به گزارش قم نیوز، مهندس عبدالحمید توکلیبینا صبح سهشنبه در سومین همایش تبیین راههای کاهش مصرف آب که با حضور مشاور امور زنان و خانواده وزیر نیرو و جمعی از بانوان شاغل در ادارات استان در تالار آب شرکت آب و فاضلاب استان برگزار شد در سخنانی به تبیین ضرورت صرفهجویی در مصرف آب پرداخت.
وی با بیان اینکه بحث کمبود آب سالم برای مصارف بهداشتی و آشامیدنی در تمام دنیا وجود دارد، کاهش منابع تامین آب را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: در استان قم هر سال یک متر سفره های زیر زمینی پایین میرود و ۱۰۰ میکروموس شوری آب افزایش پیدا میکند.
رییس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم خشکسالی و کمبود منابع تامین آب را از جمله دلایل انتقال حوزه به حوزه آب عنوان کرد و یادآور شد: انتقال حوزه به حوزه آب هزینههای هنگفتی را به دنبال دارد که در پروژه انتقال آب از سرشاخه های دز به قم این امر کاملا مشهود است.
تأکید بر اصلاح الگوی مصرف و استفاده درست از آب
وی تاکید کرد: اصلاح الگوی مصرف و استفاده درست از آب میتواند در حفظ و صیانت از منابع تامین آب موثر واقع شود و ضرورت انتقال حوزه به حوزه آب را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد.
توکلیبینا در ادامه با بیان اینکه بانوان در ۸۰ درصد آبی که در منازل مصرف میشود دخیل هستند، افزود: در سال گذشته ۷۸ درصد مصرف آب قم خانگی بوده است که از این میزان بانوان در ۸۰ درصد آن دخیل بودهاند به بیان دیگر ۶۲.۵ درصد آب قم توسط بانوان مصرف میشود.
وی با بیان اینکه بانوان به صورت مستقیم و غیر مستقیم در مصرف آب تاثیرگذار هستند، اظهار داشت: بانوان ضمن اینکه خود میتوانند در مصارف مختلف در استفاده از آب دقت کنند و از اسراف در مصرف پرهیز کنند، میتوانند در تربیت فرزندان صرفهجو نیز موثر باشند.
مدیرعامل شرکت آبفای قم اصلاح رفتار و اصلاح ابزار را از ضرورتهای اصلاح الگوی مصرف یاد کرد و ابراز داشت داشت: اصلاح رفتار و ابزار به شدت کاهش مصرف آب را به دنبال دارد و به مدیریت صحیح مصرف میانجامد.
بانوان میتوانند در مدیریت مصرف آب اثر راهبردی داشته باشند
وی باردیگر با اشاره به میزان مصرف آب توسط بانوان بیان داشت: بانوان میتوانند در مدیریت مصرف آب اثر راهبردی داشته باشند و تنها با کاهش ۱۰ درصد از مصارف خود تا حد زیادی در مدیریت تامین آب موثر واقع شوند.
توکلیبینا همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به تبیین مزیتهای پرداخت الکترونیک قبوض آب پرداخت و تصریح کرد: صرفهجویی در زمان و هزینه و کاهش رفت و آمدهای شهری از جمله مزایای پرداخت غیر حضوری قبوض به شمار میرود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر شاخص پرداخت الکترونیکی قبوض آب در قم ۷۳ درصد است گفت: این در حالی است که تا سال ۸۸ میزان پرداخت غیر حضوری مردم تنها ۱۷ درصد بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اظهار داشت: باید تلاش کنیم تا ۱۰۰ درصد قبوض به صورت الکترونیکی و غیرحضوری پرداخت شود که در این زمینه نقش بانوان به عنوان مدیران اقتصادی خانواده ها مهم و تاثیرگذار است.
سرانه مصرف آب در قم بالاتر از استانداردهای جهانی است
معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب استان قم نیز در این همایش با اشاره به وضعیت منابع آبی جهان گفت: مساله کمبود آب و آلودگی آن در جهان به قدری جدی میباشد که دهه بین سال های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵ به عنوان دهه بینالمللی آب برای زندگی نامگذاری شده است.
مهدی نظرزاده با اشاره به اهمیت آب در اسلام اظهار داشت: به نظر میرسد که در قرآن آب با ارزشمندترین آفریده خدا بعد از انسان باشد و خداوند در آیات متعدد به تفکر در آب و شکرگذاری از این نعمت بزرگ یادآور شده است.
وی در ادامه به تشریح وضعیت منابع آب در کشور و استان پرداخت و بیان داشت: با وجود اینکه شهر قم در منطقهای کم آب قرار دارد اما سرانه مصرف آب بالاتر از استانداردهای جهانی است.
این کارشناس مسائل آب در ادامه مدیریت تامین، مدیریت تقاضا و مدیریت به همپیوسته را از جمله سبکهای مدیریت منابع آب عنوان کرد و ابراز داشت: حذف یا حداقل کردن تلفات آبی، موثر و کارآمدتر کردن مصارف سودمند آبی و حفاظت از منابع آب مهمترین اهداف مدیریت مصرف به شمار میروند.
وی با بیان اینکه اقدامات مدیریت مصرف وابسته به دو محور رفتار (فرهنگسازی) و تکنولوژی(استفاده از ابزار آلات کاهنده) است افزود: تکنیکهای اقتصادی، سازهای، بهرهبرداری و اقتصادی- اجتماعی از جمله تکنیکهای مدیریت تقاضا و مصرف به شمار می رود.
نظرزاده اصلاح قوانین و مقررات، اصلاح تاسیسات و تجهیزات، ترویج استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف، آموزش همگانی و مجموعه اقدامات فرهنگی را برنامههای مدیریت مصرف ذکر کرد و به تشریح تاثیر استفاده از ادوات کاهنده مصرف پرداخت و گفت: مصرف آب کمتر، مصرف سوخت کمتر، حفاظت از محیط زیست، منافع کلان اقتصادی برای کشور و صرفهجویی در هزینههای خانوار از جمله این تاثیرات است.
وی در پایان انواع درفشانها، شیرهای فشاری زماندار، شیرهای اهرمی، شیرهای فوتوالکتریک، سردوش های کم مصرف و فلاشتانک های دو زمانه را از جمله محصولات کاهنده مصرف آب عنوان کرد و گفت: این محصولات به میزان زیادی مصارف آب بر را کاهش میدهد و در مدیریت مصرف نقش مهمی ایفا میکند.
لازم به ذکر است در این مراسم از برخی از مشترکان کم مصرف آب با حضور مشاور وزیر نیرو در امور زنان و خانواده و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم تجلیل شد.
انتهای پیام/۱۰۹