کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

39 محله قم در برنامه بازآفرینی قرار دارد

خبرگزاری ايرنا , 24 ارديبهشت 1398 ساعت 8:00

 رئیس اداره هماهنگی ستاد بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی قم گفت: 39 محله قم در قالب طرح بازآفرینی در طول پنج سال بهسازی می شود که بسیاری از محله ها و محورهای بازآفرینی شده مانند محور خانه تاریخی یزدان پناه و بازار قم دارای بعد تاریخی و فرهنگی است.


به گزارش قم نیوز فهیمه فتاحی زاده افزود: بازآفرینی هفت محله شامل شاه حمزه، باغ پنبه، میدان میر، خیابان انقلاب، شادقلی خان، شیخ آباد و عباس آباد در سال 96 آغاز شد که بخش عمده آن ها به بهره برداری رسیده است.

وی اضافه کرد: بازآفرینی 6 محله شامل بازار، گذرخان، خیابان آذر، عشق علی، دروازه ری و شهرک فاطمیه در سال گذشته آغاز شده است و ادامه دارد.
وی ادامه داد: بازآفرینی محله های نوبهار، امامزاده ابراهیم(ع)، خاکفرج، بافت پیرامون حرم حضرت معصومه(س) و چهل اختران برای سال جاری در نظر گرفته شده و در حال حاضر برای این محله ها برنامه و طرح تعریف شده است.
فتاحی زاده گفت: بیشتر این محورها که بعد فراملی دارد، از سوی گردشگران و زائران دارای بیشترین بازدید می باشد که در طرح بازآفرینی، بهسازی و نوسازی شده است.
وی با اشاره به این که بافت پیرامون حرم حضرت معصومه(س) از طرح های کلیدی طرح بازآفرینی شهری است، اضافه کرد: تا افق 1400 مسیر گردشگری پیرامون این مکان مقدس نیز اجرایی و برای استفاده شهروندان و زائران مهیا می شود.
به گفته وی، درمانگاه امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن، درمانگاه ایثار و مدرسه شهید دفتری در منطقه قلعه کامکار از جمله طرح های بازآفرینی می باشد که در سال جاری به بهره برداری رسید.
فتاحی زاده افزود: در حال حاضر درمانگاه امام علی نقی(ع) در منطقه شادقلی خان با بیش از 90 درصد پیشرفت فیزیکی، مدرسه فاطمیه در شهرک فاطمیه با بیش از 95درصد پیشرفت و مدرسه شیخ آباد در منطقه شیخ آباد با پیشرفت حدود 65 درصد در حال تکمیل می باشد.
وی با بیان این که سهم اعتباری قم برای طرح های سال جاری حدود 400 میلیارد ریال است، خاطرنشان کرد: تاکنون 20 درصد از این اعتبار معادل 80 میلیارد ریال تخصیص یافته و 30 میلیارد ریال جذب قم شده است و توان جذب اعتبار بیشتر از 50 میلیارد ریال باقی مانده را نیز داریم.
وی در ادامه گفت: طرح بازآفرینی علاوه بر حفظ هویت تاریخی و محلی، سعی دارد با نگاه هویتی و اصالتی، نیازهای ساکنان محله ها را با ایجاد امکانات جدید و به روز برآورده نماید.
رئیس ستاد بازآفرینی شهری راه و شهرسازی قم با اشاره به این که بازآفرینی دارای ابعاد اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، کالبدی و عمرانی است، بیان کرد: اقدام هایی که در محله های بازآفرینی شده انجام شد، تاثیرهای فرهنگی و اجتماعی داشته و بسیاری از ساکنان راغب شدند اقدام های زیباسازی و نوسازی در خانه ها و مغازه ها انجام دهند.
وی افزود: نوسازی بافت توسط ساکنان محله ها، حس تعلق، غرور و اعتماد به نفس از بودن و سکونت در محله ها برای افراد ایجاد می کند و آن ها را از جابه جایی به محله های دیگر منصرف می نماید.
وی بیان کرد: به عنوان مثال در گذر باغ پنبه با استفاده از الگوهای مرمت شهری، تلاش شد تا نمادهای تاریخی این محله حفظ شود که این حرکت می تواند به عنوان الگوی موفق در دیگر محله های قم مورد استفاده قرار گیرد.
فتاحی زاده با بیان این که گذر باغ پنبه در نبض ترافیکی شهر واقع شده است، افزود: تلاش شد با حفظ زیرساخت ها گذر باغ پنبه بازآفرینی شود که در حال حاضر این طرح کاملا شکل گرفته و کارهای جزیی در جداره ها، سردرها و دیوارها باقی مانده است که به زودی تکمیل می شود.
مساحت کل شهر قم 12 هزار و 900 هکتار است که از این میزان بیش از چهار هزار هکتار، بافت ناکارآمد شهری می باشد و حدود 65 درصد جمعیت قم در آن ساکن هستند.

انتهای پیام / 113


کد مطلب: 77668

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/news/77668/39-محله-قم-برنامه-بازآفرینی-قرار

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir