?>?> قم نیوز - ویژگی‎های مکتب امام حسین (ع) - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

حجت الاسلام قرائتی مطرح کرد:

ویژگی‎های مکتب امام حسین (ع)

خبرگزاری حوزه نیوز , 25 شهريور 1397 ساعت 19:30

حجت الاسلام محسن قرائتی به مناسبت ایام عزاداری امام حسین (ع) در دهه اول محرم، در مسجد امام شهر کرمان که به همت حوزه علمیه کرمان برگزار شده است، به مقایسه میان دانشگاه تربیتی امام حسین (ع) و دیگر مراکز علمی موجود در جهان پرداخت.


به گزارش قم نیوز حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، به مناسبت ایام عزاداری امام حسین(ع) در دهه اول محرم، در مسجد امام شهر کرمان که به همت حوزه علمیه کرمان برگزار شده است، به مقایسه میان دانشگاه تربیتی امام حسین (ع) و دیگر مراکز علمی موجود در جهان پرداخت و گفت: نگاه ما به روضه‎های امام حسین (ع) باید به عنوان یک مکتب باشد. مکتب مقاومت در برابر طاغوت، مکتب ایثار و اخلاص. این مکتب دانشگاه با دانشگاه‎های دیگر تفاوت‎هایی دارد. اولین تفاوت این است که دانشگاه‌ها همه جا شعبه ندارند، اما دانشگاه امام حسین (ع) همه جا شعبه دارد. حتی در دورترین کشورهای آفریقا با کمترین جمعیت شیعه، روضه خوانی امام‌ حسین(ع) وجود دارد، ولو یک خوانواده شیعه در زیمباوه که خودم شاهد آن بودم.

وی ادامه داد: تفاوت دوم در این است که برای شرکت کنندگان در دانشگاه امام حسین(ع) هیچ‌ هزینه‎ای و آزمونی وجود ندارد. حتی گزینش هم ندارد. کسی بخواهد در این دانشگاه شرکت کند، کار به این ندارند که کی هست و سابقا کجا بوده است. تعداد دانشجوها در دانشگاه‎ها محدود است اما تعداد دانشجو و اعضای مکتب امام حسین (ع) محدود نیست. تعداد محبین و عزادارن امام‌حسین (ع) بی نهایت است. حرکت اربعین دلیل بر این مدعی است که جمعیت بیست میلیونی در اربعین به زیارت امام حسین (ع) می‎روند.‌ حتی در عزادارن امام حسین (ع) افراد سنی و یا افراد غیر مسلمان همچون بودایی‎ها هم وجود دارد.

مفسر قرآن کریم به تفاوت‎های دیگر مکتب امام حسین(ع) با مراکز علمی اشاره کرد و بیان داشت: مکتب کربلا استاد شش ماهه دارد و‌ فارغ التحصیل هم ندارد‌. نود ساله هم که بشویم تازه پیر غلامان اهل بیت می‎شویم. اصلا در اسلام فارغ التحصیل نداریم‌. خداوند به پیامبر(ص) می‌فرماید: «قُلْ رَبِّ زِدْنِي عِلْمًا» (طه/ 114) یعنی پیامبر تو هم فارغ التحصیل نیستی. از پیامبر (ص) حدیث داریم که فرمود: شبی بخوابم اما به علمم اضافه نشود برای من مبارک نیست. حتی خداوند به حضرت موسی (ع) فرمان می‎دهد برو و‌ شاگردی حضرت خضر را بکن. یعنی موسی (ع) پیامبر اولوالعزم هم باید بیاموزد.

وی افزود: درس‎های دانشگاه تئوری است اما دانشگاه کربلا عملی است. در عمل باید فرا بگیرید و آنچه آموخته‎ایم را باید عملا نشان دهیم. مکتب عاشورا در ادب، احترام و‌ وفاداری سرآمد است. حضرت یوسف ده برادر داشت اما بی وفا بودند، اما امام‌ حسین(ع) یک برادر داشت که اوج وفا بود. درس‌های کربلا جهشی است. حر قهرمان لشکر یزید بود اما با یک تصمیم و یک توبه قهرمان لشکر امام حسین (ع) می‌شود. زمان خاصی هم ندارد. محرم هم که تمام می‌شود در خانه‎ها روضه‎های هفتگی و ماهانه ادامه پیدا می‎کند. فقط شب عاشورا زیارت امام حسین را نمی‎خوانیم. یکی از اعمل شب قدر هم زیارت امام حسین است. در هر شب جمعه زیارت امام حسین وارد شده است. هر نمازی که می‎خوانیم با تربت کربلا می‎خوانیم.

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی بیان داشت: غرور در دانشگاه امام حسین(ع) نیست. در دانشگاه‎های دیگر افراد وقتی مدرک خود را می‌گیرند به آن مغرور‌ می‌شوند. اما در ‌کربلا شاهد این هستیم که افراد امام‌ (ع) در مقابل امام(ع) می‎ایستند و ‌تیر می‌خورند تا امام ‌نمازش را بخواند و سرآخر با بدن پر از تیر از امام می‎پرسند: أ رضیت؟ یعنی جانش را داده اما در آخر می‎پرسد آیا از من راضی هستی؟ در مکتب امام حسین(ع) افراد جان می‎دهند اما مغرور نمی‎شوند.

وی گفت: مراکز علمی جاهل را عالم می‌کنند اما خواب را بیدار نمی‌کنند، بی غیرت را غیور نمی‌کنند، اما روضه‎ها شور آفرین هستند و مقاوم ساز‌. در دانشگاه امام‌حسین (ع) افراد از روی عشق به روضه می‎آیند اما در دانشگاه به خاطر ترم و ‌نمره می‎آیند. عموما در دانشگاه اگر به استاد پول ندهیم و ‌به دانشجو نمره ندهیم؛ نمی‎آیند اما مردم برای عزاداری با پای خودشان می‎آیند.

مفسر قرآن کریم تصریح کرد: سرو کار دانشگاه با مغز است اما سرو‌کار عزاداری با قلب و اشک است. در دانشگاه‌ها ممکن است انسان مایوس شود اما در دانشگاه عاشورا یاس نیست. در دانشگاه‌ها علم هست، آرامش نیست اما در کربلا آرامش است.

وی در ادامه به جایگاه و مقام حضرت قاسم(ع) پرداخت و بیان کرد: حضرت قاسم نوجوان مکتب امام حسین(ع) از جایگاه فیعی برخوردار است. در قرآن کریم آیه‎ای وجود دارد که به هر کس که استطاعت پیدا می‎کند دستور رفتن به حج را می‎دهد: «وَلِلَّهِ عَلَى النَّاسِ حِجُّ الْبَيْت» (آل عمران/ 97). هرکس که به مکه رفت باید طواف کند «وَلْيَطَّوَّفُوا بِالْبَيْتِ الْعَتِيق» (حج/ 29) پس همه افراد برخوردار باید به مکه بروند و در مکه حداقل بیست و یکبار طواف کنند. هفت بار برای عمره، هفت بار برای حج و هفت بار برای وداع یا نساء. استثنائی هم  وجود ندارد. حتی حضرت مهدی (عج) که هرسال به مکه می‌رود باید بیست و یکبار طواف کند. هرکس هم که طواف می‌کند باید کنار کعبه، دور نیم دایره دور قبر حضرت اسماعیل که در کنار مقام ابراهیم است را هم دور بزند. چرا؟ مگر‌ حضرت اسماعیل چه مقامی دارد؟

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ادامه داد: زمانی که حضرت ابراهیم (ع) به حضرت اسماعیل(ع) سیزده ساله گفت: «يَا بُنَيَّ إِنِّي أَرَى فِي الْمَنَامِ أَنِّي أَذْبَحُك» (صافات/ 102) فرزندم من در خواب می‎بینم که تو را ذبح می‎کنم. این پسر سیزده ساله گفت: «يَا أَبَتِ افْعَلْ مَا تُؤْمَر» انجام بده آنچه خدا گفته است. این مقام حضرت اسماعیل از تسلیم او در برابر امر خداوند است. اما حضرت قاسم یک تفاوتی با حضرت اسماعیل دارد. حضرت قاسم علاوه بر تسلیم بودن در برابر امر خدا، به امر او رضایت کامل هم داشت. میان تسلیم بودن و راضی بودن تفاوت است. حضرت قاسم در پاسخ به امام حسین (ع) در رابطه با شهادت گفت: احلی من العسل.

وی در پایان خاطر نشان کرد: امروزه در کرمان شاهد آموزه‎های مکتب امام حسین(ع) در میان علمای این شهر هستیم. اینکه آیت الله جعفری در زمان کهولت سن، جایگاه خود را به یک نفر جوان می‎دهد و یا اینکه حجت الاسلام و المسلیمن علیدادی  در زمان امام جمعه‎گی در جزیره کیش از پیشنهادات مالی صرف نظر می‎کند و تنها به کار و فعالیت در سنگر امام جمعه‎گی می‎پردازد و یا حجت الاسلام شاکری خودشان به علت پیری، پیشنهاد واگذاری امامت جماعت مسجد امام شهر کرمان را به امام جمعه می‎دهند نشان از این دارد که این افراد پرورش یافته مکتب امام حسین (ع) هستند که باید قدر آن‎ها دانسته شود.

انتهای پیام/ 137


کد مطلب: 69226

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/news/69226/ویژگی-های-مکتب-امام-حسین-ع

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir