مدیرکل انتقال خون قم گفت: با توجه به اثربخشی پلاسمای خون بهبود یافتگان کرونا دردرمان بیماران مبتلا به این بیماری، از بهبودیافتگان کویید ۱۹ درخواست داریم تا پلاسمای خود را اهدا کنند.
مدیرکل انتقال خون قم:
بهبودیافتگان کرونا درقم پلاسمای خود را اهدا کنند
خبرگزاری ايرنا , 6 خرداد 1399 ساعت 10:15
مدیرکل انتقال خون قم گفت: با توجه به اثربخشی پلاسمای خون بهبود یافتگان کرونا دردرمان بیماران مبتلا به این بیماری، از بهبودیافتگان کویید ۱۹ درخواست داریم تا پلاسمای خود را اهدا کنند.
به گزارش قم نیوز مرتضی نوریان اظهار داشت: تاکنون ۴۰ نفر از بیماران بهبودیافته کرونا دراین استان با مراجعه به مرکز انتقال خون روح الله قم پلاسمای خون خود را اهدا کردهاند.
وی گفت: از همه بیماران بهبود یافته مبتلا به کویید۱۹ که در بیمارستان بستری بوده و روند درمان آنها پایان یافتهاست، درخواست داریم به شکرانه این سلامتی، برای کمک به سایر مبتلایان پلاسمای خود را اهدا کنند.
مدیرکل انتقال خون قم با بیان اینکه جمع آوری پلاسمای خون بهبودیافتگان کرونا در دستور کار قرار گرفته است، اظهار داشت: تمام بیماران بهبود یافته بین ۱۸ تا ۶۰ سال و همچنین بانوانی که سابقه بارداری ندارند، میتوانند با به همراه داشتن کارت ملی برای اهدای پلاسمای خون به مرکز انتقال خون روح الله قم مراجعه نمایند.
نوریان ادامه داد: طرح پلاسما درمانی با استفاده از پلاسمای بهبود یافتگان، یکی از روشهای مداوای بیماران کرونایی است که با کمک سازمان انتقال خون کشور در استانهای مختلف از جمله قم درحال انجام است.
وی افزود: با توجه به اینکه برخی پیش بینیها از شیوع دوباره این بیماری در فصل پاییز خبر میدهد، ضروری است تا ذخایر پلاسمای بهبود یافتگان کرونا که حاوی پادتنهای ضد این ویروس هستند، افزایش یابد.
مدیرکل انتقال خون قم ادامه داد: برخلاف واحدهای خون اهدایی که امکان نگهداری آن تنها تا چند روز بیشتر وجود ندارد، پلاسما را میتوان تا ۲ سال در دمای منفی ۴۰ درجه سانتیگراد نگهداری کرد.
در شهر قم ۲ مرکز انتقال خون واقع در میدان روحالله و بلوار ۱۵ خرداد وجود دارد. علاوه بر بیماران نیاز به عمل جراحی و مجروحهای ناشی از تصادفات، بیش از یک هزار بیمار دیالیزی و حدود ۲۰۰ بیمار تالاسمی در قم وجود دارد که نیازمند دریافت مستمر خون هستند.
شهروندان برای تسهیل در اهدای خون برای دریافت زمان نوبت در سامانه www.IBTO.ir ثبت نام کنند تا در زمان معین به پایگاه انتقال خون مراجعه کنند.
نتایج اولیه تحقیقات پلاسما درمانی در کشور نشان می دهد که با اجرای این روش ۴۰ درصد مرگ و میر بیماران بدحال کرونایی کاهش یافته است.
«کرونا» ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و ازجمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ بههنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیششماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
انتهای پیام/111
کد مطلب: 88840