به گزارش قم نیوز هوای بهار امسال بوی ویروس میدهد. نوروز دارد به پایان میرسد و مردم از پای سفرههای هفتسین خود جم نخوردهاند، انگار هنوز لحظات اول سال است؛ نه خانه بزرگترها و نه مسافرتی، هرچند این خانه نشینی کار آن دسته از انسانهایی است که به معنای واقعی کلمه، انسانیت در خونشان است.
سلامتی نعمت بزرگی است. این شاید یک جمله ساده باشد، اما معنای عمیق آن را این روزها همه فهمیدهاند؛ همه جهان، همه انسانهای این کرهخاکی و هر که هرچه عمیقتر فهمید تلاشش برای دفاع از سلامتیاش بیشتر شد. با در خانه ماندن، با عدم خروج غیرضروری، با تعطیلی کسب و کارش، با رفت و آمد نکردن و دست ندادن و با رعایت نکات بهداشتی.
کروناویروس بحث داغ یکی دو ماه اخیر تمام رسانههاست. ویروسی که آمده تا بد و خوب را جدا کند و به ما بشناساند، آمده تا ببینیم جدا از ادعاهایمان واقعاً چقدر انساندوستانه عمل میکنیم؟ چقدر وحدت داریم؟ آن دسته از خودخواهان بیتوجه به جان همنوعان خود که جادههارا پر کردهاند کدامند؟ آن دستهای که بخاطر سلامت ما حاضرند از جان خود بزنند و در دل خطرند کداماند؟ کرونا همراه مصیبتهایش با شناساندن اطرافیانمان در حق ما لطفی بزرگ کرد.
در این روزهای سخت، که همه از ترس از دست دادن سلامتی و حتی جانشان، در خانه میمانند و رفت و آمد نمیکنند، بسیارند کسانی که برای حفاظت از جان مردم، رخت رزم پوشیده و در خط مقدم مبارزه میکنند، در بیمارستانها. هیچکس ضامن برگشت آنها به خانههایشان، به آغوش خانوادههایشان نیست. لوازم بهداشتی در دسترس آنها کم است، مثال نفری که با اسلحه و فقط چند تیر به استقبال گردان دشمن میرود. شبانهروز، با استراحت اندک، قید خانواده و زندگی را زده و بر بالین بیمارانند. پزشکان و پرستاران امروز جهاد میکنند.
البته درست است که خط مقدم این مبارزه که انتهای آن معلوم نیست در دستان پر مهر پرستاران، پزشکان و در واقع تمام پرسنل بیمارستانهاست، اما لطف و جانفشانی کارکنان بسیاری از مشاغل که برخلاف دیگر شغلها، تعطیل نشدهاند و به وجود آنها نیاز است، بر همه ما روشن است.
انتشار اخبار مبتلایان به کووید۱۹ در ایران، با شناسایی نخستین مورد و اعلام آن از شهر مقدس قم شروع شد. شهری که بدون کتمان و برای اخطار و حفظ سلامتی شهروندانش از ابتلاء چند تن از مردم قم به کرونا خبر داد و با اینکه مسلماً آن بیماران، اولین مبتلایان در ایران نبودند اما حرف و حدیثها در مورد شهر قم بالا گرفت. با شیوع ویروس در شهر، دربهای حرم مطهر حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران بسته شدند و ورود و خروج به نوعی ممنوع شد؛ مغازهها بسته و شهر در نوروز باستانی تاریک و خلوت شد.
اما با وجود تمام این مسائل، هنوز کارکنانی به جز کادر درمانی هستند که شهر و شهروندانش، هر چقدر هم خاموش، به وجود آنها نیاز دارند. شهرداری قم و کارکنان مشاغل زیرمجموعه آن، جزء سربازان مقاومت در برابر کرونا هستند. پاکبانان، آتشنشانان، کارکنان نظافت شهری، پسماند، نظم شهری، کارکنان فضای سبز و… از جمله افرادی هستند که در این اوضاع وخیم بایستی به وجودشان افتخار کرد.
آتشنشانان همیشه و در هر زمان در خطر بودند و هستند، چه کرونا باشد و چه نباشد. شغلی که اعیاد و تعطیلات و پویش در خانه بمانیم نمیشناسد. حادثه خبر نمیکند؛ آنها همیشه آمادهباش هستند تا خوشیهای دیگران نسوزد. آنها نمیتوانند بخاطر ترس از ویروس در خانههایشان کنار خانوادههایشان خود را قرنطینه کنند، چون اصلاً ترسی ندارند و همیشه و در همه حال همیشه جایی کسی هست که نیازمند دستان یاریگر آنها باشد.
حال تنها تهیه ماسک و لباس و مواد ضدعفونی از طرف مجموعه بزرگترشان، شهرداری قم، این روزها به ما دلگرمی سلامت ماندن این افراد را دادهاست. امروز، در این جنگ بیولوژیکی، آنها نهتنها آتشنشاناند، بلکه از ظرفیتهای کاری آنها مانند استفاده از بلندگوها و ماشین آتش نشانی برای جلوگیری از تجمعات و آموزش دادن نحوه استفاده از انواع مواد ضدعفونی استفاده میشود.
کارگران نظافت شهری از دیگر سربازان زره پوش این جنگ هستند که شبانه روز میکوشند این شهری که حال تاریک شده را درخشان کنند و زبالهها را که میتواند خطر جدی انتقال بیماری به شهروندان باشد از سطح شهر جمعآوری کنند. شغلی که رعایت موازین بهداشتی در آن ممکن است به خطر بیافتد، اما کارکنانش تنها بخاطر بازگشت سلامتی شهروندان، از سلامت خود گذشتهاند.
اکنون به دلیل موقعیت اضطراری نهتنها آتشنشانان بلکه کارکنان خدمات شهری و بسیاری مشاغل دیگر، جدا از شغل خود به انجام امور دیگری میپردازند که در این اوضاع جزو مسئولیتهای دیگر این افراد است. تجهیز ۲۶ دستگاه واتر جت شستوشو به سیستم مه پاش استاندارد جهت ضدعفونی سطح شهر، ضدعفونی بوستانها، پارکها و تمامی مکانهای عمومی، آمادهسازی ۱۵ دستگاه تانکر و خودروهای آبپاش جهت گندزدایی آسفالتها و… از جمله کارهایی است که کمیته خدمات شهری بر دوش دارد.
در میان شغل و مسئولیت خطرساز این افراد، شهرداری برای حفظ سلامت آنها اقدام به تهیه بسته بهداشتی ضدعفونی شامل چهار پنج لیتر مایع ضدعفونی به ازای هر کارگر، تغییر سیستم ورود و خروج کارگران جهت جلوگیری از تجمع و عدم دسترسی سطح مشترک و تهیه و توزیع ۲ هزار و ۶۰۰ بروشور آموزشی در خصوص بهداشت به کارگران و خانوادههایشان، کرده است.
نام کارکنان نظافت شهری و کارگران و پاکبانان که آورده شود، کارکنان پسماند هم بعدش میآیند. شغلی که خطراتش کمتر از مشاغل فعال فعلی دیگر نیست و حتی ممکن است گاهی بیشتر هم باشد. این افراد، دستهای دیگر از سربازان گمناماند که مشغول جنگ در صحنه نبرد هستند؛ شغل این جانبرکفان همیشه و در همه حال پر خطر و سلامتی آنها مدام در تهدید است، اما اکنون این خطر و تهدید از اوج فراتر رفته و آنها ماندهاند فقط برای شکست کرونا. البته شهرداری قم برای دور کردن بحران از این افراد کارهای مختلفی از جمله آموزشهای مستمر کارگران پسماند، ارسال پیامهای بهداشتی و پیشگیری در کانال پرسنل، آموزش چهره به چهره کلیه عوامل اجرایی در بخش تفکیک پسماند، سمپاشی و ضدعفونی خودروهای حمل پسماند و توزیع مواد ضدعفونی و ماسک و دستکش به این افراد، انجام دادهاست.
اینها تمام سربازان گمنام این جنگ بیولوژیکی نیستند، بسیارند کارکنان مشاغلی که شیوع ویروس نه تنها از کار آنها میکاهد، بلکه مسئولیتهای سنگینتری بر دوششان میگذارد. البته اگر به دور و بر خود نگاه کنیم جدا از این افراد که عاشقانه جان خود را در راه سلامت همشهریان خود در دست میگیرند، هستند کسانی که با لغو مراسمات و سفرها، در این هوای مطبوع بهاری، برای قطع زنجیره ویروس در خانههایشان ماندهاند و نوروز را تلفنی تبریک میگویند. به امید ریشهکن شدن تمامی بلاهایی که باعث شناساندن اطرافیان و انسانهای واقعی و خودخواهان شد.
انتهای پیام/ 137