مدیرکل استاندارد استان قم با بیان اینکه وسایل بازی مهدکودکها مشمول استاندارد اجباری هستند، گفت: طی تفاهم نامهای با بهزیستی قم برای وسایل مهدکودکها تأییدیه استاندارد صادر میشود.
مدیرکل استاندارد قم؛
برای وسایل مهدکودکهای قم تأییدیه استاندارد صادر میشود
خبرگزاری مهر , 1 آبان 1398 ساعت 17:27
مدیرکل استاندارد استان قم با بیان اینکه وسایل بازی مهدکودکها مشمول استاندارد اجباری هستند، گفت: طی تفاهم نامهای با بهزیستی قم برای وسایل مهدکودکها تأییدیه استاندارد صادر میشود.
به گزارش قم نیوز مجید آوری فرد قبل از ظهر چهارشنبه در نشست خبری که با هدف ارائه گزارش عملکرد اداره استاندارد قم به مناسبت هفته استاندارد در سالن جلسات این اداره برگزار شد، اظهار کرد: اداره استاندارد ۹۰ سال پیش با تنظیم ترازوها و کالیبره کردن ابزار اندازهگیری ایجاد شد و ابتدا زیر مجموعه وزارت صنعت بود که یکی از معاونین این وزارت، رئیس اداره استاندارد بود و بعدها مجموعه استاندارد تبدیل به یک سازمان مستقل حاکمیتی زیر نظر رئیسجمهور شد که به جز انرژی هستهای و تولید دارو متولی استانداردسازی همهچیز در کشور است.
وی ادامه داد: امروزه دامنه وسیعی به اقدامات سازمان استاندارد اضافه شده و علاوه بر استانداردسازی، خدمات هم دارد و تدوین استاندارد با نظر ذینفعان و ذیربطان در شورای عالی استاندارد تأیید میشود؛ برخی کالاها دارای استاندارد اجباری به خاطر امنیت و کیفیت بالا هستند در حالی که باید رقبا کیفیت را بهاندازهای بالا ببرند که ترسی از پایین آمدن کیفیت نداشته باشیم.
مدیرکل استاندارد قم با اشاره به اینکه نظارت بر اجرای استاندارد از دیگر وظایف سازمان استاندارد است، تصریح کرد: در حوزه خدمات در این اداره چون فرهنگسازی نشده، دچار چالش و مشکلاتی هستیم.
آوری فرد استانداردسازی آسانسور و صدور تأییدیه آسانسور را اجباری دانست و بیان کرد: مجریان در فرآیند اجرای آسانسور باید ضوابط را رعایت کنند تا بازرسان اداره استاندارد تأییدیه کیفیت و استاندارد را صادر کنند؛ در استان قم ۱۳ هزار آسانسور فعال داریم که باید استاندارد دریافت کنند و تأییدیه ادواری نیز سالی یکبار انجام شود.
وی با اشاره به جایگاههای سی ان جی، ابراز داشت: این جایگاهها باید تأیید شوند چون عدم رعایت مسائل ایمنی حادثهساز است؛ خود جایگاه تأییدیه اولیه داشته باشند و مخازن آنها نیز دورهای آزمایش و بررسی شوند.
تجهیزات مراکز تفریحی باید دارای مجوز استاندارد باشند
مدیرکل استاندارد قم استانداردسازی تجهیزات مراکز تفریحی را اجباری عنوان کرد و ادامه داد: باید خود تجهیزات دارای مجوز استاندارد باشند و کالای خارجی نیز هنگام ورود به کشور تأیید شود، این تجهیز باید بهصورت صحیح نصب شود تا حادثهساز نباشد و مجموعههای تفریحی مسئول فنی نظارت صحیح بر کار داشته باشد.
آوری فرد گفت: کالاهایی که انرژی بر هستند مانند بخاری، لوازم برقی و سایر وسایل استاندارد اجباری دارند و باید مقدار مشخصی سوخت برای تولید گرما مصرف کنند و برچسب انرژی داشته باشد که کالا چه مقدار مصرف دارد.
مدیرکل استاندارد قم تأکید کرد: کارخانهها و واحدهای تولیدی باید مقدار مشخصی برق یا سوخت برای تولید داشته باشد که اگر از مقدار مشخص بیشتر باشد باید اصلاح شود.
وی عنوان کرد: سردخانههای بالاتر از ۴ هزار مترمکعب نیز باید پروانه علامت استاندارد را از این اداره دریافت کنند، همچنین موتورخانه ادارات و مجموعههای عمومی هم تأییدیه دریافت کنند.
مدیرکل اداره استاندارد قم با بیان اینکه گاز و کپسول پرکنی نیز تأییدیه استاندارد را از این اداره دریافت کنند، عنوان کرد: در بخش خدمات نیاز به فرهنگسازی بیشتر داریم و توسعه استاندارها در بخش خدمات انجام شود.
آوری فرد با اشاره به اینکه تنها مراجع صدور استاندارد حلال، سازمان ملی استاندارد است، تصریح کرد: فقیه ناظر در اداره استاندارد بر تمامی مسائل فقهی نظارت دارد تا تأییدیه حلال صادر شود و تنها مرجع تعیین معیار طلا و فلزات گرانبها نیز، سازمان ملی استاندارد است.
وی با اشاره به اینکه محصولات و خدمات دانشبنیان با همکاری معاونت فناوری ریاست جمهوری، استاندارد دانش نماد را صدور کرده است، گفت: مسئول کنترل کیفیت در کارخانه و شرکتها حضور دارد تا خللی در کیفیت کالا وجود نداشته باشد و منطبق با استاندارد باشد.
۴۳۴ مخزن گاز خودرو در استان مردود است
مدیرکل اداره استاندارد قم ادامه داد: بازرسان این اداره بهصورت سرزده نمونه محصول برمیدارند یا به بازار برای خرید محصولات مراجعه کرده و به آزمایشگاه برای انطباق با استاندارد ارسال کرده و اگر دارای عیب باشد اقدام قانونی جلوگیری از عرضه کالا انجام میشود.
آوری فرد بیان کرد: در حال حاضر ۴۴ جایگاه سی ان جی در استان قم فعال است که باید تأییدیه اولیه و ادواری دریافت کنند و تاکنون ۱۷ واحد کمخطر و ۲۱ واحد در حال بررسی و ۶ واحد بحرانی و پرخطر معرفیشدهاند.
وی با اشاره به اینکه ۱۴ هزار و ۲۶۰ مخزن گاز خودرو استان قم توسط اداره استاندارد بررسیشده، گفت: ۴۳۴ مخزن مردود شده و باید تعویض شوند.
مدیرکل استاندارد استان قم گفت: ۱۳ هزار آسانسور در استان مجوز دارند، ۴۳ شرکت نصب آسانسور انجام میدهند و ۷ شرکت دارای تأیید صلاحیت کار بازرسی را انجام داده و نقایص را بررسی میکنند؛ هزار و ۳۸۵ آسانسور نیز در سال گذشته در استان تأیید شده است.
کشف ۳۷ مورد جعل استاندارد در استان قم
آوری فرد عنوان کرد: ۶۹۲ دستگاه آسانسور در مراکز عمومی و دولتی شناساییشده که ۱۴۰ آسانسور تأییدیه اولیه و ادواری دارند و ۱۶۰ آسانسور نامعتبر هستند و تأییدیه ادواری را انجام ندادهاند؛ ۳۳۰ آسانسور نیز فاقد تأییدیه اولیه و ادواری هستند و ۶۲ آسانسور نیاز به تأییدیه ندارند چون مشمول استاندارد اجباری نیستند و ایمن شناختهشده هستند.
وی با اشاره به اینکه برای آسانسورها شناسه ملی تعریف شده و مالکین آسانسور و مدیران مجتمع تجاری، مسکونی و اداری موظفاند شناسه را داخل آسانسور نصب کنند، یادآور کرد: ۱۵۱۷ شماره ادارات استاندارد هر استان است که با این سامانه به شکایات مردمی رسیدگی میکنند. همچنین مردم میتوانند برای آسانسور یا هر کالای دیگری کد استاندارد را به ۱۰۰۰۱۵۱۷ ارسال کنند و این سازمان وضعیت استاندارد و شناسنامه محصول را برای مشترک ارسال میکند.
مدیرکل استاندارد استان قم با اشاره به آسانسورهای منازل شخصی، گفت: اداره استاندارد چون بخش حاکمیتی است بیشتر مجموعههای عمومی را کنترل کرده اما در ۱۰ سال اخیر بدون تأییدیه اداره استاندارد، پایان کار ساختمان صادر نمیشود.
آوری فرد ادامه داد: استاندارد یعنی اعتماد مردم و عدهای از این اعتماد سوء استفاده کرده و همکاران اداره استاندارد هنگام مراجعه به بازار و دیدن چنین مواردی اقدام به جمع آوری و توقیف کالا میکنند؛ به صورت منظم با واحدهای متخلف برخورد میکنیم ۳۷ مورد جعل استاندارد در سال ۹۷ کشفشده و با آنها برخورد قانونی شد است.
۲ هزار و ۳۲۱ اخطار به واحدهای تولیدی توسط اداره استاندارد استان
وی با اشاره به اینکه در ۶ ماهه امسال ۲ هزار و ۳۲۱ اخطار به واحدهای تولیدی داشتیم که شامل مشکلات جزئی، عمده و بحرانی است، افزود: ۱۷ شکایت واصله به اداره استاندارد داشتیم که باید واحدها رضایت مشتری را کسب کنند و در سال ۹۷، ۱۰ ارجاع قضایی علیه واحدهای استان داشتیم.
رئیس اداره استاندارد استان قم با تأکید بر اینکه تمامی سازمانها موظف هستند مقرراتشان را به شورای استاندارد بیاورند تا تصویب شود، عنوان کرد: در مهدکودکها وسایل بازی وجود دارد که مشمول استاندارد اجباری هستند و باید تأییدیه محصول را دریافت کرده باشند و طی تفاهمنامه با بهزیستی قم قرار شده که باید تأییدیه وسایل در مهدکودک بررسی و سپس صادر شود؛ جرثقیلهای برجی و بالابرهای کارگاهی استاندارد اجباری ندارند اما وزارت کار و نظاممهندسی ساختمان کشور و سازمان ملی استاندارد در حال تعیین ضوابطی برای آنان هستند.
آوری فرد ادامه داد: ۳۳ هزار استاندارد اجباری داریم که باید در قالب مقررات فنی در ادارات اجرا شود، استاندارد در مصرف ورود نمیکند اما در تدوین استاندارد و عرضه آن ورود میکند.
وی با اشاره به اینکه ۷ کالای صادراتی و ۶۶۲ کالای وارداتی علامت استاندارد در قم دریافت کردهاند، گفت: ۳۶۱ واحد تولیدی زیر نظر اداره استاندارد هستند و ۹۶۲ فراورده در استان تحت نظارت اداره استاندارد هستند.
مدیرکل استاندارد قم عنوان کرد: این اداره با ۴۰ کارمند بهتنهایی قادر به بررسی کامل نیست و برونسپاری انجام داده و آزمایشگاههایی در کشور پس از بررسی تأیید صلاحیت بهعنوان آزمایشگاه همکار مشغول به کار شدند؛ ۲۲ آزمایشگاه همکار در قم، ۲۶ کارشناس رسمی استاندارد، ۲ شرکت بازرسی و نمونهبرداری، ۳ مرکز آموزشی و ۳ بازرس اندازهشناسی داریم.
۹۰ درصد ترازوهای استان کالیبره شدهاند
آوری فرد ادامه داد: در سال گذشته عدم انطباق ۴ هزار و ۸۲۹ ترازو با همکاری اصناف بررسیشده است که معتقدیم بالای ۹۰ درصد را کالیبره کردیم.
وی بیان کرد: در سال ۹۴ شروع کار کالیبره کردن ترازوها، ۴۱ درصد ترازو غیرمجاز با عدم کالیبره بودند و در سال ۹۷، به ۱۳ درصد رسیده است؛ در سال ۹۶، ۳۴ درصد به نفع مشتری و ۴۳ درصد به ضرر مشتری بوده است.
مدیرکل استاندارد قم افزود: کالاهای گرانقیمت و ترازوهای حساستر اولویت اداره استاندارد هستند، در سال گذشته ۴۳۲ مورد باسکولهای اندازهگیری ماشین کالیبره شدند.
آوری فرد یادآور کرد: در سال گذشته طی بررسی ۱۸۴۲ نازل سوخت، تنها دو مورد ردی نازل داشتیم، ناگفته نماند که نازلهای غیرقابل استفاده مورد بررسی قرار نمیگیرند.
انتهای پیام / 137
کد مطلب: 83013