کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

قالیباف گفت:

پیوستن به FATF به صلاح کشور نیست/ استعفای ظریف برنامه‌ریزی شده نبود

خبرگزاری فارس , 9 اسفند 1397 ساعت 20:33

شهردار اسبق تهران گفت: قطعاً تصویب و پیوستن به FATF و cft و پالرمو به نفع و صلاح ما نیست ولی باید بدانیم این یک سلاح و اهرم فشاری از سوی استکبار علیه ما هست و توقع تغییر رویکرد را از ما دارند که باید برای آن تدبیر کرد.


به گزارش قم نیوز محمدباقر قالیباف ظهر امروز در نشست حوزه و گام دوم انقلاب اسلامی با اشاره به این‌که چالش امروز کشور ناکارآمدی مدیریتی است، اظهار کرد: حتی اگر گفته شود که امروز اشباع ناکارآمدی داریم حرف اضافی نگفتیم، ریشه این ناکارآمدی به این برمی‌گردد که افراد قابلیت و توان فردی در حوزه مدیریت نداشته و ضعیف هستند، از یک طرف دیگر گروهی چون در باورها و مبانی اندیشه‌ای دچار مشکل هستند باعث این ضعف‌ها می‌شوند، چراکه وقتی اندیشه‌ای مبنای اسلامی ندارد و منطبق بر سنت‌های الهی نیست و ریشه در مکاتب انسان ساخت دارد نمی شود با این تفکر اندیشه سیاسی امام خمینی(ره) را دنبال کرد.

شهردار اسبق تهران با بیان این‌که بعضی وقت‌ها دو مورد با هم است و بعد ظالم جهان را به عنوان کدخدا می‌شناسند، افزود: در این حالت کدخدا تعیین تکلیف می‌کند و باورمان این نیست که عزت و ذلت دست خداست، مبانی تغییر پیدا می‌کند، به این مسأله نیز باید توجه کرد که ما در حوزه ساختارها دچار اشکال هستیم، یعنی انقلاب تا یک جایی آمد اما در حوزه نظام‌سازی و دولت‌سازی نه تنها دولت سازی را نتوانستیم ادامه دهیم مشکلاتی ایجاد شد که بعضی از نهادهای انقلابی هم که شکل گرفته بودند توسط سیستم‌های سنتی نهادسازی بلعیده شدند.

حل ناکارآمدی مدیریتی اولویت اول کشور

وی خاطرنشان کرد: در حوزه حکمت نظری برای اسلام سیاسی امام وقتی در مسند قدرت هستیم و جامعه را اداره می‌کنیم و با مسائل روزمره سر و کار داریم، الزامات اجرایی یعنی حوزه حکمت عملی هر روز با مسائلی روبرو است چه بخواهیم چه نخواهیم، بعضاً در حوزه اجرایی مشکلاتی ایجاد می‌شود که ناگزیر هستیم برخلاف حوزه حکمت نظری عمل کنیم، کسی باید تعارضات و چالش‌های ایجادشده بین دو حوزه را حل و فصل کند، اگر حل و فصل نشود و ادامه پیدا کند به حدی پیچیدگی پیدا می‌کند که چالش‌های بیشتری ایجاد خواهد کرد، گذشت زمان موضوعات را سخت‌تر خواهد کرد و فضا را برای کسانی که در باورها مشکل دارند فراهم می‌کند.

قالیباف ادامه داد: این مسأله به ویژه در جاهایی دیده می‌شود که افراد معتقد به باورها در حوزه مدیریتی ضعف و مشکل دارند، آنجایی که اقدامات اجرایی با حکمت نظری تعارض پیدا می‌کند، چالش بیشتر شده و حتی در مقاطعی می‌بینیم افرادی که با باورها حرکت می‌کنند دچار مشکلاتی می‌شوند.

شهردار اسبق تهران با اشاره به این‌که با کمک 3 عنصر باورها، مردم و جوانان می‌توان به سمت دولت‌سازی و سپس جامعه‌سازی حرکت کرد، عنوان کرد: با وجود تحریم‌ها و مشکلات در حوزه کارکردی و اجرایی قادر هستیم با ثبات درستی در همین چالش‌های اقتصادی هم به آرامش رسیده و کار خود را ادامه دهیم، هیچ جای نگرانی و ناامیدی نیست، این‌ها ضعف‌های ما است نه این‌که چنین ظرفیت‌های انسانی و مادی در کشور وجود نداشته باشد.

وی با اشاره به این‌که هرچیزی که تهدید است فرصت است، گفت: اولویت اول این است که حوزه ناکارآمدی را باید به سرعت حل کرد، اگر جمهوری اسلامی الگو نشود بقیه امت اسلامی را نمی‌توانیم به مسیر خود ببریم، اگر ضعف کارکردی را حل کردیم در حوزه رفتار و ساختار اثر می‌گذارد، اگر این‌ها اتفاق بیفتد دولت‌سازی نیز محقق شده و چالش اندیشه‌سازی هم حل می‌شود.

قالیباف در ادامه بیان کرد: با اساس اسلام سیاسی امام و توجهی که اسلام نسبت به مدیران دارد، در نظام اسلامی مدیران در هر سطحی، وزرا و استانداران از راه حلال هم حتی ثروت جمع کنند و با ثروت در پست باشند این دو با هم همخوانی ندارند و مخالف هستم، البته اگر کسی هم سرکار بیاید که روحیه ثروت‌اندوزی ندارد اما توان مدیریتی هم نداشته باشد بدتر از حالت قبلی است.

30 درصد مشکلات اقتصادی متوجه تحریم‌هاست

شهردار اسبق تهران با اشاره به این‌که رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب تعبیر نظام انقلابی را به کار بردند، مطرح کرد: جوانان، مردم، ایران، انقلاب و تمدن سازی به صورت ویژه در بیانیه گام دوم انقلاب دیده می‌شود؛ ذیل نظام انقلابی در نظم سیاسی و اجتماعی باید دقت کرد، همچنین روحیه و فرهنگ جهادی در بیانیه گام دوم انقلاب تجویز می‌شود، شور انقلابی بدون نظم سیاسی و اجتماعی و بالعکس همین دوقطبی‌های باطلی است که حتی در عرصه سیاسی هم ایجاد شده است؛ اگر اصولگرایی مبنایش سنت‌های الهی و مبانی تفکر ما باشد لایتغیر است، اصولگرایی امروز رویکردی و سلیقه‌ای است؛ ما با تولید ثروت برای افزایش قدرت و توان اقتصادی موافق هستیم اما با زراندوزی مخالف هستیم.

وی در ادامه با اشاره به مشکلات اقتصادی موجود در جامعه تأکید کرد: من این حرف را قبول ندارم که تحریم‌ها این مشکلات را درست کرده است، با توجه به بحث‌های کارشناسی و مطالعه شده 30 درصد مشکلات به دلیل فشار تحریم و 70 درصد به دلیل ناکارآمدی و مشکلات داخلی است، بخش عمده نابسامانی‌ها به دلیل چالش مدیریتی است؛ مدیر خوب مدیری است که کار کند، کار درون خود پول و اختیار هم تولید می‌کند؛ تحریم‌ها حتی امروز که در بعضی زمینه‌ها سخت‌تر هم شده است سهم 30 درصدی در مشکلات اقتصادی دارد، روند رشد گرانی در اقلامی که ارز 4 هزار و 200 تومانی می‌گیرند بیشتر است.

تفاوت در مبنای جوانگرایی

قالیباف با بیان این‌که مبنای جوانگرایی در دوران جنگ 20 سالگی بود اما در حال حاضر 50 سالگی است، عنوان کرد: دایره مدیریت بسته است، موضوع اصلاح طلبی و اصولگرایی نیست بلکه میز است؛ فساد در کشور ایجاد شده و باید قوه قضاییه برخورد جدی کند، علت فساد ناکارآمدی مدیریتی بوده و بحث پیر شدن سیستم مدیریتی در کشور چالش بزرگ است.

شهردار اسبق تهران با تأکید بر این‌که ناکارآمدی در نظارت هم یکی از مشکلات جامعه ما است، عنوان کرد: دستگاه‌های نظارتی در کشور اینقدر زیاد شده‌اند که وقتی می‌خواهی کار کنی نمی‌توانی و خاصیت ویژه‌ای هم ندارند، دستگاه نظارتی کم نداریم این دستگاه‌ها رسالت خود را به درستی انجام نمی‌دهند.

کسی که مسؤول است حق بازی در نقش اپوزیسیون را ندارد

وی در ادامه تأکید کرد: وقتی کسی مدیر بوده و در مسؤولیت است حق ندارد نقش اپوزیسیون بازی کند؛ ما به عنوان بچه‌های انقلاب باید پاسخگو به مردم باشیم و این حق مردم است، مردم تا حقوقشان را ندانند وظیفه‌شان را انجام نمی‌دهند، اگر ارتباط و مشارکت بود رابطه بین مردم و حکومت بیشتر می‌شود اما امروز عده‌ای به دنبال کاهش رابطه مردم و حکومت اسلامی هستند.

قالیباف با تأکید برا این‌که اگر این روند مدیریتی در کشور ادامه‌دار باشد این بیانیه گام دوم هم به فراموشی سپرده خواهد شد، خاطرنشان کرد: بیانیه گام دوم انقلاب نیازمند یک بیانیه اقدام است؛ مدیران باید به باورهای انقلاب وفادار بوده، مردم را باور داشته و آن‌ها را صاحب انقلاب و‌خود را خدمتگذار مردم بدانند، استفاده از جوان‌ها نیز مهم است، جاهایی که این‌ها رعایت شده به موفقیت‌های بزرگی دست پیدا کرده‌ایم.

شهردار اسبق تهران بر این تأکید کرد که من هیچ وقت نگفتم تکنوکرات هستم و حتماً تکنوکراتی را قبول ندارم، گفت: این حرف‌ها شایعات آمد نیوز است که مدتی پیش هم گفتند قالیباف با 18 میلیارد تومان به انگلیس فرار کرده است، من اگر تکنوکرات بودم جبهه نمی‌رفتم.

پیوستن به FATF به صلاح ما نیست

وی در رابطه با تصویب FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: FATF  یک NGO بین‌الدولی و یک همکاری مدنی بین کشورها است و اصلاً در سازمان ملل نیست، ما چه داخلFATF   بشویم و چه داخل آن نشویم، چه در لیست سیاه وارد بشویم و چه تعلیق شویم، اراده جبهه استکبار تسلط بر ماست؛ ویترین FATF  موضوع مالی واقتصادی است و کارکردش کاملاً سیاسی و امنیتی است، پایه گذار آن OCD و دبیرخانه اش در پاریس است.

قالیباف خاطرنشان کرد: سیاست آمریکاییان و جبهه استکبار جهانی از زمان بوش پسر و قبل از حمله به عراق، این بود که  FATF را سازماندهی کنند که هر شرکت و کشور و مجموعه‌ای که بخواهد خلاف حرکت سرمایه‌داری و امپریالیسم حرکت کند از هر حرکت مالی و اقتصادی در جهان منقطع شود.

شهردار اسبق تهران متذکر شد: FATF از مظاهر حکمرانی جهانی آمریکا برای رقبا و مخالفان آن هست، پایه‌گذاری FATF  20 سال قبل انجام گرفته است، حس من این است که پالرمو و FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام رأی نمی‌آورد ولی باید تکلیف خود را برای ادامه مسیر انقلاب نسبت به این سلاح جبهه استکبار مشخص کنیم.

وی با تأکید بر این‌که شورای امنیت ملی ما برای این مسائل باید یک دبیرخانه دائمی داشته باشد، اذعان کرد: قطعاً تصویب و پیوستن به FATF و cft و پالرمو به نفع و صلاح  ما نیست ولی باید بدانیم این یک سلاح و اهرم فشاری از سوی استکبار علیه ما هست و توقع تغییر رویکرد را از ما دارند که باید برای آن تدبیر کرد.

استعفای ظریف یک ناهماهنگی داخلی بود

قالیباف در رابطه با استعفای وزیر امور خارجه متذکر شد: درباره استعفای ظریف معتقدم که برنامه‌ریزی خاصی نبوده و یک ناهماهنگی داخلی بوده است که می‌توانست بهتر عمل شود.

شهردار اسبق تهران در ادامه گفت: جریانات در این انتخابات در رویکردهای انتخاباتی و کمپین‌های انتخاباتی ضعیف عمل کردند، باید بدانیم وحدت لازم هست ولی کافی نیست، ما لازم است هم وحدت داشته باشیم و هم روش‌های خود را جدید کنیم؛ در انتخابات 96 بد کمپین کردیم و به فکر مردم نبودیم ولی خوب وحدت کردیم که کافی نبود.

وی در پایان بیان کرد: یکی از اشتباهاتی که دولت در برجام کرد این بود که مذاکره با آمریکا باید با یک روش مبارزه انجام می‌شد ولی دولت به هر دلیلی این گونه عمل نکرد و بر اساس قدرت سخت و نرم و هوشمند رفتار نکرد.

انتهای پیام/ 137


کد مطلب: 75029

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/news/75029/پیوستن-fatf-صلاح-کشور-نیست-استعفای-ظریف-برنامه-ریزی-شده-نبود

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir