کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

از ظرفیت تشکل‌های مردم نهاد در روستاها استفاده شود

خبرگزاری تسنیم , 29 آذر 1397 ساعت 15:45

سرپرست استانداری قم گفت: درست است که بیش از ۹۵ درصد مردم در شهر هستند اما نباید از تشکل‌های مردم نهاد در روستاها غافل شویم و باید توجهات ویژه‌ای به روستاها داشته باشند.


به گزارش قم نیوز سید محمدرضا هاشمی ظهر امروز در گردهمایی تشکل‌های مردم نهاد استان که در تالار معصومیه فرمانداری برگزار شد، با اشاره به پیش رو بودن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی و سرمایه اصلی نظام اسلامی مردم هستند که باید قدردان آن‌ها باشیم.

وی یکی از اهداف دشمن را ایجاد شکاف بین مردم و مسئولان دانست و گفت: همه وظیفه‌داریم که در جهت رعایت حقوق شهروندی و تکریم ارباب‌رجوع به مردم ارج نهاده و قدردان آن‌ها باشیم.

سرپرست استانداری قم حل مسائل اجتماعی را جزو وظایف ذاتی مسئولان دانست و افزود: برای حل این مسائل و مشکلات و آسیب‌های اجتماعی باید از تشکل‌های مردم نهاد کمک گرفت، چراکه بهترین راه مبارزه با آسیب‌های اجتماعی توجه به تشکل‌های مردمی است.

هاشمی نبود قانون مستقل برای سمن‌ها را موردتوجه قرار داد و گفت: مسائل اجتماعی و سیاسی در حوزه کار تشکل‌ها بوده و باید همه تشکل‌ها به این موضوع توجه کافی داشته باشند، در بحث مردمی نیز تشکل‌ها اقدامات خوبی می‌توانند داشته باشند.

وی ادامه داد: درست است که بیش از 95 درصد مردم در شهر هستند اما نباید از تشکل‌های مردم نهاد در روستاها غافل شویم و باید توجهات ویژه‌ای به روستاها داشته باشند.

سرپرست استانداری قم خاطرنشان کرد: سیاست دولت اهمیت دادن به تشکل‌های مردم نهاد است چراکه در این صورت است که می‌توان بسیاری از مشکلات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی را حل کرد.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سعید رهایی نیز در این گردهمایی اظهار داشت: حقوق شهروندی یعنی حقوقی که تمام افراد جامعه اسلامی نسبت به هم و نسبت به حاکمان دارند.

وی افزود: هدف از حقوق شهروندی این است که مجموعه حق را تشکل‌ها جمع‌آوری و در اختیار مدیران قرار دهند تا حاکمان به این حقوق آشنا شده و آن را به کار ببندند.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان تفاوت دو مفهوم حقوق بشر و حقوق شهروندی گفت: انسان ازاین‌جهت که انسان است دارای حقوقی است، اما حقوق شهروندی عبارت از حقوقی است که مردم یک کشور دارند، همچنین فرقی بین شهروند و شهرنشین وجود دارد، کسانی که ساکن یک شهری باشند شهری بوده  و زمانی که مردم حقوق خود را بدانند و آن را رعایت کنند شهروند می‌شوند.

رهایی با تقسیم حقوق به سه بخش کلی مدنی و سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و حقوق جهانی و بشری اظهار داشت:  هم قرآن و روایات ما به بحث کرامت انسان و حقوق همه انسان‌ها توجه ویژه شده است، برای نمونه در سه آیه از سوره‌های قرانی تأکیدات ویژه‌ای بر رعایت حقوق بشر تأکید شده است.

وی ابراز کرد: در منشور حقوق شهروندی و ماده 43 مربوط به حق تشکیل سمن‌ها آمده که شهروندان حق تشکیل سازمان‌های مردم نهاد را دارند و این مسئله امر جدیدی نبوده و حتی پیامبر اکرم(ص) قبل از بعثت با مجموعه از جوانمردان در مکه سمنی را تشکیل داد تا در برابر بیگانگانی که وارد مدینه می‌شوند ایستادگی کنند.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه مساجد، حسینیه‌ها و تکایا موارد متعددی از سازمان‌های مردم نهاد هستند، گفت: امروزه برخی از کشورها مثل کشور سوئیس 85 درصد مردمانشان عضو سمن‌ها هستند و در این کشورها عمومیت پیداکرده است.

رهایی غیردولتی بودن، استقلال، غیرانتفاعی بودن، غیرسیاسی بودن و مردمی بودن را ازجمله ویژگی‌های سمن‌ها دانست و گفت: نقش سمن‌ها در توسعه جوامع انسانی غیرقابل‌انکار بوده و جذب منابع مالی، بومی بودن، بشردوستانه بودن، خودجوش و داوطلبانه عمل کردن، نداشتن پیچیدگی و بروکراسی خاص اداری از دیگر ویژگی‌های تشکل‌های مردم نهاد هستند.

وی اطلاع‌رسانی و آگاهی سازی را از دیگر کارهای مهم سمن‌ها دانست و افزود: امروز زنان، کودکان، معلولان و افراد زیادی مایلند خیراتی انجام داده و کار خیر انجام دهند اما نمی‌دانند این کار را چگونه به انجام برسانند، اما درصورتی‌که سمن‌ها بین مردم بروند، می‌توانند با شناسایی و سوق دادن مردم در مسیر درست می‌توانند در امر خیرخواهانه مشارکت داشته باشند.

در ادامه عرب زاده کارشناس طرح سواد رسانه‌ای به ارائه گزارشی در رابطه با نحوه آشنایی والدین با تهدیدها و فرصت‌های فضای مجازی ارائه داد.

انتهای پیام/ 137


کد مطلب: 72310

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/news/72310/ظرفیت-تشکل-های-مردم-نهاد-روستاها-استفاده-شود

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir