با توجه به مهاجرپذیر بودن، قم با کمبود فضای نگهداری سالمندان مواجه است و بسیاری از سالمندان برای نگهداری به شهرهای همجوار فرستاده میشوند.
قم با کمبود مراکز نگهداری سالمندان مواجه است/ تاسیس مهد سالمند در قم
خبرگزاری فارس , 22 ارديبهشت 1398 ساعت 13:15
با توجه به مهاجرپذیر بودن، قم با کمبود فضای نگهداری سالمندان مواجه است و بسیاری از سالمندان برای نگهداری به شهرهای همجوار فرستاده میشوند.
به گزارش قم نیوز مریم مرادی گنجه بیان کرد : سالمندی دوره ای از زندگی است که از آن گریزی نیست و همه ما آن را تجربه کرده و یا خواهیم کرد اما هستند در این میان کسانی که در سالمندی به هر علتی رها شده اند و علاوه بر درد و رنج حاصل از میانسالی درد تنهایی و یا بیماری را هم باید تحمل کنند. هر چند که وجود خانه سالمندان تا حدود زیادی این دردها را شاید کاهش دهد اما آیا این مراکز پاسخگوی همه نیازهای افراد خواهد بود؟
محمد علی مقدم خواه معاون توانبخشی بهزیستی استان قم در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: دو مرکز ویژه بانوان به نام فاطمیه و رضوی با ظرفیت پذیرش هر کدام 70 نفر و یک مرکز ویژه آقایان با ظرفیت 110 نفر در قم فعال هستند که بهصورت شبانه روزی از سالمندان نگهداری میکنند که حدود 60 تا 70 درصد هزینه نگهداری این افراد بصورت یارانه و توسط سازمان پرداخت میشود و مابقی توسط خانوادهها پرداخت میگردد.
وی افزود: با توجه به مهاجر پذیر بودن و چهارراه بودن شهر قم بسیاری از افراد سالمند که کم هم نیستند در استان رها میشوند و این افراد از طریق شهرداری و یا کلانتریها جمع آوری شده و به عنوان افراد بی سرپرست و مجهول الهویه به سازمان بهزیستی ارجاع میشوند و ملزم به پذیرش این افراد هستیم.
معاون توانبخشی بهزیستی استان قم یادآور شد: سازمان به فکر این بوده است که بتواند مراکز جدیدی را به ظرفیت استان اضافه کند ولی متاسفانه با توجه به شرایط اقتصادی که صرفه ای برای بخش خصوصی ندارد و کمبود یارانه و همچنین عدم استقبال خیرین، این کار فعلا انجام نشده است. به همین دلیل مشکلات زیادی در حال حاضر برای پذیرش داشته و ظرفیت محدود است و معمولا افراد سالمند به استانهای همجوار مثل تهران البرز و استان مرکزی ارجاع داده میشوند.
مقدم خواه در ادامه گفت: از سال گذشته مرکزی با عنوان مهد سالمند در قم راه اندازی شده که به صورت روزانه خانوادهها مراجعه میکنند و افرادی سالمندی که در منزل دارند و با توجه به شرایط کاری نمیخواهند که سالمند آنها در منزل تنها بماند به این مراکز میسپارند و به صورت یک روز در میان خانمها و آقایان از ساعت حدود 8 صبح تا 2 بعدازظهر در این مرکز نگهداری میشوند و خدمات متنوعی از جمله روان شناسی، مددکاری، کاردرمانی و کارهای کلینیکی برای سالمندان زیرپوشش انجام میشود.
وی افزود: یک مرکز هم چند سالی است به عنوان مددکاری و ویزیت در منزل فعالیت دارد که حدود 50 سالمند به صورت متناوب از خدمات آن استفاده میکنند، یعنی افرادی ترخیص میشوند و افراد بعدی اضافه میشوند که به صورت ماهیانه پزشک، روانشناس و در صورت نیاز کار درمان به منزل افراد سالمند مراجعه کرده و خدمات دارویی و درمانی و مددکاری به آنها ارائه میدهند.
معاون توانبخشی بهزیستی استان قم خاطرنشان کرد: از چند سال گذشته دبیرخانه شورای سالمندان در قم راه اندازی شده که بهصورت فصلی از طریق استانداری و معاونت امور امنیتی و اجتماعی و سازمان بهزیستی استان با دستگاههای اجرایی جلساتی را برگزار میکند و درصدد هدفمند کردن خدمات ارائه شده به سالمندان استان است.
وی اضافه کرد: یکی از اهداف اصلی شورا این است که آگاهی رسانی شود و بروشوری با محوریت سازمان بهزیستی و دستگاههای مربوطه تهیه شده و این خدمات بصورت هدفمند در سطح جامعه اطلاع رسانی شود و با تشکیل انجمنهای سالمندان بتوان این کار را اشاعه بیشتری داد.
از آنجایی که پیش بینی میشود تا سال 1420 حدود 20 میلیون نفر از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل دهند بطور حتم این افزایش جمعیت کهنسال نیازمند برنامه ریزی بیشتر برای حمایت و نگهداری از آنان در شرایط مطلوب تر خواهد بود هرچند که بهترین محل برای نگهداری سالمندان کانون خانواده است.
انتهای پیام/ 113
کد مطلب: 77606