مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم از اجرایی شدن ۱۵۲ پروژه آبخیزداری در سطح استان قم خبر داد.
۱۵۲ پروژه آبخیزداری در قم اجرا میشود
خبرگزاری تسنیم , 10 تير 1399 ساعت 10:45
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم از اجرایی شدن ۱۵۲ پروژه آبخیزداری در سطح استان قم خبر داد.
به گزارش قم نیوز سید محمدتقی سجادی با اشاره به اهمیت فعالیتهای منابع طبیعی در حوزههای مختلف اظهار داشت: در سالهای 98 و 97 با توجه به یکی از دغدغههای مقام معظم رهبری بسیاری فعالیتهای اداره کل منابع طبیعی به توسعه آبخیزداری اختصاص داده شد.
وی برنامههای اداره کل منابع طبیعی را در حوزه آبخیزداری بهصورت تفکیک شده تشریح کرد و افزود: در سال 97 بیش از 700 میلیارد تومان در سطح کشور به پروژههای آبخیزداری اختصاص داده شد و در سال 98 به عدد 1500 میلیارد تومان رسید.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم سهم استان را از بودجه اختصاص داده شده به کشور در سال 97 را 15 میلیارد تومان و در سال 98، 40 میلیارد تومان دانست و بیان کرد: با توجه به بودجههای که به حوزه آبخیزداری در این دو سال اختصاص داده شد محور پروژهها مناطق مشرف به شهر قم انتخاب شد.
وی مساحت اجرای پروژههای آبخیزداری در عرصههای ملی با مساحت یک میلیون هکتار را بیش از 300 هزار هکتار اعلام و تصریح کرد: حوزه پاییندست سد 15 خرداد و مشرف به شهر قم با محوریت شهر قم و آبخیزداری شهری و مرتبط با شهری انتخاب و بیش از 152 پروژه اجرایی شد.
سجادی ادامه داد: کار از بالادست پردیسان و روستای طایقان، حوزه محمودآباد، خدیجه خاتون، خلجآباد، قلعه چم، چاله گنبد، علیآباد نیزار و نیزار که مشرفبه شهر قم بوده آغازشده و همچنان ادامه دارد.
وی مساحت پروژههای آبخیزداری اجرا شده در بالادست شهر قم با پیش از 330 هزار هکتار را 70 هزار هکتار خواند و خاطرنشان کرد: خوشبختانه با توجه به تغییر اقلیم و نوع بارش در کشور و استان قم محور برنامههای اداره کل منابع طبیعی به موضوعات آبخیزداری اختصاص داده شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم یکی از اهداف اجرای پروژههای آبخیزداری را جلوگیری از خسارت سیل عنوان کرد و گفت: با اجرای این پروژهها به سه صورت از خسارت سیل با ذخیره حجمی سیلاب، کنترل سرعت سیلاب و تنظیمی جلوگیری کرده و بر اساس این سه هدف طراحی میشود.
وی نوع طراحی سازهها را نیز تشریح کرد و افزود: بندهای خاکی و دستگاههای پخش حجم سیلاب را کنترل کرده، سازههای سنگی ملاتی تنظیمکننده جریان سیلاب بوده و سازهای گابیونی جنبه کنترلی در سیلاب را دارد.
سجادی با ابراز امیدواری برای تخصیص اعتبار لازم برای ادامه پروژهها در سال 99 تأکید کرد: در حال پیگیری بودجه برای سال 99 بوده و در کنار دیگر برنامههای منابع طبیعی اجرا و توسعه پروژههای آبخیزداری با توجه به دغدغههای مقام معظم رهبری دنبال میشود.
انتهای پیام/111
کد مطلب: 89767