پاسداشت همیشگی مقام نماز و همچنین اقامه باشکوه نماز جماعت ظهر عاشورا وظیفه ای برای همه زمان ها و مکان هاست؛ وظیفه ای که امسال هم همه ما را به خود فرا می خوانَد.
همراه با معراج نماز ظهر عاشورا
خاک دشت کربلا را مُهر هر سجاده کرد ...
خبرگزاری فارس , 29 شهريور 1397 ساعت 13:18
پاسداشت همیشگی مقام نماز و همچنین اقامه باشکوه نماز جماعت ظهر عاشورا وظیفه ای برای همه زمان ها و مکان هاست؛ وظیفه ای که امسال هم همه ما را به خود فرا می خوانَد.
همراه با معراج نماز ظهر عاشورا
خاک دشت کربلا را مُهر هر سجاده کرد ...
پاسداشت همیشگی مقام نماز و همچنین اقامه باشکوه نماز جماعت ظهر عاشورا وظیفه ای برای همه زمان ها و مکان هاست؛ وظیفه ای که امسال هم همه ما را به خود فرا می خوانَد.
به گزارش قم نيوز زهیر فاطمی فرد: وقتی در گرماگرم ظهر دهمین روز از محرم سال 61 هجری قمری، دریایی از آرامش در تلاطم میدان نبرد به نماز می ایستاد گویی پیامی به همه قرن ها و زمان ها و همه بشریّت می داد:
«باید نماز را برای همیشه پاس داشت»
یک جهان عشق و فداکاری و مِهر و عاطفت
جلوه گر شد در نماز ظهر عاشورای تو
همین شد که نهضت حسینی و حماسه کربلا، پیوندی عمیق با نماز خورد و عبارت «أشهدُ أنّکَ قد أقَمتَ الصلوه»، ورد زبان ها شد:
ای شده کُشته در راه احیای دین
سرفراز نی و تن به روی زمین
این نوا می رود تا عرش أعلی
أشهدُ انّکَ قد أقمتَ الصّلوه
و این، از برکات نهضت حسینی و انقلاب اسلامی است که نماز ظهر عاشورا در ایران و جهان، باشُکوه خاصی اقامه می شود تا همگان، به یاد آخرین نماز حضرت اباعبدالله الحسین (ع) همراه با یاران باوفایی مانند سعید بن عبدالله و عمرو بن قرظه که برای حفظ جان امام در آن آخرین نماز، سینه سپر کردند و تیرها به جان خریدند و شهید شدند، قامت ببندند و در زیر سقف آسمان، از عزاداری مستحب دست بشویند و به نماز واجب جماعتی مشغول شوند:
ناله و فریاد و سوز و شور و دردِ اهل رازم
من نمازم؛ من نمازم؛ من نمازم؛ من نمازم
نور چشم حیدر و زهرا و پیغمبر منم من
آیه «تنهی عن الفحشاء و المُنکر» منم من
من گرامی مهر پیشانی گلگون حسینم
من کنار قتلگه آغشته با خون حسینم
اولیای حق همه مرهون من بودند؛ اما
من، خدا داند؛ خدا داند که مرهون حسینم
با صلوه و با قیام و با قعود و با قنوتم
تا قیامت هر چه دارم؛ باز مدیون حسینم
خون ثاراللّهیان از من کند امروز یاری
در مسیر شام زینب کرده از من پاسداری
در این باره حجت الاسلام والمسلمین محمد قدوسی استاد حوزه و دانشگاه به خبرنگار فارس می گوید: پیام این اقدام و عمل حضرت سیدالشهداء (ع) و اصحاب بی نظیر آن حضرت، یادآوری این نکته است که پیام محوری دین اسلام، ضرورت اهمیت دادن به نماز اول وقت و برپایی و اقامه نماز جماعت حتی در میدان نبرد است؛ چراکه نماز ستون دین بوده و هست و خواهد بود و باید آن را در زمان و وقت مشخص خود، بر هر امری مقدم داشت که امر به معروف و نهی از منکر حقیقی همین است:
خاک دشت کربلا را مُهر هر سجاده کرد
پاسدار خون پاکان جهان باشد نماز
و اما مردم شریف قم نیز هر سال، تلاش می کنند تا این سنت حسنه را به جای آورند و با برپایی باشکوه این نماز، ندای «هَل مِن ناصر» امام حسین (ع) را لبیک گویند.
اینچنین است که در سال جاری هم، این نماز جماعت در جای جای شهر برگزار می شود که نقطه محوری آن، حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) و مناطق اطراف آن آستان مقدس است بر این اساس، ظهر روز عاشورا و همزمان با اذان ظهر به افق شهر علم و جهاد، صحن امام رضا (ع) و صحن بزرگ فاطمی (س) حرم مطهر و همچنین میدان آستانه، میزبان نمازگزاران ظهر عاشوراست و البته بانوان نیز در شبستان جدید مسجد امام حسن عسکری (ع) و مدرسه مرحوم آیت الله گلپایگانی به این صفوف نماز مرکزی ظهر عاشورا می پیوندند.
البته گلزار شهدای علی بن جعفر (ع)، مسجد مقدس جمکران، صحن برخی امامزادگان، عوارضی قم – تهران، ابتدای خیابان 19 دی (باجک) و همچنین فضای مجاور برخی ایستگاه های صلواتی شهری هم مکان های دیگری است که برای اقامه نماز ظهر عاشورا در نظر گرفته شده است.
برای این امر و در استان قم، نهادهای مختلف و از جمله ناجا، شهرداری و ستاد اقامه نماز استان هماهنگ شده اند تا با تدارک 8 هزار مُهر، 2700 متر مربع سجاده و همچنین استقرار حداقل 500 یاور نماز در مناطق مختلف شهر برای نظم دهی و اتصال صفوف نماز جماعت در خیابان ها و معابر، زمینه را برای اقامه این نماز باشکوه مهیا کنند؛ البته از خود نمازگزاران و عزاداران هم خواسته شده تا با داشتن وضو و همراه داشتن مُهر، در برقراری نظم بیشتر این مراسم معنوی و الهی سهیم باشند.
در عین حال نباید از یاد بُرد که «کربلا» و «عاشورا» تا ابد در جهان جاری است چراکه «کلّ ارض کربلا» و «کلّ یوم عاشورا». بنابراین، این نماز ظهر عاشورا هم باید تا ابد بر تارک اسلام و دین بدرخشد؛ همچنانکه گویی آن نماز خون و حماسه هر سال در همان زمان اقامه می شود:
شطّ خونش هنوز هم جاری ست
تا غروب زمین به سوی عطش
باز هم در نماز ظهر عاشورا
ایستاده ست با وضوی عطش
و اینچنین است که این بیت کوتاه، همه ما را برای همیشه به این اجتماع عظیم و معنوی فرا می خوانَد:
جهد کُن بر نماز اول وقت
این پیامِ شهید عاشوراست
انتهای پیام/ 137
کد مطلب: 69332