در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید از روند کند و نامطلوب پرداخت تسهیلات رونق تولید در قم انتقاد شد.
روند پرداخت کند تسهیلات در قم کشاوران را به مشکل مواجه کرده است
خبرگزاری تسنیم , 11 آذر 1397 ساعت 18:40
در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید از روند کند و نامطلوب پرداخت تسهیلات رونق تولید در قم انتقاد شد.
به گزارش قم نیوز جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید ظهر امروز با حضور سید محمدرضا هاشمی سرپرست استانداری قم در سالن جلسات استانداری برگزار شد.
در این جلسه، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم، اظهار داشت: باید مشکل دریافت تسهیلات ویژه کشاورزی در استان قم به نحو شایستهای حلوفصل شود.
6 میلیارد و 500 میلیون تومان تسهیلات در بخش جهاد کشاورزی قم پرداختشده است
محمدرضا طلایی با اشاره به سهمیه امسال جهاد کشاورزی قم در پرداخت تسهیلات ویژه رونق تولید و اشتغال افزود: سهمیه تسهیلات رونق تولید استان قم در بخش جهاد کشاورزی در سال جاری 55 میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: از 55 میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفتهشده در بخش جهاد کشاورزی 50 میلیارد تومان در بخش سرمایه در گردش و 5 میلیارد تومان نیز در بخش سرمایه ثابت است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم حجم تسهیلات پرداختشده در بخش جهاد کشاورزی را مورد توجه قرار داد و تأکید کرد: در سال جاری برای 33 طرح معرفیشده به بانک برای اشتغالزایی 64 نفر 6 میلیارد و 500 میلیارد تومان پرداختشده است.
طلایی با اشاره به مهمترین مشکلات کشاورزان استان در دریافت تسهیلات رونق تولید در بخش جهاد ابراز کرد: مسئله بدهکاری و استمهال مهمترین مشکل کشاورزان استان در دریافت تسهیلات رونق تولید است.
کارتهای بازرگانی صادرشده در قم قانونی است
مدیرکل گمرک استان قم نیز در بخشی از این جلسه، با اشاره بهضرورت تعامل گمرک استان با دستگاههای مختلف استانی و عدم ایجاد تداخل در امور در نظر گرفتهشده ابراز کرد: گمرک مجری دستورالعملهای 17 دستگاه استانی بوده و اختیاری مجزای از خود ندارد بنابراین باید به عملکرد گمرک استان بهصورت جامع نظر شود.
محمد خلیلی ادامه داد: در مورد متروکه کردن کالاهای توقیفشده سازوکاری با تعامل و همکاری بین بانکها و واحدهای تولیدی برای دریافت کد رهگیری و متروکه شدن بیش از 80 درصد از حجم کالاها انجامگرفته است.
وی با اشاره به قانونی بودن کارتهای بازرگانی صادرشده در قم تصریح کرد: تمام کارتهای بازرگانی صادرشده از مجرای قانونی انجامشده و تا زمانی که مرجع قضایی حکمی ندهند امکان برخورد با صاحبان آنها وجود ندارد.
روند پرداخت تسهیلات رونق تولید در قم کند است
مشاور استاندار قم در امر تولید و صنعت نیز در ادامه این جلسه، با انتقاد از روند بسیار کند جذب و پرداخت تسهیلات رونق تولید در قم بیان کرد: متأسفانه روند جذب و پرداخت تسهیلات در سال جاری بهشدت کند و غیرقابلپذیرش است.
محمد نو پوش با اشاره به برخی از آثار کند بودن روند پرداخت تسهیلات رونق تولید در استان عنوان کرد: با ادامه روند پرداخت تسهیلات به این روش بعید میرسد تا پایان سال بیش از 30 درصد از تسهیلات ابلاغی پرداخت شود.
وی با تأکید بر برخی از چالشها و معضلات موجود در بین دستگاههای استانی، بانکها و متقاضیان دریافت تسهیلات درروند جذب و نهایی شدن پروندههای معرفیشده به بانکهای عامل استان ادامه داد: با آسیبشناسی درستی از علت روند کند پرداخت تسهیلات در استان قم صورت بگیرد.
فرآیند معکوس گازرسانی در برخی از شهرکهای صنعتی استان
مدیرعامل شرکت گاز استان قم نیز در ادامه این جلسه، با اشاره به آمادگی این شرکت برای گازرسانی به واحدهای صنعتی مستقر در شهرکهای صنعتی استان گفت: در مورد گازرسانی به واحدهای تولیدی بخشی از هزینهها بر عهده واحدهای تولیدی بوده که باید همکاریهای لازم صورت بگیرد.
علیرضا نصیری ادامه داد: در حال حاضر فرآیند معکوسی در مسئله گازرسانی صورت گرفته بهصورت که در برخی شهرکهای صنعتی مانند محمودآباد گازرسانی انجام اما متقاضی برای آن وجود ندارد.
وی با اشاره به آمادگی شرکت گاز استان برای انشعاب خدمات گاز به واحدهای مرغداری بخش خلجستان ابراز کرد: در بین مرغداریهای بخش وناژ و سلفچگان نیز گازرسانی تکمیلشده اما هنوز متقاضی در زمینه انشعاب توسط واحدهای تولیدی اعلام درخواست نکرده است.
حجم اعتبارات پرداختشده سرمایه در ثابت در قم بسیار اندک است
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم نیز در این جلسه، تسهیلات پرداختشده برای تأمین سرمایه در گردش واحدهای صنعتی را مهمترین بخش پرداختی تسهیلات در قم دانست و گفت: بیش از 90 درصد از پرداختهای صورت گرفته در بخش سرمایه در گردش بوده و متأسفانه در بخش بازسازی و نوسازی واحدهای صنعتی و تولیدی و سرمایه در ثابت حجم پرداختیها بسیار اندک بوده است.
محمود سیجانی با اشاره به اولویت ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان در پرداخت تسهیلات رونق تولید خاطرنشان کرد: اتمام طرحهای نیمهتمام بالای 60 درصد برای کاهش هزینههای تولید و نوسازی ماشینآلات صنعتی از اولویتهای پرداخت تسهیلات در استان قم است.
وی با تأکید بر مشکل استان در اتمام طرحهای نیمهتمام بالای 60درصد پیشرفت فیزیکی عنوان کرد: یکی از نیازهای اساسی استان در حاضر کمک بانکهای قم برای اتمام طرحهای نیمهتمام بهویژه طرحهای با بالای پیشرفت فیزیکی 60 است.
انتهای پیام/ 137
کد مطلب: 71648