شهر قم در شب وفات شهادت گونه دخت موسی بن جعفر حضرت معصومه(س) غرق در ماتم و عزا شده است.
قم در شب وفات حضرت معصومه(س) به سوگ نشست
خبرگزاری فارس , 26 آذر 1397 ساعت 22:14
شهر قم در شب وفات شهادت گونه دخت موسی بن جعفر حضرت معصومه(س) غرق در ماتم و عزا شده است.
به گزارش قم نیوز همزمان با فرارسیدن سالروز وفات دختر پشیوای هفتم شیعیان حضرت معصومه(س)، شهر مقدس قم میزبان خیل عظیم زائران و عزاداران سوگوار است.
حرم مطهرکریمه اهل بیت(س) امشب میزبان زائرانی است که از نقاط دور و نزدیک خود را به این مکان مقدس رسانده اند تا به سوگواری و عزاداری بپردازند.
مراسم های ویژه عزاداری از عصر امروز در حرم مطهر برپا شده است و سخنرانان و ذاکران اهل بیت به بیان جایگاه و شخصیت حضرت معصومه می پردازند.
امشب مراسم ویژه عزاداری در شبستان امام خمینی حرم مطهر حضرت معصومه(س) با حضور گسترده زائران و مجاوران برگزار شد و زائران در سوگ وفات دخت موسی بن جعفر اشک ماتم ریختند.
فردا نیز مراسم های ویژه عزاداری از صبح آغاز شده و این مراسم ها تا شام وفات آن حضرت ادامه دارد.
یک سال بعد از هجرت امام رضا(ع)، حضرت معصومه (س) به شوق دیدار برادر و ادای رسالت زینبی و پیام ولایت به همراه عده اى از برادران و برادرزادگان به طرف خراسان حرکت کرد و در هر شهر و محلى مورد استقبال مردم واقع مى شد.
وقتی کاروان حضرت به شهر ساوه رسید عده اى از مخالفان اهل بیت که از پشتیبانى مأموران حکومت برخوردار بودند،سر راه را گرفتند و با همراهان حضرت وارد جنگ شدند، در نتیجه تقریباً همه مردان کاروان به شهادت رسیدند، حتى بنابر نقلى حضرت(س) معصومه را نیز مسموم کردند. حضرت فاطمه معصومه (س) بیمار شدند و چون دیگر امکان ادامه راه به طرف خراسان نبود قصد شهر قم را کردند.
بزرگان شهر قم وقتى از این خبر مطلع شدند به استقبال آن حضرت شتافتند و در حالى که «موسى بن خزرج» بزرگ خاندان «اشعرى» زمام ناقه آن حضرت را به دوش مى کشید و عده فراوانى از مردم پیاده و سواره گرداگرد کجاوه حضرت در حرکت بودند.
آن حضرت ١٧ روز در این شهر ماند و در نهایت در روز دهم ربیع الثانى و بنا بر قولى دوازدهم ربع الثانى سال ٢٠١ هجرى دیده از جهان فروبست.
مردم قم با تجلیل فراوان پیکر پاکشان را به سوى محل فعلى که در آن روز بیرون شهر و به نام «باغ بابلان» معروف بود تشییع کردند. وقتی که قبر آماده شد ناگاه دو سوار که نقاب به صورت داشتند از جانب قبله پیدا شدند و به سرعت نزدیک آمدند و پس از خواندن نماز یکى از آن دو وارد قبر شد و دیگرى جسد پاک و مطهر آن حضرت را برداشت و به دست او داد تا در دل خاک نهان سازد.
آن دو نفر پس از پایان مراسم بدون آن که با کسى سخن بگویند بر اسب هاى خود سوار و از محل دور شدند.
بنا به گفته بعضی از علما به نظر مى رسد که آن دو بزرگوار، دو حجت پروردگار حضرت رضا (ع) و امام جواد (ع) باشند چرا که معمولاً مراسم دفن بزرگان دین با حضور اولیا الهی انجام شده است.
پس از دفن حضرت معصومه(س) موسى بن خزرج سایبانى از بوریا بر فراز قبر شریفش قرار داد تا اینکه حضرت زینب فرزند امام جواد(ع) به سال ٢٥٦ هجرى قمرى نخستین گنبد را بر فراز قبر شریف عمه بزرگوارش بنا کرد و بدین سان تربت پاک آن بانوى بزرگوار اسلام قبله گاه قلوب ارادتمندان به اهل بیت (ع) و دارالشفای دلسوختگان عاشق ولایت و امامت شد.
انتهای پیام/ 137
کد مطلب: 72183