مدیرعامل بانک خون بند ناف رویان با اشاره به اهمیت روزافزون مباحث مربوط به سلول های بنیادی گفت: سلول بنیادی در آینده ای نزدیک به مکمل دارو درمانی تبدیل خواهد شد.
مدیرعامل بانک خون بند ناف رویان:
سلول های بنیادی، مکمل دارو درمانی می شود
خبرگزاری ايرنا , 8 مرداد 1398 ساعت 12:45
مدیرعامل بانک خون بند ناف رویان با اشاره به اهمیت روزافزون مباحث مربوط به سلول های بنیادی گفت: سلول بنیادی در آینده ای نزدیک به مکمل دارو درمانی تبدیل خواهد شد.
به گزارش قم نیوز افزود: درمان با سلول های بنیادی ممکن است جای درمان با دارو را نگیرد اما آینده بسیار درخشان و پراهمیتی در انتظار این رشته از علوم است.
وی اضافه کرد: سلول درمانی به روشی از درمان گفته می شود که از سلول های سالم برای ترمیم سلول های آسیب دیده استفاده می شود.
وی بیان کرد: با گذشت ۱۷ سال از فعالیت های کشور در رابطه با سلول های بنیادی، مرکز رویان در مبحث داربست و بافت های مختلف به سمت ساخت و ایجاد قطعات یدکی انسان پیش رفته است.
ضرابی ادامه داد: خود نوزایی و دارا بودن از قدرت تمایز دو ویژگی اصلی سلول های بنیادی است، سلول های بنیادی جنینی، سلول های بالغین و سلول های خون بند ناف سه نمونه ازمهمترین سلول های بنیادی است.
وی اضافه کرد: سلول بنیادی خون مهمترین نوع از سلول های بنیادی بوده که در رابطه با درمان سرطان خون کاربرد ویژه ای دارد، مغز استخوان مهمترین منبع این سلول بنیادی است.
مدیرعامل بانک خون بند ناف رویان تصریح کرد: خون بند ناف از منابع مهمی بوده که مملو از سلول های بنیادی است که به دلیل سهولت جمع آوری از درجه اهمیت ویژه ای در درمان بیماری های مورد نظر برخوردار است.
وی اظهار داشت: بین ۸۰ تا ۲۰۰ سی سی خون بند ناف را می توان در هر نوبت زایمان جمع آوری کرد، این نوع جمع آوری خون بند ناف در زایمان طبیعی بیشتر است.
ضرابی تاکید کرد: فقط ۵ تا ۱۰ دقیقه برای جمع آوری خون بند ناف در موقع زایمان زمان لازم است، این اقدام هیچ گونه صدمه ای به نوزاد و مادر وارد نمی کند.
وی گفت: حجم خون جمع آوری شده از خون بند ناف باید در کمتر از ۲۴ ساعت به آزمایشکاه منتقل شود.
وی با اشاره به انوع بانکهای خون بند ناف ادامه داد: بانک عمومی و خصوصی خون بند ناف دو نوع از بانکهای موجود در این زمینه است.
ضرابی تاکید کرد: در بانکهای عمومی افراد متقاضی خون بند ناف را به صورت رایگان به باندهای مجاز اهدا کرده و در نوع دوم خون بند ناف به صورت خانوادگی در باندهای موجود نگهداری می شود.
مدیر عامل بانک خون بند ناف رویان خاطرنشان کرد: در سطح دنیا بالغ بر ۴۰ هزار مورد پیوند به وسیله خون بافت بند ناف انجام شده است.
وی با تاکید بر اهمیت توسعه درمان با خون بند ناف بیان کرد: پتانسیل درمان ۷۰ بیماری مختلف با سلول های بنیادی امکان پذیر است.
مدیر عامل بانک خون بند ناف رویان گفت: کاهش شانس رد پیوند، تشابه کمتر بین گیرنده و دهنده پیوند، کاهش ریسک انتقال آلودگی، در دسترس بودن و تهیه آسان و بدون درد از مزیت های پیوند با بند خون ناف است.
وی اظهار کرد: بند خون رویان، بزرگترین بانک سلولی خاورمیانه است بیش از ۱۱۲ هزار نمونه بافت بند خون ناف در این مرکز ذخیره شده است.
وی با اشاره به محصولات طرحهای توسعه ای گفت: پانسمانهای بیولوژیک مشتق از پرده آمنیوتیک، سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت بند ناف و سلول بنیادی پالپ دندان شیری از ابتکارات این مرکز ناباروی است.
ضرابی تصریح کرد: اولین طرح تحقیقاتی در بیماری فلج مغزی سال ۹۷ برای نخستین بار در مرکز ناباوری رویان قم انجام و امسال مرحله دوم آن در بین گروه سنی ۱۴ تا ۱۸ سال خواهد پذیرفت.
مدیر عامل بانک خون بند ناف رویان تاکید کرد: بیشترین پیوند با استفاده از بافت بند خون ناف برای بیماری مرتبط با خون مانند تالاسمی، کم خونی و سرطان انجام می شود.
ضرابی گفت: به تمام خانواده ها برای ذخیره سازی خون بند ناف توصیه می شود، هر نمونه ذخیره شده برای چند مرتبه قابل استفاده است.
وی عنوان کرد: نمونه های ذخیره شده تا ۲۰ سال قابل نگهداری بوده و تمام افرادی که تطابق ژنتیکی داشته باشد می تواند از نمونه های ذخیره شده استفاده کنند.
وی با اشاره به هزینه جمع آوری بند خون ناف گفت: هزینه جمع آوری و آزمایشات ژنتیکی مربوط به خون بند ناف به صورت خصوصی و خانوادگی ۳میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است.
مدیرعامل بانک خون بند ناف رویان ادامه داد: بیش از ۲۰۰ مورد پیوند سلولی بافت بند خون ناف از زمان توسعه این علم در سطح کشور انجام گرفته است.
وی اهمیت توسعه و ذخیره سازی بند بافت خون ناف را مورد توجه قرار داد و گفت: هزینه خرید و انتقال هر نمونه خون بند ناف از خارج کشور، ۴۰ هزار دلار است.
انتهای پیام/138
کد مطلب: 80569