کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

معاون آموزش و پرورش قم:

استفاده از تجربه‌های پیشکسوتان ضروری است

خبرگزاری ايرنا , 2 تير 1398 ساعت 12:00

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش قم گفت: لازم و ضروری است که از تجارب پیشکسوتان عرصه تعلیم و تربیت در زمینه‌های گوناگون بهره ببریم.


به گزارش قم نیوز حجت‌الاسلام و المسلمین محمدرضا قاسمی‌نیا در دیدار با استاد «محمود اسلامی تربتی» نخستین رئیس آموزش و پرورش شهرستان قم، با تاکید بر تعامل و ارتباط دوسویه با پیشکسوتان افزود: بازنشستگان و پیشکسوتان سرمایه‌های اجتماعی ما هستند که تکریم و تقدیر از ایشان وظیفه همگان است.

وی در بخش دیگر سخنان خود، گزارشی از فعالیت‌ها و برنامه‌های این معاونت در رابطه با امر سوادآموزی در سطح این استان ارائه داد و گفت: بر اساس آمار؛ در کشور در گروه سنی شش سال به بالا حدود هشت میلیون تَن و در استان حدود ۱۲۰ هزار تن بیسواد داریم.

وی افزود: در حال حاضر اولویت این معاونت درباره سوادآموزی گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال است و تلاش می‌کنیم تا پایان برنامه ششم این گروه سنی را باسواد نمائیم که در این گروه سنی در کشور حدود ۲ میلیون تن و در استان حدود ۳۳ هزار تن بیسواد داریم.

قاسمی نیا درباره دوره‌های نهضت سوادآموزی گفت: یک دوره سوادآموزی معادل سه سال اول مقطع ابتدایی، یک دوره انتقال معادل سه سال دوم مقطع ابتدایی و یک دوره نیز به نام دوره تحکیم سواد داریم که هدف از آن جلوگیری از بازگشت به بیسوادی و تحکیم و تثبیت سواد است.

وی بر تألیف و انتشار کتاب ویژه سوادآموزان بزرگسال تاکید کرد.

همچنین جعفر آرشید از استادان دانشگاه در این دیدار، با بیان ویژگی‌های استاد محمود اسلامی تربتی، از وی به عنوان یکی از فرهنگیان خوشنام و پیشکسوت استان قم نام برد.

استاد «محمود اسلامی تربتی» نخستین رئیس آموزش و پرورش شهرستان قم متولد ۱۵ دی ۱۳۲۰ در تربت حیدریه (استان خراسان رضوی) که در سال ۱۳۴۰ به استخدام آموزش و پرورش (اداره فرهنگ آن زمان) درآمد و کار تدریس را در ابتدای خدمت در روستای حاجی‌آبادلک‌ها در ۱۰ کیلومتری شهر قم شروع کرد و نخستین رئیس آموزش و پرورش شهرستان قم بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران به مدت ۲ سال بود که پس از ۳۳ سال تدریس و خدمت در آموزش و پرورش در شهرهای قم، یزد و تهران در سال ۱۳۷۳ بازنشسته شد.

وی علاوه بر تحصیل در دانشگاه، به تحصیل علوم حوزوی نیز اشتغال داشته است و از سوابق دیگر اجرایی وی می‌توان به مدیرکلی آموزش و پرورش استان یزد به مدت ۲ سال و سرپرستی مدارس ایرانی در کشور کویت اشاره کرد.

وی علاوه بر تدریس در آموزش و پرورش در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی مانند تربیت معلم، دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه حکمت قم در رشته‌های ادبیات فارسی، عربی و معارف اسلامی تدریس کرده است.

این معلم پیشکسوت و نویسنده؛ همچنین پس از بازنشستگی، حدود ۱۰ سال در مراکز علمی و دانشگاهی کشورهای قزاقستان، روسیه و بوسنی و هرزگوین به تدریس اشتغال داشته است.

از تالیفات استاد اسلامی تربتی می‌توان به کتاب گوهرهای پراکنده (چکیده ۶۰ سال مطالعه) در پنج جلد اشاره کرد که تاکنون ۲ جلد آن توسط انتشارات ابتکار دانش منتشر شده؛ «فن خطابه و بیان»، «فنون و صناعات ادبی»، «کشکول» و «گنجینه گهر» از دیگر آثار وی است.

انتهای پیام/ 110


کد مطلب: 79045

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/news/79045/استفاده-تجربه-های-پیشکسوتان-ضروری

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir