به گزارش قم نیوز محمدرضا قدیر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: باید تا زمانی که واکسیناسیون کامل شود در رعایت پروتکلها دقت بیشتری داشته باشیم، تا چند روز قبل، قم جزء آخرینها در بستری و فوتیها بود که متاسفانه آزاد کردن دورهمی و مسافرت و ورود چند میلیون خودرو در استانها، انواع ویروسهای جهش یافته را در سطح کشور چرخاند.
وی با بیان اینکه این ویروسها رشد پیدا کرده و کل کشور با خیزش مواجه است و قم از این قاعده مستثنی نیست، به خصوص اینکه قم، مرکز مواصلات 17 استان است، گفت: بعد از مسافرتها، شاهد خیزش و رشد جدید ویروس در قم هستیم و در حال حاضر ظرفیت مراکز امیرالمومنین(ع) کامل است و بیمارستان کامکار نیز 80 بیمار دارد و ظرف سه روز این بیمارستان پر شد.
اختصاص سومین بیمارستان برای بیماران کرونا
قدیر تصریح کرد: ویروس جهش یافته است و قدرت بالایی دارد و در چند روز اخیر، بیمارستان کامکار را برای پذیرش بیماران سریع آماده کردیم و قرار شد بیمارستان فرقانی نیز به عنوان سومین مرکز کرونایی مورد استفاده قرار بگیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: باید در کمال آمادگی باشیم، اگر افزایش آسانسوری در شیوع ویروس اتفاق بیفتد، مردم دچار آسیب میشوند، چرا که شیب صعودی وحشتناکی در شیوع کرونا داریم و باید بیش از این مراقب باشیم.
وی خاطرنشان کرد: ویروس ووهان همراه با شیب ابتلا و بستری به صورت پلکانی بود و سال 99 تعداد بستری از 40 به 50 نفر میرسید و قدرت سرایت زیادی نداشت، اما شیب ابتلای این ویروس، آسانسوری است و روز قبل 90 نفر بستری داشتیم.
قدیر ادامه داد: اینها، از خصوصیات ویروس انگلیسی است که سبب میشود کار سخت شود، در حالی که کمتر از 5 بیمار بدحال داشتیم، امروز بیش از 40 بیمار بدحال داریم و نگران هستیم آمار مرگ و میر بالا رود.
وی با تاکید بر اینکه وضعیت مناسبی نداریم و در شرایط نارنجی به سر میبریم و ممکن است به وضعیت قرمز برسیم اضافه کرد: در حال حاضر سه سد در برابر کرونا داریم، سد نخست، رعایت پروتکلها و زدن ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی و عدم حضور در تجمعات است.
تلاش برای عدم حضور مردم در بیمارستانها
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم ابراز کرد: این سد مقداری شکسته شد؛ سد دوم مراکز منتخب بهداشتی و درمانگاهها هستند که باید مریضهای بیماران خفیف تا متوسط شناسایی شوند و این مراکز تقویت شود.
وی با بیان اینکه سد نهایی بیمارستان است، عنوان کرد: نباید کاری کنیم که پای شهروندان به بیمارستان کشیده شود، در این باره باید مراکز منتخب را افزایش دهیم.
قدیر تصریح کرد: تعداد تستها در 14 فرودین، یک هزار و 580 مورد بود که اصلا سابقه نداشت و کمتر از 200 مورد گزارش میشد، نسبت به سایر استانها، پیک در قم دیرتر زده شده و برخی از استانها وارد پیک چهارم شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: اگر معاونت بهداشت و همراهی نبودند پیک سوم در قم زودتر زده میشد، برخی استان ها وارد پیک چهارم شدند و اگر با این وضع ادامه پیدا کند وارد پیک سوم میشویم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در مورد علائم بیماری اظهار داشت: قدرت سرایت و انتقال بیماری بسیار زیاد شده که از خصوصیات ویروس جهش یافته است، اگر در جمع 8 نفره قبلا 20 تا 30 درصد افراد درگیر میشدند، امروز 80 درصد درگیر میشوند و اکثرا افراد به صورت خانوادگی مبتلا میشوند.
وی گفت: ویروس جهش یافته، سنین پایینتر را درگیر میکند و در این میان افراد پرخطر و دارای بیماری زمین ای و سن بالا، بیشتر مستعد آسیب هستند.
انتهای پیام / 106