مستندساز قمی با گلایه از این که شرایط برای مستندسازی در قم بسیار سخت شده است گفت: متأسفانه گویا مسئولان قم اصلاً ما را نمی بینند و اهتمام خاصی برای حل مشکلات ندارند.
?>?>
شرایط سخت مستندسازی در قم/مسؤولان قم اصلاً ما را نمیبینند
خبرگزاری فارس , 9 آذر 1398 ساعت 11:00
مستندساز قمی با گلایه از این که شرایط برای مستندسازی در قم بسیار سخت شده است گفت: متأسفانه گویا مسئولان قم اصلاً ما را نمی بینند و اهتمام خاصی برای حل مشکلات ندارند.
به گزارش قم نیوز علی جهانی با اشاره به این که در حال حاضر تولید مستند، سختیها و دشواریها بیشتری نسبت به گذشته دارد، اظهار کرد: به عنوان مثال در وضعیت فعلی، تلویزیون به دلیل مشکلات مالی و کمبود شدید بودجه، حتی توان پرداخت هزینههای مستندسازی به ما به نرخ 10 سال پیش را هم ندارد و حال آن که امروز نسبت به آن زمان، شاهد تورم چندین برابری هستیم.
وی افزود: متأسفانه نه فقط در صدا و سیما و ارگانهای دولتی بلکه حتی در بخش خصوصی نیز کمبود نقدینگی موجب شده که امکان ساخت مستند برای آنها بسیار کاهش پیدا کند و این وضعیت در حالی است که برای ما که مستندساز باسابقه و نسبتاً گران هستیم نیز شرایط دشواری پدید آورده به طوری که حقیقتاً در وضعیت کنونی در دخل و خرج زندگی روزانه نیز با مشکل جدی روبهرو شدهایم.
این مستندساز گفت: در این اوضاع و احوال، شبکه مستند تلویزیون نیز عملاً به شرطی مستندهای تولید شده را کار میکند که واجد اسپانسر باشند و حال آن که واقعاً پیدا کردن حامی مالی در این شرایط بسیار سخت است و همه اینها باعث شده که اوضاع برای مستندسازان از جمله فعالان قم به خصوص طی یکی دو سال گذشته به معنای حقیقی کلمه، فاجعه بار باشد.
وی ضمن انتقاد از مسؤولان و متولیان فرهنگی قم به دلیل عدم حمایت لازم از هنرمندان به ویژه فیلمسازان و مستندسازان خاطرنشان کرد: انتظاری که ما از مسؤولان به خصوص مسؤولان اداره ارشاد و نیز صدا و سیمای استان داریم این است که از فعالان این عرصه دعوت کنند و در جلسه همفکری و هم اندیشی حداقل نقطه نظرات ایشان را بشنوند تا بعد بتوانیم بر این اساس به یک جمع بندی درست و حسابی دست یابیم، بلکه اوضاع از اینی که هست یک مقدار بهتر شود.
جهانی همچنین ابراز کرد: به نظر بنده، در همین اوضاع و احوال مالی نیز اگر ادارات و ارگانها در کنار صدا و سیما به یک جمع بندی و هم افزایی برسند میتوانند با تصویب بودجه ای به حمایت از تولیدات هنرمندان قمی در زمینه فیلم و مستند و پخش و نمایش آنها از تلویزیون و یا کانالهای دیگر بپردازند و گرنه به صرف حرف و شعار، مسلم است که معجزه ای رخ نخواهد داد.
وی گفت: اگر یک حرکت جدی در این باره رخ دهد و بارقههای امیدی از این بابت بین بچهها به وجود آید، حُسنش این است که هم نیاز نهادها و ارگانها به تولید و نمایش مستند رفع میشود و هم این که تولیدات تلویزیون تنوع و جذابیت بیشتری هم پیدا میکند.
این مستندساز قمی همچنین با اشاره به اهمیت و حوزه تأثیرگذاری مستند در ابعاد و عرصههای گوناگون جامعه اظهار کرد: اگر به عنوان مثال ما در مساله اقتصاد با مشکلات جدی روبرو هستیم یا این که در قضیه مربوط به آسیبهای اجتماعی، بحرانهایی داریم ، بی شک با ابزار هنر و به خصوص مستند بهتر میتوان به بازنمایی درست این مشکلات و ارایه پیشنهاد و راهکار برای حل آنها اقدام کرد و از این حیث توجه به مستندسازی و حمایت از مستندسازان ، قطعاً برای جامعه توأم با خیرات و برکات بسیاری خواهد بود.
انتهای پیام/ 110
کد مطلب: 83940