مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) در نشست تخصصی نقش رسانه در توسعه شهری گفت: در بافتهای تاریخی و فرسوده شهری، انجام کاری بدون پشتوانه اقتصادی امکانپذیر نیست.
مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س):
در بافتهای تاریخی و فرسوده شهری، انجام کاری بدون پشتوانه اقتصادی امکانپذیر نیست
پایگاه اطلاع رسانی شهرداری قم , 22 آبان 1397 ساعت 14:30
مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) در نشست تخصصی نقش رسانه در توسعه شهری گفت: در بافتهای تاریخی و فرسوده شهری، انجام کاری بدون پشتوانه اقتصادی امکانپذیر نیست.
به گزارش قم نیوز مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) در نشست تخصصی نقش رسانه در توسعه شهری بر نقش رسانه بر احیا و ایجاد محور فرهنگی شهر در بافت تاریخی قم تاکید کرد.
علیرضا خاکی با اشاره به اینکه محدوده تاریخی قم در سالهای گذشته مصوب شد، اظهار داشت: در سال اول فعالیتمان سؤال ما این بود که باید با بافت تاریخی قم چه کنیم.
وی گفت: محور توسعه قم از ۲۰۰ سال قبل تاکنون حرم مطهر حضرت معصومه(س) بوده است و امروز به سمت پردیسان رفته و به همین دلیل اطراف قم را بافت فرسوده گرفته است.
مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) بیان داشت: در ابتدای کار در سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) متخصصان جوان و پیشکسوت عرصه شهرسازی و معماری را گرد هم آوردیم و ویژگیهای شاخص شهر قم را برشمردیم و نشستهای فراوانی در این زمینه برگزار شد.
وی با انتقاد به اینکه این نشست بیشتر به بیان مشکلات قم معطوف شده تا بیان نقش رسانه؛تأکید کرد: نقش رسانه برای شناساندن قم و بسیاری از ابعاد این شهر بسیار مهم است که تاکنون آنگونه که باید و شاید محقق نشده است.
خاکی اذعان کرد: در بافتهای تاریخی و فرسوده شهری، انجام کاری بدون پشتوانه اقتصادی امکانپذیر نیست و امروز بسیاری از محلات قم مشکلات عدیدهای دارند که پشتوانه اقتصادی میتواند در بازسازی شهر بسیار مؤثر باشد.
وی با بیان اینکه محوری که ابعاد مختلف شهر را توصیف کند باید مورد بازسازی قرار گیرد، به ویژگیهای محور تاریخی شهر قم اشاره کرد و اظهار داشت: این محور از حرم حضرت معصومه(س) شروع میشود و در ادامه به گذرخان و گذر آسید حسن میرود، در این گذر دو خانه تاریخی مرحوم آیتالله بروجردی و آیتالله حائری یزدی مؤسس حوزه علمیه قم قرار دارد که این خانهها برای زائرین شهر قم جذاب است.
مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) ادامه داد: محور فرهنگی شهر قم پیوستهایی از جمله آبانبارها و خانههای تاریخی و بیوت مراجع عظام تقلید دارد، ایجاد چنین محورهایی در شهرهای دیگر کشور هم جواب داده است.
وی با اشاره به وجود عناصر تاریخی در محور فرهنگی شهر قم، بیان داشت در این محور؛ گذرخان، گذر آسید حسن، بیت النور، لپ چال، شاه حمزه و چهل اختران قرار دارد و محور فرهنگی قم همچنین دارای محورهای فرعی به سوی سایر عناصر فرهنگی و مذهبی همچون بازار کهنه و مسجد جامع است.
خاکی با بیان اینکه امروز هر شهری را با ویژگیهای منحصر به فردش در ابعاد مختلف هنری و فرهنگی، عمرانی و ادبی میشناسند، عنوان کرد: باید دید که شهر قم چه قابلیتی دارد که میتوان آن را در سطح ملی و جهانی عرضه کنیم و به نظر میرسد شهر قم را میبایست به شهر گردشگر فرهنگی مذهبی معرفی کنیم.
وی ادامه داد: در قم مصادیق فرهنگی و مذهبی زیادی داریم که برای توسعه شهری باید از آنان استفاده کنیم و متأسفانه بازارها، مدارس، تیمچهها و بسیاری از ابعاد تاریخی و فرهنگی قم برای مردم ایران و حتی خود اهالی قم ناشناخته است.
انتهای پیام / 137
کد مطلب: 71012