رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی با اشاره بهضرورت چاپ و نشر کتب تخصصی تدریس زبان فارسی به غیر ایرانیان گفت: آموزش زبان فارسی بدون استانداردسازی و توجه به شرایط سطوح دانشی ممکن نیست.
حدادعادل در قم: آموزش زبان فارسی بدون استانداردسازی آموزشی ممکن نیست
خبرگزاری تسنیم , 5 دی 1397 ساعت 15:01
رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی با اشاره بهضرورت چاپ و نشر کتب تخصصی تدریس زبان فارسی به غیر ایرانیان گفت: آموزش زبان فارسی بدون استانداردسازی و توجه به شرایط سطوح دانشی ممکن نیست.
به گزارش قم نیوز غلامعلی حداد عادل پیش از ظهر امروز در پنجمین گردهمایی مؤسسههای فعال در آموزش زبان فارسی در جهان که در سالن جلسات مجتمع عالی امام خمینی(ره) برگزار شد، اظهار داشت: در پنجمین گردهمایی موسسههای فعال در زمینه ادبیات فارسی 34 موسسه و به همراه 14 دانشگاه شرکت کردهاند.
وی افزود: نوعاً آموزش زبان فارسی به افرادی که زبان مادری آنها فارسی نیست مقوله بسیار دشوارتر از دبیری زبان فارسی است، آموزش صحیح و درستزبان فارسی در سطوح کلان و بینالملل نیازمند شناخت درست و کافی از برخی اقتضائات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی گفت: یکی از رویشهای مهم ادبیات فارسی تأسیس و راهاندازی بنیاد سعدی بوده که در آن جمع قابلتوجهی از اساتید زبان فارسی و مسئولان ارشد کشوری فعال و اعضای اصلی هیئتامنا محسوب میشوند.
حداد عادل با اشاره به رویکردهای اصلی فعالیتهای بنیاد سعدی ابراز کرد: بنیاد بینالمللی سعدی فعالیتهای خود را در سطح عالیترین مقامهای کشور انجام میدهد، برای توسعه و گسترش ادبیات فارسی در سطح بینالملل تلاش میشود از تمام ابرازهای موجود با حفظ مخاطرات و ظرفیتهای احتمالی استفاده شود.
وی ادامه داد: چاپ و نشر کتابهای تخصصی تدریس ادبیات فارسی به غیر ایرانیان از مهمترین فعالیتهای بنیاد سعدی است، بنیاد بینالمللی سعدی تلاش کرده از تجربههای موفق نهادهای دیگر مانند سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به نحو شایستهای بهره ببرد، حقیقت این بوده که آموزش زبان فارسی بدون استانداردسازی و توجه به شرایط سطوح دانشی ممکن نیست.
رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی اضافه کرد: ایجاد زیرساختهای لازم برای آموزش و توسعه زبان فارسی مهمترین رویکرد بنیاد بینالمللی سعدی است، با مشخص شدن مرز فعالیتهای بنیاد سعدی با مراکز آموزشی دیگر گامی مثبت در زمینه ساماندهی و استانداردسازی آموزش زبان و ادبیات فارسی در کشور فراهمشده است.
حدادعادل با اشاره به موفقیتها و ظرفیتهای جامعةالمصطفی گفت: تحصیل دهها هزار طلبه و دانشجو در این مرکز علمی فرصتی بزرگ برای ادبیات و زبان فارسی ایجاد کرده است، این مرکز جلوه و نمادی از وحدت حوزه و دانشگاه بوده که تعامل بین اساتید حوزوی و دانشگاهی در آن بسیار برجسته است.
وی تصریح کرد: جامعه المصطفی در طول سالهای گذشته بیش از 300 هزار نفر از غیر ایرانیان را باادب و زبان فارسی آشنا کرده که از تحولات مهم و اساسی حوزههای علمیه محسوب میشود، برگزاری 1900 دوره آموزش زبان فارسی در جامعه المصطفی در سطح کشور بینظیر بوده و قابلمقایسه با فعالیت دیگر نهادی مدعی نیست.
رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی گفت: فعالیتهای جامعةالمصطفی در زمینه آموزش ادبیات فارسی قابلمقایسه به فعالیتهای هشتادساله نهادهای دیگر نیست، چراکه موفقیت این نهاد بسیار بیشتر از نهادهای دیگر بوده است.
حدادعادل خاطرنشان کرد: آشنایی شش ماه طلاب و دانشجویان غیر ایرانی با زبان و ادبیات فارسی در جامعه المصطفی فعالیت جهش آفرین و تحسینبرانگیز است، لازم است تا از ظرفیتهای اندیشمندان این نهاد علمی بیش از گذشته استفاده شود.
انتهای پیام/ 137
کد مطلب: 72597