به گزارش قم نیوز، مديرعامل آب وفاضلاب روستايي قم گفت: از ۶۰ سال گذشته تاكنون از ميزان نزولات آسماني در اين استان بشدت كاسته شده است.
'حسن ايزانلو' در اين نشست افزود: ناكافي بودن بارندگي موجب ايجاد و استمرار خشكسالي در استان و كاهش شديد منابع آبي قم در سالهاي اخير شده است.
وي اضافه كرد: هم اكنون ۲۴ روستا در بخش خلجستان از نظر آبي در وضعيت بحراني قرار دارند كه براي تامين آب مورد نياز اين روستاها اقداماتي مانند اصلاح شبكه توزيع فرسوده و كفشكني چاهها و يافتن منابع جديد آب در سطح بخش ضروري مي باشد.
وي خواستار تخصيص اعتبارات لازم از سوي استانداري براي رفع مشكلات كم آبي اين بخش شد و افزود: ۴۰ درصد از شبكه آبرساني روستاهاي استان با فرسودگي مواجه است كه بهسازي و توسعه اين شبكهها نيز منوط به تخصيص اعتبارات لازم است.
ايزانلو تصريح كرد: براي كاهش چالشهاي كم آبي در اين بخش تا پايان امسال طرح پيمايش مكاني مشتركين براي كنترل و نظارت در سطح روستاهاي استان براي شناسايي مشتركين پرمصرف و يا تخلفات در اين زمينه انجام خواهد شد.
در ادامه نشست، سرپرست معاونت نظارت بر بهرهبرداري آبفار قم خواستار برخورد با متجاوزين به حريم منابع آبي روستاها شد.
'حسين آقابابايي' گفت: حفر چاههاي غيرمجاز و برداشتهاي بيرويه اين افراد موجب كاهش آبدهي منابع آب شرب روستاها شده كه اين مساله بايد به طور جدي پيگيري شده و با اين افراد برخورد شود.
بخش خلجستان، با مركزيت دستجرد، يكي ديگر از بخش هاي قم است كه در جنوب اين استان قرار دارد و فاصله مركز آن تا شهرستان قم ۵۵ كيلومتر است.
اين بخش داراي دو دهستان (دستجرد و قاهان) و ۶۴ آبادي است.
محور فعاليت هاي اقتصادي مردم منطقه كشاورزي و بيشتر به صورت كاشت درختان سردسيري و انواع صيفي جات مي باشد.
علاوه بر كشاورزي ، مراكز اقتصادي ديگري نظير ناحيه صنعتي خلجستان، دامداري صنعتي و سنتي، وجود بيش از ۱۰۰ واحد مرغداري و گلخانه كوثر با ۲۷ واحد فعال در زميني به وسعت ۲۲۰ هكتار از ديگر منابع اقتصادي منطقه است.
جمعيت بخش خلجستان بر اساس سرشماري سال ۱۳۸۵، برابر با ۹ هزار و ۱۲۵ نفر بوده است.
انتهای پیام/م