به گزارش قم نیوز، یك كارشناس سینما در این نشست، با متفاوت خواندن تفكر شهید آوینی با تفكر رایج در حوزه ادبیات گفت: این شهید بزرگوار در سه مقاله خود با نام های گواقعیت در سینمای مستند"، "نگاهی دوباره به روایت فتح" و "نگاه ماندگار" به تفصیل در مورد خرق حجاب تكنیك صحبت كرده است.
حجتالاسلام عباس محسنی با اشاره به نظر شهید آوینی در مورد تعریف تكنیك در سینما و معادل یونانی آن، افزود: تكنیك در سینما به مهارت فنی و كمال تكنولوژی اطلاق میشود، اما تلقی شهید آوینی از تكنیك، مهارت فنی همراه با ذوق هنری است.
وی تصور دوم از تكنیك را، نسبت قالب و محتوا و ابزارانگاری نسبت به سینما عنوان كرد و افزود: شهید آوینی معتقد است سینما براحتی نمی تواند ابزار قرار گیرد و نگاه ابزارگونه به سینما جز آنكه ما را مسخر تكنیك كند، فایده دیگری ندارد.
وی با اشاره به سخنان شهید آوینی در خصوص سینمای دینی گفت: سینما نمی تواند آنطور كه باید در استخدام تفكر دینی در بیاید مگر اینكه انسان متحول شده و نظام نیازمندی های او تغییر كند.
محسنی بیان كرد: برخی گمان می كنند سینما هر پیامی را در خود می پذیرد و كافی است موضوع دینی باشد كه در این صورت اصل كار خود به خود درست می شود درحالی كه چنین نیست.
وی با اشاره به سخنان آوینی در مورد سینما و تكنیك در دنیای غرب و تفكر مادیگری نسبت به بشر، گفت: در تفكر مادیگری، بشر سلطان عالم است و اگر تصمیم بگیرد، می تواند جای خداوند بنشیند و عالم را تمشیت كند تا آنجا كه حتی بهشت زمینی را می تواند بسازد و با عقل بنیادگرای خود، تصرف در عالم را برای خود هموار كند.
وی در پایان عنوان كرد: ما برای رسیدن به حقیقت و واقعیت باید خودمان را از میان برداریم و در واقع به تزكیه و تهذیب نفس بپردازیم.
نخستین جشنواره فیلم اشراق با موضوع وحانیت و حوزه های علوم دینی در سه بخش اصلی، جنبی و ویژه و در چهار رشته فیلمنامه كوتاه، مستند، داستانی و پویانمایی روز سه شنبه در مجتمع وتوس قم گشایش یافت.
۴۱۷ اثر از ۲۷ استان كشور به دبیرخانه نخستین جشنواره سراسری فیلم اشراق با موضوع "روحانیت و حوزه های علوم دینی" در استان قم رسیده است.
فیلم های راه یافته به بخش داوری در روزهای ۹ و ۱۰ خردادماه در مجتمع وتوس قم اكران و اختتامیه این جشنواره نیز ۱۱ خردادماه با تجلیل از آثار برگزیده در مركز همایش های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار می شود.
انتهای پیام/ 103