استاد و پژوهشگر علوم سیاسی در نشستی ویژگیهای احزاب غیراسلامی از منظر قرآن کریم را تشریح کرد.
معرفی ویژگیهای احزاب غیراسلامی در قرآن
خبرگزاری فارس , 23 ارديبهشت 1398 ساعت 18:03
استاد و پژوهشگر علوم سیاسی در نشستی ویژگیهای احزاب غیراسلامی از منظر قرآن کریم را تشریح کرد.
به گزارش قم نیوز حجتالاسلام محسن مهاجرنیا در هیجدهمین نشست کرسیهای آزاداندیشی مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم که با موضوع «آینده احزاب و تشکلهای سیاسی در نظام ولایی» در موسسه طلوع مهر قم برگزار شد، گفت: چهارجریان حزبی « مترفین»، « قوم گرایان» ، « ملاء» و « مکذبون یا کافرون» بر پایه ثروت، قدرت و قومیت شکل گرفتهاند و شاخصههای برجسته آنها؛ سرکشی، تکفیر، تسلف، تهدید، پیمان شکنی، تزلزل و بی ثباتی است.
این پژوهشگر مسائل سیاسی گفت: آیۀ 13 سورۀ صاد از اقوامی که با افتخار به قومیتشان با انبیاء مخالفت کردهاند با تعبیر احزاب از آنها یاد میکند: «و ثمود و قوم لوط و اصحاب الأیکه اولئک احزاب» این اقوام در قالب احزاب، جریانها، گروهکها و دستهها مطرح شده است. بنابراین، قومگرایی در بستر تاریخ یک گفتمان اجتماعی بوده است که در رسالت انبیا در همهجا حضور دارد؛ چراکه خداوند، انبیا را از میان قوم خودشان، همولایتیها، هموطنها و همشهریها انتخاب میکرد. اولین تبلیغ پیامبر اسلام نیز میان قوم و عشیرهاش «وانذر عشیرتک الاقربین» بود.
این استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: خداوند در قرآن، تنها به بیان کلیات بسنده نکرده و مثالها و داستانهایی از پیامبران مختلف بهمنظور تبیین دقیقتر این مسئله آورده است؛ مثلاً دربارۀ حضرت صالح که پیامبر قوم ثمود بود از واژه «اخاهم» استفاده کرده است. خداوند در این آیات میفرماید که بعد از ارسال حضرت صالح بهسمت قوم ثمود، آنها دو دسته شدند؛ دستهای طرفدار صالح و دستهای مخالف او شدند. ملاک دسته مخالفان صالح برای انکار او، همان عدم تمکن مالی و عدم نفوذ او میان آنها بود. خداوند از اینها بهعنوان یک حزب و گروه یاد میکند. اگر بخواهیم عنوانی امروزی برای آنها قائل شویم، میتوان از آنها به عنوان گروهی ناسیونالیست و ملیگرا نام برد.
مهاجرنیا در ادامه افزود: ویژگی دیگر این جریان، تکفیر پیامبران است. خداوند دراینباره از زبان آنها نقل میفرماید که گفتهاند: «قال مترفوها انا بما ارسلتم به کافرون». مترفین به پیامبرگفتند ما نسبت به آنچه تو می گویی و آورده ای کافر هستیم و تکفیر و تکذیب میکنیم.
وی در پایان گفت: ویژگیهایی که بیان شد اینها را قرآن به عنوان باورهای انحرافی و مواضع برجسته و متداول «حزب شیطان» در چارچوب سه جریان سیاسی معارض رسالت انبیای الهی، مطرح کرده است .
انتهای پیام/ 137
کد مطلب: 77651