به گزارش قم نیوز، در این نشست که هفدهمین جلسه از سلسله نشستهای هماندیشی دفتر مطالعات و تحقیقات زنان به حساب میآید، موضوع جنسیت و زبان قرآن با محوریت پژوهش ارائهشده از سوی حجتالاسلام مجید دهقان، عضو هیئت علمی دفتر مطالعات و تحقیقات زنان مورد بررسی قرار گرفت.
حجتالاسلام دهقان در این نشست ضمن بررسی رابطه جنسیت و زبان قرآن، کلام قرآن را گفتاری و شفاهی دانست و شواهدی بر این مدعا ذکر کرد.
کارشناس گروه فقه و حقوق دفتر مطالعات و تحقیقات زنان، ضمن برشمردن سطوح تحلیل یک گفتار، به تحلیل زبان قرآن در سطح واژگانی و گفتمانی پرداخت.
وی با بیان اینکه در هر دو سطح امکان برداشتهای فرودستانه نسبت به زنان وجود دارد، اظهار کرد: با بررسی عمیقتر و منسجمتر آیات در این سطوح و با در نظر داشتن بافت فرهنگی زمان نزول قرآن و شفاهی و گفتاری بودن زبان قرآن، میتوان تحلیلی از آیات به دست آورد که شائبة فرودستی زنان را از میان بردارد.
در این نشست همچنین دکتر نگار داوری اردکانی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، با اشاره به اهمیت موضوع جنسیت در قرآن، استدلالی و علمی بودن، درکنارهم آوردن زبانشناسی قدیم و جدید و دارا بودن فهرست کاملی از آیات جنسیتی را از ویژگیهای پژوهش حجتالاسلام دهقان برشمرد.
وی با طرح سؤالی پیرامون اهداف کلان این پژوهش، به تبیین پیشنهادی خود برای این پژوهش پرداخت و در ادامه، دلالتهای جنسیتی برخی از واژههای قرآن را بررسی کرد.
در ادامه این نشست حجتالاسلام عمومی مدرس حوزه، با اشاره به لزوم ارائه پیشفرضهای کلامی در این بحث افزود: گرچه این پژوهش، تحلیلی زبانی است ولی خالی از تبیین فرضهای کلامی نیست و بیان این پیشفرضها در مقدمه ضروری است.
انتهای پیام/۱۰۵