مدیرعامل شرکت آب منطقهای قم میزان آب پشت سد ۱۵ خرداد را ۱۷۰ میلیون مترمکعب آب دانست و گفت: با توجه به اینکه حجم آب سد کوچری نیز به ۱۷۳ میلیون مترمکعب رسیده است برای دو سال خیالمان از بابت آب شرب استان راحت شده است.
?>?>
حجم آب در سد کوچری تا دو سال جوابگوی آب شرب قم است
خبرگزاری تسنیم , 11 ارديبهشت 1398 ساعت 14:37
مدیرعامل شرکت آب منطقهای قم میزان آب پشت سد ۱۵ خرداد را ۱۷۰ میلیون مترمکعب آب دانست و گفت: با توجه به اینکه حجم آب سد کوچری نیز به ۱۷۳ میلیون مترمکعب رسیده است برای دو سال خیالمان از بابت آب شرب استان راحت شده است.
به گزارش قم نیوز احمد حاجی حسینی مسگر ظهر امروز در میزگرد رسانهای «واکاوی نقش آبخیزداری در جلوگیری از وقوع سیل و تهدیدهای پیش روی قم» با اشاره به اهمیت شناسایی اقلیم در پدیدههایی مانند سیل و خشکسالی اظهار داشت: شدت، دامنه و مدت بارشها از جمله مواردی بوده که از کنترل ما خارج است.
وی با تأکید بر عدم دخل و تصرف در حریم رودخانهها با استفاده از سازوکارهای قانونی تصریح کرد: تصرف در حریم رودخانهها سبب آسیب جدی در قم شد، احداث بلوار زائر و وجود المانهای شهری، فضای سبز و رمپ و لوپ ها در مسیر رودخانه آسیب و خساراتی به همراه خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای قم ساماندهی دخل و تصرفهای رودخانه را مانعی برای بروز خسارت از سیلاب دانست و افزود: یکی از اقدامات مهم دولت خرید خانه و رهاسازی خانههای مسیر رودخانههاست که باید از ساختوسازها در حریم رودخانهها جلوگیری شود.
وی به قرار گرفتن پروژه بیمارستان خاتم در مسیر سیلاب اشاره و خاطرنشان کرد: 100 هکتار زمین به اجرای این پروژه واگذارشده است که 9 هکتار آن در بستر سیل قرار دارد.
حسینی مسگر با بیان اینکه در کمیسیون تبصره پنج رعایت حریم و بستر رودخانه به منظور کاهش خسارات موردتوجه قرارگرفته است، ادامه داد: ایمنسازی اطراف رودخانه و تابآوری برای سیلابها اهمیت زیادی داشته و در کارگروههای تخصصی این موضوع پیگیری شود.
وی مشکلات کمبود آب در قم را موردتوجه قرار داد و گفت: اگرچه میزان بارشهای باران در قم خوب بوده است ولی روی دیگر این سکه پدیده خشکسالی است و نباید احساس کنیم خشکسالی تمامشده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای قم ادامه داد: اثرات سیلاب و نفوذ خاک در کوتاهمدت خود را نشان نمیدهد ولی آثار مثبت آن این بوده که سطح چاههای کشاورزی بالا آمده است، چراکه وضعیت بهرهبرداری از آبهای زیرزمینی در کشاورزی قم بسیار نامناسب بود.
وی میزان برداشتهای چاه کشاورزی از آبهای زیرزمینی در استان را 150 میلیون مترمکعب ذکر کرد و اظهار داشت: ما به لحاظ تخریب کمی و کیفی آب رتبه نخست کشور را داشتهایم
حسینی مسگر میزان آب پشت سد 15 خرداد را 170 میلیون مترمکعب آب دانست و افزود: با توجه به اینکه حجم آب سد کوچری نیز به 173 میلیون مترمکعب رسیده است برای دو سال خیالمان از بابت آب شرب استان راحت شده است و مصارف کشاورزی از آبهای زیرزمینی راحتتر خواهد بود.
وی با بیان اینکه این حجم بارشها جوابگوی افت چهلساله اخیر را نمیدهد، یادآور شد: مصرف آب شرب قم 130 میلیون مترمکعب در سال بوده اما در کشاورزی 500 میلیون مترمکعب از منابع زیرزمینی تأمین میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای قم میزان اتکای آب شرب قم به منابع زیرزمینی را کم برشمرد و عنوان کرد: 85 درصد آب موردنیاز از آبهای سطحی در بخش شرب استفاده میشود و 70 درصد آب موردنیاز قم از آبهای سطحی است.
انتهای پیام/ 137
کد مطلب: 77220