خبرگزاری حوزه نیوز , 24 شهريور 1397 ساعت 18:15
استاد اخلاق، تربیت و تهذیب حوزه های علمیه گفت: اگر «مَن» را به صورت یک پوشش بر روی فعالیت ها و مسائل خود بکشیم در جا رابطه مان با خداوند متعال قطع شده و هر کاری هم کرده ایم، هیچی می شود.
به گزارش قم نیوز استاد حسین انصاریان، امروز در مراسم عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در حسینیه هدایت اظهارداشت:«مَن» گفتن انسان باعث تاریکی وجود شده و او را به سمت شقاوت، سنگدلی و دوری از باری تعالی می کشاند، لذا باید فقط خداوند را مدنظر و در راس همه امورمان داشته باشیم و به حضرت حق تمسک و همواره متصل بمانیم.
ای به ره جستجوی، گر به حرم، ور به دیر، کیست جز او؟ اوست اوست
پرده ندارد جمال، غیر صفات جلال / نیست بر این رخ نقاب، نیست بر این مغز پوست
جامه دران گل از آن، نعره زنان بلبلان / غنچه بپیچد بخود، خون بدلش تو بتوست
دم چو فرو رفت، هاست، هوست چو بیرون رود / یعنی از او در همه، هر نفسی های و هوست
این مبلغ عرصه بین الملل ادامه داد: خداوند سبحان تنها مقلب القلوب است و تنها کسی است که می تواند در کمتر از یک لحظه دلها را بگرداند، دست اوست کاری نداره برایش، اگر فردا مهار دلها را بکشد یک نفر هم در این مجلس پا نمی گذارد.
نویسنده کتاب ارزشمند «طهارت باطنی» بیان داشت: انسان به وسیله قرآن میتواند بیماریهای باطنی مانند حسد و کبر را درمان کند و با قیامت باوری از این بیماریها که مورد نفرت خداوند است اجتناب کند. انسان با اتصاف به قرآن گناهانش بخشیده میشود.
این محقق فرزانه اظهارداشت: برای اینکه نفس پاک و مطهری داشته باشیم باید هر آن چیزی که به خالق دانا و توانا بر می گردد به خداوند متعال نسبت دهیم، توجه نکنیم که مردم دنیا چه چیزی می گویند، مهم آنست که ما درک کنیم و بفهمیم که همه چیز ما دست خداوند متعال می باشد، باید سعی کنیم این موانع و کبرهای کاذب برطرف شود تا به سلامت به سر منزل مقصود برسیم.
استاد انصاریان با بیان اینکه شیعیان نوری از انوار پاک و مطهر ائمه(ع) هستند، خاطرنشان کرد: روزی یکی از اصحاب از امام صادق(ع) سوال کردند که یابن رسول الله آیا قبل از خلقت کسی بوده است؟ حضرت پاسخ دادند؛ بله، ما 14 معصوم به صورت نور وجود داشته ایم و خداوند سپس فرشتگان را آفرید و زمانی که از آنان خواست که تسبیح حضرت حق را بگویند در پاسخ به سوال فرشتگان که ما چگونه ذکر و تسبیح تان را بگوییم؟ به این 14 نور خطاب کردند که یادشان بدهید.
در روایات بسیاری آمده است که شیعیان از نور ائمه(ع) خلق شده اند و ائمه (ع) شیعه را با نور و نورانیت می شناسند و کسانیکه تاریک و دارای ظلمت هستند در واقع ما را دوست ندارند.
چه خوش بیمهربانی هر دو سر بی که یکسر مهربانی دردسر بی
اگر مجنون دل شوریدهای داشت دل لیلی از آن شوریده تر بی
وی در ادامه با بیان اینکه یکی از این انوار پاک و مطهر، نور حضرت سیدالشهدا(ع) می باشد و ایشان قرآن عینی خداوند است، اظهار داشت: حقایق قرآن همگی در وجود امام حسین(ع) موج می زند و همان گونه که قرآن رحمت و شفا است تربت امام حسین(ع) نیز برای انسان ها شفا است.
این مفّسر و مترجم قرآن کریم افزود: کسانیکه در مسیر حقیقت و سوار بر کشتی نجات ابی عبدالله(ع) می شوند، این افراد هرگز محکوم به پذیرش خواستههای شیاطین باطن، ظاهر و انگیزههای نفسانی نمیشوند و کششها، جاذبهها، خواستهها و علایق خلاف راه خدا، در نظر آنان پوچ است؛ بنابراین آنچه برای دیگران پر جاذبه است برای آنان جاذبه ندارد. امیرمومنان علی(ع) درباره این افراد میفرمایند: همه مردم شیفته رنگها، علائق و ظواهر دنیا هستند اما این افراد شیفته باطن این عالماند و خود را در این جهان مهمان میدانند.
وی با بیان اینکه مؤمن حقیقی فقط و فقط به دنبال کسب رحمت خداوند است و دل در گرو دیگری ندارد، عنوان کرد: مؤمنان به دنبال انبیا و اولیای الهی هستند تا راه به رحمت خداوند پیدا کنند. اگر انسان لذت معنویات را بچشد دیگر نسبت به لذائذ دنیوی بی تفاوت میشود.
انتهای پیام / 137
کد مطلب: 69179