به گزارش قم نیوز، مهدی رفیعی امروز با تاکید بر اینکه هنگام برخورد با دام باید احتمال ویروسی بودن حیوان را جدی تلقی کنیم، اظهار داشت: حتماً باید حیوان در کشتارگاه زیر نظر ناظران بهداشتی و به صورت اصولی ذبح شود.
وی افزود: گوشت دام ۲۴ ساعت پس از ذبح در کشتارگاه باید در یخچال نگهداری شود تا ویروسهای آن از بین برود.
وی با بیان اینکه نباید گوشت قبل از ۲۴ ساعت خرد شده و مصرف شود تاکید کرد: در صورتی که شرایط ایجاب کرد قبل از ۲۴ ساعت گوشت را خرد شود این اقدام باید با دست کردن دستکش صورت بگیرد تا از بروز بیماری جلوگیری شود.
رفیعی تاکید کرد: پوشش دستکش برای کسانی که قصد تماس با گوشت دارند الزامی است زیرا کوچکترین خراش و یا جراحت روی پوست میتواند بستر خوبی برای انتقال بیماری تب کنگو باشد.
وی با بیان اینکه سال گذشته چند مورد بیماری تب کنگو در سطح شهر مشاهده شد، افزود: مرکز بهداشت تاکنون گزارشی مبنی بر بروز تب کنگو در سطح شهر اعلام نکرده است.
مدیرکل دامپزشکی استان قم توصیه کرد: کشتار دام در کشتارگاهها زیر نظر ناظران بهداشت انجام و مهر تایید سلامت بر روی گوشت ضرب شود.
وی با بیان اینکه بیماری تب کنگو از طریق پرندگان منتقل نمیشود تصریح کرد: این بیماری از حیواناتی چون شتر مرغ، گاو، گوسفند، بز و شتر منتقل میشود.
رفیعی تاکید کرد: شهروندان گوشت مصرفی خود را از قصابیهای معتبر تهیه کرده و نسبت به مشاهده مهر تایید سلامت در کشتارگاه اطمینان حاصل کنند.
وی از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف در زمینه ذبح دام به صورت غیر اصولی خارج از کشتارگاه مراتب را با شماره ۱۵۱۲ اطلاع دهند.
مدیرکل دامپزشکی استان قم خاطرنشان کرد: در صورتی که بازرسان تخلف در زمینه ذبح دام خارج از کشتارگاه را مشاهده کنند با متخلفین برخورد قضایی میشود.
انتهای پیام/۱۰۵