کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

امکان واگذاری آثار تاریخی قم به بخش خصوصی وجود دارد

خبرگزاری ايرنا , 23 دی 1397 ساعت 12:01

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم گفت: امکان واگذاری آثار تاریخی این استان درقالب پروژه های گردشگری به سرمایه گذاران بخش خصوصی وجود دارد.


به گزارش قم نیوز شاهین ایل بیگی با اشاره به وجود ابزار قانونی برای واگذاری بناهای تاریخی به جز نفایس ملی به بخش خصوصی افزود: قانونگذار به منظور رونق گردشگری، حضور سرمایه گذاران ، ایجاد درآمد پایدار و همچنین حفاظت و مرمت آثار تاریخی امکان واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی را فراهم کرده است.

وی ادامه داد: مرمت کاروانسراهای قم و روند قانونی تعیین کاربری بسیاری از این کاروانسراها به منظور زمینه سازی برای واگذاری به بخش خصوصی درحال انجام است.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، با بیان اینکه قانون شرط های سختگیرانه ای برای بهره برداری از اماکان تاریخی توسط بخش خصوصی تعیین کرده است اظهار داشت: حفظ جایگاه و شان مکان تاریخی و همچنین رعایت ضوابط و مقررات بر اساس کاربری تعیین شده از جمله مواردی است که در واگذاری بناهای تاریخی مورد تاکید است.

ایل بیگی با تاکید بر اینکه آثار تاریخی نفایس ملی جز با مصوبه هیات وزیران امکان واگذاری آنها به بخش خصوصی وجود ندارد، اظهار داشت: برخی کاروانسراهای قم از جمله کاروانسرای دیرگچین از جمله آثار نفایس ملی است که امکان واگذاری آن وجود ندارد.

کاروانسرای دیرگچین، یکی از بزرگ‌ترین کاروانسراهای ایران است که به دلیل ویژگی‌های منحصربه‌فرد، این اثر به نام «مادر کاروانسراهای ایران» نامیده شده است. دیر گچین در بخش مرکزی شهرستان قم، 80 کیلومتری شمال شرقی شهر قم واقع شده‌است.

وی اولویت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را حفظ، صیانت و نگهداری از آثار و میراث تاریخی دانست و گفت: برخی کاروانسراهای استان از جمله کاروانسرای طرلاب در مالکیت خصوصی است ولی با توجه به ماموریت این سازمان برای صیانت از آثار تاریخی، این امکان وجود دارد تا هزینه مرمت این آثار به صورت مشارکتی از طریق اعتبارات دولتی و آورده مالک انجام شود.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، ادامه داد: در بناهای تاریخی که مالک خصوصی دارند عملیات مرمت این آثار بصورت بالاعوض و رایگان با مشارکت میراث فرهنگی و مالکان انجام شده و با وجود هزینه دولت در این آثار هیچ حق تصرفی نیز برای دولت ایجاد نمی شود.

ایل بیگی همچنین با اشاره به وجود برخی آثار و بناهای تاریخی در محدوده اراضی منابع طبیعی گفت: با توجه به اینکه منابع طبیعی هیچ اعتباری برای مرمت، حراست و بازسازی آثار تاریخی ندارد و وظیفه ذاتی سازمان میراث فرهنگی، حراست از این آثار تاریخی است، پیگیری لازم برای واگذاری این اماکن به این سازمان در حال انجام است.

17 کاروانسرای تاریخی در قم وجود دارد.

انتهای پیام/ 110


کد مطلب: 73342

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/news/73342/امکان-واگذاری-آثار-تاریخی-قم-بخش-خصوصی-وجود

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir