معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: امکان پرورش کرم ابریشم برای کشاورزان قمی در روستاهای استان فراهم است و آنان میتوانند در کنار کشاورزی به این کار نیز بپردازند.
معاون جهاد کشاورزی قم:
امکان پرورش کرم ابریشم برای کشاورزان قمی فراهم است
خبرگزاری ايرنا , 28 ارديبهشت 1399 ساعت 13:25
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: امکان پرورش کرم ابریشم برای کشاورزان قمی در روستاهای استان فراهم است و آنان میتوانند در کنار کشاورزی به این کار نیز بپردازند.
به گزارش قم نیوز علیاصغر همت بیان کرد: با توجه به کمهزینه و آسان بودن پرورش کرم ابریشم، روستاییانی که در محل زندگی خود دسترسی به برگ توت داشته باشند، میتوانند در کنار کشاورزی، این فعالیت اقتصادی را نیز انجام دهند.
وی افزود: در همین رابطه و بهمنظور توسعه پرورش کرم ابریشم در قم، معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان، ۷۰ جعبه تخم نوغان بهمنظور توزیع میان متقاضیان آماده کرده است.
وی ادامه داد: علاقهمندان به فعالیت در این کسبوکار میتوانند با مراجعه به سازمان جهاد کشاورزی قم، علاوه بر مشاوره و راهنماییهای فنی، نسبت به تهیه تخم نوغان اقدام کنند.
همت با اشاره به اینکه صنعت پرورش کرم ابریشم بیشتر به خاطر تهیه نخ ابریشم رواج یافته است، گفت: پرورش کرم ابریشم و تولید فرآوردههای ابریشمی همواره نقش موثری بر اقتصاد کشورهای نوغان خیز بهویژه کشورهای مستقر در مسیر جاده ابریشم ازجمله ایران داشته است.
وی بیان کرد: ابریشم به دلیل ویژگیهای خاص خود ازجمله سبکی، نرمی، مقاومت در برابر نوسانات گرمایی، رنگپذیری، جذب رطوبت، عایق پذیری الکتریکی و لطافت خاص، جایگاه ممتازی را بین الیاف به خود اختصاص داده است.
نوغانداری، پروش کرم ابریشم بهمنظور تولید ابریشم است؛ استانهای گیلان، خراسان رضوی، گلستان، خراسان شمالی و مازندران به ترتیب بیشترین حجم تولید کرم ابریشم کشور را برعهده دارند و بیش از ۲۵هزار خانوار در این صنعت مشغول فعالیت هستند.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستائیان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
در بخش کشاورزی کل زمینهای قابلکشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابلکشت کشور هست؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۱ هزار هکتار باغ و ۴۴ هزار هکتار زراعت است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.
انتهای پیام/111
کد مطلب: 88633