مدیر موسسه خانه خورشید گفت: مبلغان باید به دنبال نقل معتبر واقعه عاشورا در مجالس عزاداری باشند و در این راستا از مقاتل معتبر استفاده کنند و مستندگویی در روضه خوانی داشته باشند.
مستندگویی لازمه روضه خوانی است
خبرگزاری فارس , 4 شهريور 1398 ساعت 15:40
مدیر موسسه خانه خورشید گفت: مبلغان باید به دنبال نقل معتبر واقعه عاشورا در مجالس عزاداری باشند و در این راستا از مقاتل معتبر استفاده کنند و مستندگویی در روضه خوانی داشته باشند.
به گزارش قم نیوز حجتالاسلام مرتضی وافی پیش از ظهر امروز در همایش تبلیغی محرم حوزه علمیه قم با شعار یاوران مردم در سالن همایشهای مدرسه دارالشفاء، با اشاره به تاریخ واقعه عاشورا اظهار کرد: در خصوص این تاریخ شبهات زیادی از سوی دشمنان مطرح شده است که این شبهات هر سال توسط دشمنان، تکرار میشود.
وی ادامه داد: در عصر کنونی شاهد هستیم که افسانههایی ساخته میشود تا در قالب آن افسانهها، مسائل مورد نیاز به مخاطبان انتقال یابد، اما واقعه عاشورا افسانه نیست و از هر جهت این واقعه متواتر است.
مدیر موسسه خانه خورشید افزود: مبلغان باید به دنبال نقل معتبر واقعه عاشورا در مجالس عزاداری باشند و در این راستا از مقاتل معتبر استفاده کنند و مستندگویی در روضه خوانی داشته باشند، علامه امینی با آن مقام علمی روضه خوانی به صورت روان داشت.
وافی با اشاره به ویژگیهای مجالس عزاداری اظهار کرد: عاطفه و احساسی که در این مجالس وجود دارد، عقل را مهار و زندگیها را تنظیم میکند و به زندگیها شکل میدهد، گاهی پای یک روضه یک جوان منقلب و متحول میشود، عاطفه و احساس مجالس عزاداری متفاوت از عاطفه و احساسهای دیگر است.
وی ادامه داد: واقعه کربلا دو رو دارد، هم باید به بعد حماسی و هم باید به بعد عاطفی این واقعه بپردازیم، اشک در روضه امام حسین(ع) بهجت به وجود میآورد، این اشک افسردگی نیست و انسانها را پژمرده نمیکند، البته روضه ای که موجب قیام اجتماعی انسان نشود را روضه کامل نمیدانیم.
مدیر موسسه خانه خورشید افزود: نباید مبلغان به بهانه برخی از تشکیکات در خصوص حضرت رقیه(س) از خواندن روضه این بانوی بزرگوار خودداری کنند، مستندات تاریخی در خصوص حضرت رقیه(س) قوی است و معجزات زیادی از این بانوی بزرگوار در طول تاریخ مشاهده شده است.
وافی با اشاره به شرایط روضه خواندن اظهار کرد: مردم در روضه خوانی از مبلغ انتظار صدا ندارند و مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید روضه را بدون آواز میخوانند.
وی خاطرنشان کرد: مداحان نباید از ملودیهای آهنگها برای درست کردن سبک مداحی استفاده کنند، در تراث مداحی کشور سبکهای مداحی مناسبی وجود دارد، از پاک ترین عرصهها در خدمت به مردم، عرصه مرثیه سرایی است و نباید تحت تاثیر چند کلیپ تقطیع شده در خصوص جریان مداحی قرار بگیریم.
انتهای پیام/ 137
کد مطلب: 81485