کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم:

۴ هزار هکتار بافت فرسوده در قم شناسایی شده است

سايت خبری باشگاه خبرنگاران جوان , 12 خرداد 1399 ساعت 14:00

جانقربان گفت: بر اساس آخرین مطالعات راه و شهرسازی چهار هزار هکتار بافت فرسوده در قم شناسایی شده، اما آنچه به تصویب مرجع استانی رسیده هزار و ۵۸۰ هکتار است.


به گزارش قم نیوز غلامرضا جانقربان معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم گفت: از آنجایی که قم شهری مذهبی است، شهردار قم و مدیریت شورای شهر توجه جدی به بخش سیما و منظر دارند، زیرا خاستگاه این شهر باید متمایز از سایر شهر‌ها در زمینه معماری ایرانی اسلامی باشد.

او ادامه داد: شهرداری قم در زمینه معماری ایرانی اسلامی ورود یافته و مطالعات به صورت موضعی توسط مشاوران انجام شده است.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم اضافه کرد: ورودی جعفریه تا حدود ۲۰۰ هکتار مطالعه شده و دارای طرح تفصیلی حریم است که با ضوابط ابلاغ شده در زمینه سیما و منظر و ورودی شهر و صدور پروانه در حال برنامه ریزی برای آن هستیم.

جانقربان بیان کرد: برای تمامی ورودی‌ها از جمله ورودی قم - تهران، ورودی کاشان و ورودی اراک و همچنین ورودی جاده اصفهان مشاور گرفته و مطالعات جامع انجام شده و به تأیید کمیسیون ماده پنج رسیده است که نقشه راهی است که برای صدور پروانه و ساخت و ساز باید مورد توجه قرار گیرد.

او ابراز کرد: هر ورودی دارای ۱۳۶ متر حریم است که بخشی از آن نوار سبز می‌باشد و در بخشی که زمین و اراضی دولتی است کاشت درخت انجام گرفته است.

جانقربان گفت: طرح‌های موضوعی به یکباره انجام نمی‌گیرد و شهرداری باید نقشه راه برای املاک در مسیر ورودی‌ها تهیه کند و پس از آن، از نظر سیما و منظر و معماری و بر حسب مراجعه مردم برای صدور پروانه ساخت و ساز، نقشه‌ها در اختیار آن‌ها قرار داده می‌شود و اقدامات از این به بعد بر اساس این نقشه‌ها انجام می‌شود.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم با بیان اینکه منطقه یک و پنج از نظر سکونت در حریم دارای وضعیت مطلوبی است، افزود: در منطقه ۲ و ۶ که از نظر سکونت در حریم وضعیت خوبی ندارد نزدیک به ۱۶ متر نوار سبز در حال ایجاد است.

جانقربان بیان کرد: بر اساس آخرین مطالعات اداره کل راه و شهرسازی استان قم، چهار هزار هکتار بافت فرسوده در قم شناسایی شده که شاخصه بافت فرسوده دارد، اما آنچه به تصویب مرجع استانی رسیده هزار و ۵۸۰ هکتار بوده است که داخل مناطق یک، ۲، سه، پنج و هفت قرار دارد و بیشترین حجم از نظر متراژ نیز در منطقه یک، هفت و سه است.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم گفت: بافت تاریخی معضل بزرگی است از زاویه اینکه گذر‌های فرهنگی خوب و عناصر تاریخی دارد، ارزشمند است، اما تعداد بافت‌های شاخص و اثر تاریخی در این استان چندان زیاد نیست و مسئله‌ای که با اداره کل میراث فرهنگی وجود دارد، این است که ۳۱۵ هکتار بافت تاریخی که تدوین شده بنا به دلایلی قابل اجرا نیست.

انتهای پیام/111


کد مطلب: 88998

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/news/88998/۴-هزار-هکتار-بافت-فرسوده-قم-شناسایی-شده

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir