معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم گفت: کنترل و نظارت بر کیفیت و استاندارد بودن میلگرد باید از مبدأ و کارخانههای محل تولید انجام شده و اجازه داده نشود که کنترل کیفیت میلگرد به محل طرح های عمرانی برسد.
>
معاون استاندار قم:
نظارت بر کیفیت میلگرد طرح های عمرانی قم از مبدا تولید انجام شود
خبرگزاری ايرنا , 1 خرداد 1398 ساعت 14:00
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم گفت: کنترل و نظارت بر کیفیت و استاندارد بودن میلگرد باید از مبدأ و کارخانههای محل تولید انجام شده و اجازه داده نشود که کنترل کیفیت میلگرد به محل طرح های عمرانی برسد.
به گزارش قم نیوز محسن بهشتی در جلسه شورای فنی قم در سالن جلسات معاونت امور عمرانی ادامه داد: باید تدبیر درستی برای ایمن سازی پروژه های عمرانی دراستان صورت بگیرد.
وی تأکید کرد: وضعیت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استان از نظر شکل و نوع فعالیت مطلوب نبوده و باید در فعالیتهای انجام شده آن تجدید نظر صورت بگیرد.
وی بااشاره به اختیارات آزمایشگاه همکار استاندارد در بخش خصوصی گفت: شکل فعالیت این قبیل آزمایشگاهها غیرقانونی بوده و مجوزهای لازم را نیز کسب نکردهاند.
بهشتی ادامه داد: فعالیت و تعداد این قبیل آزمایشگاه ها نسبت به چهار سال گذشته که هستههای ابتدایی تشکیل آنها ایجاد شد بسیار بیشتر شده و باید راهکار درستی در زمینه نحوه و ادامه فعالیت آنها صورت بگیرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم با اشاره به مشکلات خط راهآهن کوه یزدان گفت: با توجه به وسعت زیاد این منطقه در صورتی که حجم بارندگیها زیاد شود، جاده جعفریه و منطقه 6 شهر قم با مشکلات شدید از نظر سیلاب و آبگرفتگی روبرو می شود.
**رئیس سازمان برنامه و بودجه قم نیز در این جلسه با اشاره به وضعیت میلگردهای مصرفی در استان گفت:
تمام نظارتهای انجام شده بر استاندارد بودن میلگردها باید در مبدأ کنترل شود چرا که بعد از آن دیگر امکان کنترل کافی بر کیفیت این محصول وجود ندارد.
محمود نوربخش ادامه داد: کمیته مصالح که یکی از کارگروههای قانونی شورای فنی استان بوده وظیفه عالی نظارت و کنترل بر مصالح مانند میلگرد و تیرچه را داشته و مبحث تاییده مصالح ساختمانی باید در این کمیته سنجیده و بررسی شود.
وی با اشاره به اختیارات آزمایشگاه همکار استاندارد در بخش خصوصی عنوان کرد: تا نتیجه نهایی درباره تعیین تکلیف این آزمایشگاه، شورای فنی استان مسئولیت نظارت بر آنها را با همکاری نهادهای مسئول بر عهده خواهد داشت.
**مدیرکل راه و شهرسازی استان قم نیز دراین جلسه با اشاره به مباحث مربوط به مصالح و تجهیزات صنعت ساخت گفت:
این اداره کل قدرتی در تعلیق آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک به دلیل مشخص نبودن سازوکار مربوطه مطابق انتظارات شورای فنی را ندارد.
حسن صبوری با اشاره بهضرورت تجدیدنظر در آزمایشگاه فنی خاک استان ادامه داد: درصورتیکه شورای فنی قم مصوبهای در تعلیق فعالیت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک را صادر کند امکان بهبود وضعیت و تجدیدنظر در فعالیتهای مورد انتظار وجود دارد.
**مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس قم نیز گفت :
کیفیت پروژههای ساختمانی ناظر بر مؤلفههای مهمی چون میلگردهای ورودی به طرح و نحوه بهرهبرداری از مصالح در پروژه بوده که مؤلفه نخست باید توسط سازمان استاندارد کنترل و نظارت شود.
محسن پورگلیان اظهار داشت: در برخی از موارد وضعیت ورود مصالح به طرحهای ساختمانی تا 70 درصد ضعف در استفاده از مصالح و بهویژه میلگردها را نشان میدهد.
وی با اشاره به وضعیت میلگردهای مصرفی در استان تأکید کرد:برخی از کارخانههای تولید میلگرد، در تولید این محصول را با شرایط استاندارد رعایت نکردهاند.
وی ادامه داد:درج ردههای مکانیکی در شیت های مکانیکی، اخذ نمونهگیری با حضور نماینده آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استان، رفع عدم آگاهی مهندسان در خصوص ضوابط پذیرش میلگرد از طریق برگزاری دورههای آموزشی و انجام آزمایشات و تعیین ترکیب شیمیایی اقدامهایی بوده که برای استانداردسازی میلگرد در قم میتوان از آن استفاده کرد.
**رئیس سازمان نظاممهندسی قم نیز دراین جلسه گفت:
تأسیس انجمنهای صنعت ساخت عملاً به مبحث کیفیت در ساختوساز در استان آسیب وارد میکند.
امین مقومی اظهار داشت: تأسیس انجمنهایی چون شن و ماسه و دیگر شاخه های مربوط به مبحث ساختمان در استانداردسازی و افزایش کیفیت ساختوساز در قم تأثیر منفی برجای گذاشته است.
وی همچنین ادامه داد: با توجه به نوع فعالیت و عدم رضایت از فعالیت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک بهترین تصمیم در این زمینه تعلیق موقت آنها برای بهبود فرایند و فعالیت است.
وی با اشاره به اختیارات آزمایشگاه همکار استاندارد در بخش خصوصی تأکید کرد: تمام آزمایشگاههایی که در زمینه میلگرد و بتن بخواهند با سازمان استاندارد همکاری کنند باید پروانه فعالیت داشته باشد.
انتهای پیام / 113
کد مطلب: 77985