عضو فقهای شورای نگهبان با بیان اینکه سالها محافل علمی منتظر نشر نظرات مقام معظم رهبری بودند گفت: تدوین درسنامه فقه و غنا کار باارزشی بود و این اثر در اختیار مراکز علمی قرار میگیرد
درسنامه فقه و غنا در اختیار مراکز علمی قرار گیرد
خبرگزاری فارس , 1 مرداد 1398 ساعت 16:16
عضو فقهای شورای نگهبان با بیان اینکه سالها محافل علمی منتظر نشر نظرات مقام معظم رهبری بودند گفت: تدوین درسنامه فقه و غنا کار باارزشی بود و این اثر در اختیار مراکز علمی قرار میگیرد
به گزارش قم نیوز آیتالله محمد مهدی شب زنده دار ظهر امروز در آیین معرفی درسنامه غنا و موسیقی در مرکز تخصصی فقهی ولی ام (عج) با اشاره به شیوه تحصیل مقام معظم رهبری اظهار کرد: ایشان در درس خارج آیتالله بروجردی که یک درس شلوغ بود، در همان جلوی درس مینشستند تا بتوانند که بیشتر بهره بگیرند، با وجود اینکه در سن جوانی بودند.
وی ادامه داد: نباید از سنتهای قدیم حوزه همچون مباحثه غفلت کرد، علمای سلف مطالب علمی را در اشعار و نثر قرار میدادند، چون خاصیت ذهن انسان در سن جوانی این است که شعر را حفظ میکند، البته اکنون برخی این مساله را ضد ارزش میدانند، در حالی که حفظ اشعار با موضوع قواعد علوم مختلف، منافاتی با مسائل دیگر ندارد.
عضو فقهای شورای نگهبان افزود: علمای سلف، مختصر علوم را به زبان شعر بیان کردند و افراد با حفظ این اشعار این قواعد را در هر زمانی دوباره به یاد میآوردند.
آیتالله شب زنده دار با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب مسلط به قرآن هستند تصریح کرد: ایشان فرمودند که من در زمان جوانی خوش حافظه بودم و هر زمانی که یک سطر را میشنیدم، آن را حفظ میکردم. ایشان گفتند که کسی من را به حفظ قرآن تشویق نکرد، رهبر معظم انقلاب پس از برگزیده شدن به رهبری 12 جزء قرآن را در طول سالها با وجود اشتغالات فراوان، حفظ کردند.
وی با بیان اینکه سالها محافل علمی منتظر نشر نظرات مقام معظم رهبری بودند ادامه داد: تدوین درسنامه فقه و غنا کار باارزشی بود و این اثر در اختیار مراکز علمی قرار میگیرد.
عضو فقهای شورای نگهبان افزود: فقه ارزشمند است و علم فقه نورانیت و برکت را در وجود انسان به وجود میآورد، شناختن فقه اهلبیت(ع) اگر با قصد قربت همراه باشد، صفا و جلای قلبی برای انسان به دنبال دارد.
آیتالله شب زنده دار با اشاره به ویژگی کتابهای فقهی اظهار کرد: تجربه نشان داده است کتابهای فقهی که با اخلاص نوشته شده باقی مانده است.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب فرمودند که من برای هر سخنرانی یادداشت برمیدارم، ایشان ملاقاتها و اشتغالات فراوان در زندگی دارند، اما با این وجود تدریس درس خارج فقه را رها نکردند و ارتباط با فقه برای طلبه ضروری است.
عضو فقهای شورای نگهبان افزود: نوشتن تقریر از درس برای یک طلبه، کار مکمل در زمینه آموزش است، البته مراد از تقریر نوشتن صرفا یادداشت برداری سخنان استاد نیست.
آیتالله شب زنده دار با اشاره به ضرورت دوری از غنا اظهار کرد: انسانی که دل خودش را به شنیدن غنا عادت بدهد، از لذت مناجات با خدا محروم میشود، صرف انتشار یک آهنگ از صدا و سیما موجب حلیت آن نیست، رهبر معظم انقلاب فرمودند که من هر هفته در این خصوص تذکر میدهم.
وی خاطرنشان کرد: انسانی که طلبه میشود باید حتی از برخی از موارد حلال هم دوری وبرای رسیدن به قرب الهی تلاش کند، لباس روحانیت لباس بقیهالله اعظم(عج) است و باید شان آن توسط طلب حفظ شود.
انتهای پیام / 137
کد مطلب: 80255